zondag 4 oktober 2015

LANDSTEDE ZWOLLE / DBL / INSPIREREND / INTERESSANT: Landstede Zwolle Basketball heeft Originele Kick-off van het Seizoen 2015-2016

Ik schreef het hier al eerder: ik vind Landstede Zwolle Basketball een intrigerende organisatie; de laatste seizoenen iets van 'te klein voor het tafellaken, te groot voor het servet' - al ontsnapte de latere DBL-Kampioen Den Bosch op een haar na aan vroege uitschakeling in de Play-Offs, zou dat zijn gebeurd, wie weet waar Landstede dan uit zou zijn gekomen... -, maar het meest interessante vind ik de vergaande integratie met een grote onderwijsinstelling, het feit dat 'de buren' een Top-volleyball-club op dezelfde basis is, de 'no-nonsense, relatief low-budget eigen lijn' die wordt gevolgd, en de stabiliteit van de staf. En dan natuurlijk het feit - ik schreef het kort geleden nog - dat er werk van wordt gemaakt om op eigen voorwaarden - ook - Internationaal te spelen; vaak in de vorm van een internationaal Toernooi in eigen zaal.

Hieronder een -Beeld- Verhaal over alweer een leuke 'vondst', zeer passend bij het karakter van de club...

Deel van een bericht op SportiefZwolle.nl:

Kloos: ‘We hebben vanmiddag veel geleerd’
Gepubliceerd op donderdag 1 oktober 2015 om 21:05 bevat foto's
Landstede Basketbal heeft donderdagmiddag de ‘studentenwedstrijd’ tegen Donar met 69-73 verloren. De Zwolse formatie kreeg de steun van een volgepakt Theater van de Sport, maar moest uiteindelijk wel haar meerdere erkennen in de Groningse opponent. “Ik ben nooit tevreden na een verlies, maar we hebben vanmiddag veel geleerd”, stelt guard Ewoud Kloos.
Het was donderdag een Amerikaanse middag in Zwolle. ‘College basketball’ in haar beste vorm, want de tribunes van het Landstede Sportcentrum waren goed gevuld. De aanwezige studenten zagen dat Landstede Basketbal het vanaf het eerst moment lastig had. De Zwollenaren liepen al rap achter de feiten aan en vochten na het eerste kwart tegen een 9-17 achterstand. In het tweede kwart wist Landstede zich iets te herstellen. Met nog ruim vijf minuten op de klok nam de thuisploeg zelfs een 20-19 voorsprong, maar daar kon niet lang van worden genoten. Aan het einde van het tweede kwart had Donar de zaakjes weer op orde en zodoende nam het een 27-31 voorsprong.
Na de rust bleef Donar de baas. De Groningers liepen na de onderbreking uit naar een voorsprong van tien punten en dat verschil bleef het gehele derde kwart in stand: 45-55. De thuisploeg gaf echter niet op en beet nog een keer van zich af. In het afsluitende kwart werd het verschil teruggebracht naar vier en zodoende ontstond er een spannende slotfase. Maar juist op dat moment liet Landstede Basketbal wat steekjes vallen. “We gaven bijvoorbeeld een turnover weg, waardoor het laatste schot naar Donar ging. Daardoor werd het verschil nog even groter”, vertelt Kloos, die zijn ploeg uiteindelijk met 69-73 zag verliezen.


Het hele originele artikel, met heel veel foto's en links naar foto's vind je   ---  Hier  ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten