maandag 5 oktober 2015

EMILE ROEMER / SP / POLITIEK: Woningnood - Problemen zijn er om Opgelost te worden...(en dat Doet de SP (AD)!

Open Brief van Emile Roemer...'Het Kan Wel!'


Beste ...,
De nieuwe woningnood vraagt om snelle oplossingen. En die oplossingen zijn er. Vandaag schrijft De Volkskrant over hoe de stad Utrecht - onder leiding van SP-wethouder Paulus Jansen - dit jaar al duizend nieuwe woningen heeft gecreëerd in leegstaande kantoorpanden.
Dertig kantoorpanden zijn in twee jaar omgebouwd. Daarmee slaat Paulus Jansen twee vliegen in één klap: de leegstand wordt bestreden en de woningnood aangepakt. Een knappe prestatie.
Eerder las ik over SP-wethouder Hennie Hemmes in Pekela. Tegen de landelijke stroom van massaontslag in de thuiszorg in zorgde hij ervoor dat er geen gedwongen ontslagen zouden vallen bij de thuiszorgorganisatie in zijn gemeente. In Maastricht zorgde SP-wethouder Jack Gerats dat zijn inwoners met een persoonsgebonden budget (pgb) geen last kregen van de chaos die het kabinet veroorzaakte met de pgb's.
Dit is waar de SP ook voor moet staan. We lopen vooraan in de strijd als het moet, denk aan de strijd tegen armoede of de afbraak van de zorg, maar we zijn ook altijd op zoek naar nieuwe kansen om problemen van mensen op te lossen. Met lef en doorzettingsvermogen.
Dat doet SP-wethouder Arjan Vliegenthart ook in Amsterdam. Hij weerstaat de mantelzorgboete die VVD en PvdA vanuit Den Haag hebben ingevoerd. Mensen met een uitkering, die iemand in huis nemen die zorg of hulp nodig heeft, worden in Amsterdam niet gekort op hun uitkering. En terecht! Mantelzorgers verdienen geen straf, maar steun.
Problemen zijn er op te lossen. Wat we nu bewijzen in gemeenten, doen we - als het aan mij ligt - straks in het hele land.
Emile Roemer


Het Boek van Emile Roemer, 'Het Kan Wel!', waarin hij talloze Voorbeelden geeft van voorstellen van de SP - die aantoonbaar werken, een en ander om het - Rechtse -vooroordeel dat de SP uit 'luchtfietsers' bestaat, weg te nemen, is verkrijgbaar - voor weinig! (eBook = 9,95) - in Boekhandel en via Internet, maar niet via de SP zelf...Uitverkocht!



Van Gennep Uitgevers:

AuteurEmile Roemer
ISBN9789461643742
Verschijningsdatum19-5-2015
Prijs€ 13,95
BindwijzePaperback
 
In Het kan wel trekt Emile Roemer erop uit om antwoorden te vinden op deze en andere vragen. Bij een opmerkelijk sociale multinational en in een volksbuurt vol activisten. Tussen bijzondere leerlingen op de praktijkschool en opstandige studenten aan de universiteit. Hij gaat op bezoek bij banken op de Amsterdamse Zuidas, maar ook bij Ronald Koeman in De Kuip in Rotterdam.
Roemer ontmoet politieke prominenten als Lula in Brazilië en Alexis Tsipras in Grieken­land. Hij bezoekt activisten in de Verenigde Staten en vluchtelingen uit Somalië. Hij gaat naar bezet Palestijns gebied, kijkt rond in Latijns-Amerika en reist naar een bloemen­kwekerij in Kenia. Hij gaat ook langs bij een voormalige topvoetballer in São Paulo die kinderen in de sloppenwijken veel meer leert dan een balletje trappen.
Het kan wel leest als een politiek reisverslag. Over waar Emile Roemer zijn inspiratie en ideeën vandaan haalt en zijn voorstellen mee onderbouwt. Verrassend vlot en toegankelijk geschreven. Voor iedereen die meer wil weten over hoe Binnenhof en buitenwereld elkaar ontmoeten bij Emile Roemer.
* * *
‘Emile Roemer biedt een luisterend oor aan mensen die wat te vertellen hebben.’ Wim Daniëls
‘In dit boek laat Roemer zien waar hij met zijn partij heen wil.’ NRC Handelsblad
‘Een atypisch boek voor een politicus. (...) Roemer plaatst niet zijn eigen ideeën op de voorgrond, maar die van de mensen die hij ontmoette.’ de Volkskrant



Een fragment van het boek 'Het kan wel', inclusief Inhoudsopgave, is --- Hier --- te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten