woensdag 24 augustus 2022

SHARTIE AART DEKKER / INTERNATIONAAL BASKETBALL: @Georgi Wie? Orange Lions @Georgia voor het WK! / FIBA WBC 2023 QUALIFIERS ROUND-2 /

Als het Nederlands Elftal (voetbal) een kwalificatiewedstrijd speelt tegen – pak 'm beet – San Marino dan buitelen de meeste landelijke media minimaal een week van te voren over elkaar met aankondigingen, previews en andere reclame voor een wedstrijdje waarvan iedereen weet dat het eenzijdig, saai en voor 100% voorspelbaar zal zijn.


Kortom; stelt helemaal niets voor!


Maar er wordt een partij energie, mankracht en zendtijd tegenaan gegooid... Waarom?


Hoe anders ligt dat voor het Boegbeeld van het Nederlandse Basketball: de Nationale Mannen Orange Lions...


Volgens velen – als ze er al weet van hebben – stelt dat Nederlandse Basketball dus helemaal niets voor – ik hoor het de laatste tijd weer vaker, zelfs van Echte Liefhebbers/Insiders – maar dat is natuurlijk niet waar; je kunt hooguit stellen dat het weinig voorstelt bij de beleidsmakers in de Sport Algemeen, en bij degenen die bepalen of het de moeite van (en het geld voor) het coveren in die landelijke media waard is.


Want de realiteit is dat de Mannen Orange Lions tot de laatste Groepsfase Qualifiers voor het Wereld Kampioenschap zijn doorgedrongen...met een beetje mazzel, dat geef ik gelijk toe, maar toch; Nederland is nog steeds in de race om mee te doen aan het Eindtoernooi op Wereldniveau in één van de drie Grote Wereld Teamsporten (met bal).


Ja, die kans is inmiddels een beetje theoretisch geworden; door met een totaal verschil van -5 punten tweemaal tegen IJsland en eenmaal tegen Italië (uit nota bene!) te verliezen zijn de kansen flink kleiner geworden. Maar mathematisch heeft Oranje Basketball de kaarten nog geheel in eigen hand.


Om 17h00 vandaag – zo'n beetje NU dus – vangt Nederland die Tweede Ronde aan bij Georgië; op papier een cruciale wedstrijd, eentje die Nederland relatief recent meermaals winnend heeft afgesloten.

Alle informatie over de wedstrijd:  ---  Hier  ---

Te zien bij ZiggoSport – nog wel – Live, en via de eigen kanalen van Fiba.basketball.

Je vindt ze   ---  Hier  ---


Alleen weet dus bijna niemand dat...en dat is treurig!


AART DEKKERGeen opmerkingen:

Een reactie posten