maandag 29 juni 2015

ORANJE BASKETBALL / JEUGD: Orange Lions MU20 sluiten oefencampagne af

27 juni 2015 20:30:00
De oefencampgane voor Nederland MU20 zit er op. De Orange Lions van bondscoach Ferry Steenmetz speelden de afgelopen twee weken zes oefenduels, waarbij zijn selectie steeds beter op elkaar ingespeeld is geraakt. "We hebben een leuke groep en we zijn bezig aan een goede voorbereiding, waarin het niveau omhoog is gegaan", vat Steenmetz samen. "Maar we zullen moeten afwachten wat dat straks waard is bij het EK."
De Orange Lions begonnen met drie oefenduels tegen Nederland B, waarvan de laatste nipt (68-71) werd gewonnen. De andere twee gingen maar net verloren (56-53 en 65-63). Daarna wachtte een tweeluik met de Belgische MU20-selectie, die uitkomt in de A-divisie. Oranje verloor die twee oefenduels met respectievelijk 71-66 en 60-51. Vandaag (zaterdag 27 juni) fungeerde een Amsterdams gelegenheidsploeg met spelers als Robert Krabbendam en Dimeo van der Horst als tegenstander. Het All Star Team won met 66-55.
"We hebben de afgelopen weken geleerd om goed te basketballen tegen goede tegenstanders. De Belgen hebben een A-ploeg, maar daar konden we goed tegenop spelen. Het is een proces. We hebben elke wedstrijd gebruikt om ons spel  verder te verbeteren. Dat is goed gelukt. Ik heb wel voor ogen met welke spelers we gaan afreizen naar het EK, maar namen geef ik nog niet vrij. Er zijn wat jongens met lichte blessures en je weet het maar nooit."
Komende week wordt er nog getraind in de Calandhal en dan stappen de MU20 Lions dinsdag 7 juli in het vliegtuig naar Hongarije voor het EK in de B-divisie. Vorig jaar werd daar Oranje vijfde.

Overgenomen van Basketball.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten