zaterdag 10 oktober 2015

TON ROLVINK / DBL: Ton Rolvink Dit Weekend Herdacht bij DBL-wedstrijden

De Dutch Basketball League staat dit weekend stil bij het overlijden van Ton Rolvink afgelopen zomer. 

Eerbetoon DBL aan Ton Rolvink

OEGSTGEEST, 7 oktober 2015 -

Afgelopen zomer is – voor iedereen, ook de basketbalwereld - totaal onverwacht Ton Rolvink overleden. Voorafgaand aan de wedstrijden in de eerste competitieronde van de DBL wordt daarom een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Ton.

Het betreft de wedstrijden in de Dutch Basketball League op zaterdag: Challenge Sports Rotterdam-Zorg en Zekerheid Leiden (20.00 uur), BSW – Apollo Amsterdam (20.00 uur) en Aris Leeuwarden-Donar (20.00 uur). Ook voorafgaand aan de wedstrijd op zondag tussen Landstede Basketbal en SPM Shoeters (14.00 uur) wordt een minuut stilte in acht genomen.
Ton Rolvink was 16 jaar bestuurslid van de Federatie Eredivisie Basketballclubs (FEB), de organisator van de Dutch Basketballleague. Daarvoor floot Rolvink vele jaren in de heren eredivisie. In een periode van 13 jaar, van 1985 tot 1998 werd hij acht keer uitgeroepen tot Scheidsrechter van het jaar. In de overige vijf jaren werd de onderscheiding niet uitgereikt.

Ton Rolvink was Lid van Verdienste van de Nederlandse Basketball Bond. De onderscheidingen zijn vooral een blijk van waardering voor het respect voor de sport en het respect voor elkaar dat Ton binnen en buiten de lijnen belichaamde.

Ton Rolvink is 67 jaar oud geworden. Het Nederlandse basketbal heeft een fantastische scheidsrechter en bestuurder verloren.


Het bovenstaande bericht is overgenomen van Basketballleague.nl


Kort na het onverwachte overlijden van Ton Rolvink schreef ik een stuk over mijn herinneringen aan Ton Rolvink, die ik slechts weken daarvoor nog had gesproken en bezig gezien als scheidsrechter bij een jubileumwedstrijd met de Ex-Internationals, bij Ton's Vereniging Flip Stars in Tiel. Een aantal Ex-internationals reageerden op mijn stuk. Als je het toen niet gelezen hebt, lees het --- Hier ---


Geen opmerkingen:

Een reactie posten