zondag 4 oktober 2015

DBL / SPM SHOETERS / NIEUWS: Den Bosch Haalt Grote Servische Center uit Griekse Competitie

Voor diegenen die iets meer willen lezen over de nieuwe Center van SPM Shoeters - Dejan Kravic -, vond ik nog een verhaal van het Brabants Dagbla. Het eerste stukje leest u hier:

Unieke transfer Shoeters
BD.nl, 26 augustus 2015

Bossche basketbalclub doet het voor het eerst in ruim 40 jaar zonder Amerikanen
Dejan Kravic (met nummer 11) in het shirt van Texas Tech Red Raiders. „Ik ben ervan overtuigd dat ik hier mijn verdedigende en aanvallende kwaliteiten verder kan ontwikkelen”, zegt de center over zijn overstap naar Den Bosch.

‘We hebben misschien individuele kwaliteit ingeleverd, maar we hebben er teamspelers voor teruggekregen’

Normaal gesproken beginnen de basketballers van Shoeters nu zo’n beetje aan de voorbereiding op het seizoen. Dit jaar zit dat er vanwege het EK (dat over 10 dagen begint) niet in. Omdat de Bosschenaren met vier spelers Ralf de Pagter, Kees Akerboom, Arvin Slagter en Leon Williams) en een assistent-coach (Sam Jones) vertegenwoordigd zijn, start Shoeters afhankelijk van de prestaties van Oranje pas op 15 of 21 september met de voorbereiding. De competitie begint al op 4 oktober. „Dat is natuurlijk verre van ideaal”, zegt Jos Frederiks, bestuurslid technische zaken. „Maar een alternatief is er niet. Het heeft geen zin om zonder hen aan de voorbereiding te beginnen. We zullen niet in paniek moeten raken als het in het begin moeilijker gaat. Dat zou met zo’n korte voorbereiding logisch zijn.”

De stap van de sterke Griekse competitie naar Nederland is helemaal niet zo logisch. Sterker: nog niet eerder maakte een basketballer zo’n transfer...


Het hele verhaal is tegen betaling te lezen op de site van het Brabants Dagblad, of via 'Blendle' (25 cent) --- Hier ---



Het 'Bossche Expiriment' - geen enkele Amerikaan meer in het team van SPM Shoeters - is - voorlopig? - voltooid; met het aantrekken van de 24-jarige Dejan Kravic - hij komt over van de Griekse Eredivisieclub Rethymno Aegean - staat er een team dat uit louter Nederlandse routiniers, aankomende Nederlandse talenten en dus een Servier bestaat. Interessant!


Bericht van Omroep Brabant --- Hier ---



Kravic de nieuwe man in Den Bosch

Kravic de nieuwe man in Den Bosch

SPM Shoeters haalt reus uit sterke Griekse competitie

DEN BOSCH - De Bossche basketbalclub SPM Shoeters heeft goede zaken gedaan op de transfermarkt. De 24-jarige Dejan Kravic komt over van de Griekse Eredivisieclub Rethymno Aegean.
Het is voor het eerst dat een Nederlandse basketbalclub een speler aantrekt uit de Griekse competitie. De nieuwe center is lang, 2.10 meter, en heeft de beschikking over een Canadees en Servisch paspoort.

Blij
Coach Sam Jones is blij met de nieuwe man. “Kravic heeft veel verdedigende en aanvallende mogelijkheden en heeft een hoog basketbal IQ hij past precies in ons plaatje", meldt hij.
print corrigeer
Publicatie: dinsdag 25 augustus 2015 - 11:49
Gewijzigd: dinsdag 25 augustus 2015 - 13:00
Auteur: Bram Endedijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten