donderdag 1 oktober 2015

REVIEW / ORANJE BASKETBALL / EUROBASKET 2015 / HISTORIE / ANALYSE / Beste Ooit: Jacob Bergsma Plaatst Resultaten Oranje Basketball in Historisch Perspectief


Het blijft natuurlijk altijd appels met peren vergelijken, maar het zijn toch de leukste discussies/debatten...

Tijdens het Toernooi 'Four Nations Cup' in Tallinn, Estland, flakkerde er even iets vaneen discussie/debatje op; 'Hoe goed waren de Orange Lions van 2015 nu eigenlijk?'. Maarten van Gent zei: "Dit is het Beste Nationale Team Ooit!", en Rinus de Jong stelde dat "Hij het daarmee eens was!"

Maarten van Gent, Oud Bondscoach van Oranje Basketball - eenmaal in de Jaren '80 als co-Coach naast Ton Boot, en twee contracten lang in deze eeuw als Hoofdcoach - & Estland, zeer succesvol Clubcoach - Kampioen in Nederland (met Donar Groningen), België (met BC Oostende) en Estland (Kalev Tallinn en nog een andere club.....), Agent, Zakenman en Ex-Internationaal NBA-scout, en Rinus de Jong Ex-International, Zakenman en Oud-Voorzitter van het Beste Club-team in Nederland Ooit - Nashua Den Bosch -, hebben beiden hun sporen meer dan verdiend in het Nationale en Internationale Basketball, en zeggen zoiets - 'Beste Team Ooit' - natuurlijk niet zomaar..!

Laat ik hun kwalificaties een beetje nuanceren en in perspectief zetten: wat ze bedoelden was 'Beste Nationale Team Mannen Basketball Ooit' moet lezen als Beste NT Ooit, in 'Absolute zin', dus: als de Orange Lions VAN NU zouden spelen tegen 'de Beste Teams uit het verre Verleden', dan zou dit team winnen!

De man van het 'monniken-werk' - Archivaris van Oranje Basketball Mannen -, Jacob Bergsma zetten onlangs alle feiten op een rijtje, en plaatste daarmee de prestaties van Oranje Basketball 2015 in Historisch Perspectief, en wat blijkt?

Ook cijfermatig was Oranje Basketball 2015 'het Beste Nationale Mannen Team op een EK Ooit'; het leed namelijk de kleinste nederlagen ooit...

Interessant! Of niet?

Reageren? Graag!

Aart Dekker

PS: Rinus de Jong is natuurlijk ook een van de Toppers in het Nederlandse Basketball..!


Het hele/originele artikel van Jacob Bergsma op zijn Site lees je --- Hier ---

En lees ook:

LANGE MANNEN II

17/09/2015
Het was ergens midden jaren tachtig van de vorige eeuw toen een paar ‘volleybalgekken’ op het idee kwamen om zichzelf een paar jaar op te sluiten in de Bankrashal. Marco Brouwers, Bert Goedkoop en nog een stel idealisten droomden van olympisch goud en besloten dat ze met het Nederlands volleybalteam daarvoor eerst de trainingsarbeid moesten vertwee- of misschien wel verdrievoudigen. Jarenlang vloeide er bloed, zweet en tranen. Dag in, dag uit. Week in, week uit.
Lees deze column over het Nederlands team hier (Blendle) verder.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten