dinsdag 16 augustus 2022

AANRADER: KIJKTIP ESPN: Documentaire: Elson, The Ring, vandaag (19h00) te zien op ESPN / BASKETBALL HUMAN INTEREST NBA FC BARCELONA ORANGE LIONS COLLEGE /

Francisco Elson met Willemijn Veenhoven bij een uitzending op NPO Radio1 uit 2018

16 augustus 2022

Documentaire: Elson, The Ring, vandaag te zien op ESPN

Overgenomen van de NBB-site, originele bericht   ---  Hier  ---

Vanavond is op ESPN de documentaire Elson, The Ring te zien. In de reportage vertelt Francisco Elson openhartig over zijn jeugd, weg naar de NBA en het NBA-kampioenschap. De inmiddels 46-jarige Rotterdammer is de enige Nederlander die een kampioenschapsring om zijn vinger heeft.

De documentaire vertelt het verhaal van de in Rotterdam-West geboren Elson. Hoe hij basketbal ontdekte en opleefde. Samen met zijn broer ontdekte hij basketbal. Ze deelden alles met elkaar. De bal, het spel en een kamer. Grote broer Patrick was zijn voorbeeld, maar dan slaat het noodlot toe en moet de 13-jarige Elson verder door het leven zonder zijn broer.

In Elson, The Ring laten makers Sanne van Dongen en Anouar Amrani de opkomst van Elson zien, zijn hindernissen, de herinnering aan zijn broer en de successen. Ook Tony Parker vertelt over zijn tijd met Elson en de cultuur binnen de San Antonio Spurs.

Elson, The Ring is vanavond om 19.00 uur te zien op ESPN.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten