woensdag 10 juni 2015

De 'Sport-partij' VVD gaat lekker door met het afstrepen van Events waar ze eerst 'Helemaal voor!' waren...

Europese Spelen 2019 niet in Nederland 10 juni 2015

ARNHEM - NOC*NSF heeft vanochtend tot haar grote teleurstelling van de Nederlandse overheid vernomen dat zij het plan van NOC*NSF en het EOC niet steunt om de Europese Spelen in 2019 in Nederland te organiseren. NOC*NSF heeft de organisatie van dit evenement daarom aan het EOC terug moeten geven.
European_Olympic_Committees_logo300In juni 2015 wordt de eerste editie van de Europese Spelen georganiseerd in Baku, Azerbeidzjan. Deze continentale spelen zijn de evenknie van de Asian, Pacific, African en Pan-American Games. Vanuit Nederland vertrekt een delegatie van ongeveer 120 topsporters naar Baku, onder wie wielrenners Marianne Vos en Niki Terpstra, de top van het Nederlandse judo, vrouwentafeltennis en de volleybalsters.
NOC*NSF begrijpt dit besluit van de overheden niet en ziet dit als een gebrek aan visie op de toekomst van de grote sportevenementen. NOC*NSF ziet het als een grote gemiste kans voor Nederland om te laten zien hoe je een groot multi-sportevenement op een vernieuwende wijze en op een normale schaal over een heel land verspreid organiseert. Niet voor niets bleek er internationaal grote belangstelling te zijn voor ons concept.
NOC*NSF had verwacht dat dit plan, dat door de Nederlandse sport, de internationale sportwereld en vele private partijen al was omarmd, ook door de gezamenlijke Nederlandse overheden zou worden gesteund. Zeker ook omdat we met hen de afgelopen jaren zo veel successen hebben kunnen realiseren op het gebied van sportprestaties en sportevenementen. NOC*NSF zal haar beleid op dit gebied met kracht voortzetten.

Bron: www.noc-nsf.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten