maandag 12 oktober 2015

FIBA / EUROBASKET 2015 / NIEUWS / EVEN TERUG-KIJKEN / -NADENKEN / RUSLAND: Ruskand was - even - Geschorst, Wat Was er Aan De Hand?

Het was bijzonder nieuws - kort voor EuroBasket 2015 - de Russische Basketball Bond werd geschorst...ik kan me niet herinneren zulk nieuws ooit eerder over een grote, belangrijke Basketballbond te lezen. Als deze schorsing doorgezet was, dan had EuroBasket 2015 moeten beginnen met een team te weinig in een van de Groepen, of er had te elfder ure een vervangend land aangewezen moeten worden om die open plek in te nemen. Uiteindelijk werd de straf op tijd voor de Russische Mannen beeindigd, en kon Rusland 'gewoon' meedoen, maar helemaal zonder consequenties was het toch niet, want minimaal een van de Russische Jeugdteams miste op zijn EK wedstrijden, en viel dus buiten de boot.

Indertijd had ik het druk met andere zaken, dus ik ben er toen niet verder ingedoken. Maar de vraag "Wat is er nu eigenlijk gebeurd?" Zat/zit nog wel in mijn achterhoofd, dus toen ik het onderstaande bericht zag, dacht ik dat ik dat en eventuele vervolgartikelen maar eens rustig moest gaan bekijken... Dat ga ik dus ook doen, maar ik dacht ook: misschien is gelijk delen ook wel aardig, want ik krijg graag aanvullingen van mensen die er - al - meer van weten dan ik! Bij deze dus; Reageren? Graag!


Het bewuste artikel van 'talkbasket.net' lees je --- Hier ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten