vrijdag 12 augustus 2022

SHARTIE AART DEKKER FIBA-EUROPE / MU16 EUROPEAN CHAMPIONSHIP 2022 SKOPJE: Misschien wel het Mooiste Jeugd-EK dat er is start met: Israel v Netherlands

#live #fibau16europe #basketball

LIVE - Israel v Netherlands

FIBA U16 European Championship 2022

1 wacht Gepland voor 12 aug. 2022 Watch #live the Group Phase game between Israel and Netherlands at the FIBA U16 European Championship 2022. 

 #fibau16europe #basketball #baloncesto #basquete #basquetebol #농구 #basket #バスケットボール #バスケ #pallacanestro #bolabasket #篮球#баскетбол #basketbol #basketbolda #baskette كرة السلة #Баскетбол 

►► Watch more than 2,500 live games for FREE every year. Subscribe to #FIBA YouTube Channel to get your 🏀basketball🏀 fix! ➡

*

SHARTIE AART DEKKER FIBA-EUROPE

MU16 EUROPEAN CHAMPIONSHIP 2022 SKOPJE: 

Misschien wel het Mooiste Jeugd-EK dat er is!

Vanaf 2001  - toen nog in het oude format met kwalificatie voorrondes, en 12 deelnemende landen aan het eindtoernooi -  woonde ik vele jaren het MU16-EK in de A-Divisie bij.
Ik ging er naar toe om het te scouten voor mijn in 2010 omgekomen vriend Rob Meurs, maar al vrijwel vanaf het begin ging ik er ook over schrijven voor de Nederlandse Basketball-liefhebbers; ik vond het prachtig om het allemaal te beleven, en vond dat meer mensen in Nederland dat moesten horen/lezen.
Mijn stelling is zelfs dat het misschien wel het mooiste toernooi is om te volgen; voor de meeste spelers is het hun eerste EK, de invloed van scouts, media agenten en geld wordt groter, maar toch hebben de meeste spelers nog iets puurs, iets wat onder invloed van al die factoren van buiten met de tijd toch wel wat minder wordt. Daarnaast zijn de spelers nog jong, fysiek nog niet volwassen, maar toch al in staat behoorlijk volwassen basketball te spelen.
De toernooien zijn vaak spectaculair, spannend en soms ook verrassend.
In veel buitenlanden worden er trouwens wedstrijden live uitgezonden op TV, en niet zelden zijn er bij de wedstrijden van het organiserende land en de Finales grote aantallen publiek; 5.000 tot ver boven de 10.000 mensen op de tribunes komt voor!
En nu doet Nederland dus voor de derde keer in de moderne tijd mee; een prachtige kans voor de spelers, maar ook voor coaches die zich er meer in willen verdiepen en natuurlijk voor de liefhebbers in de zaal en degenen die het via live-streams volgen.
Nederland wist zich bij eerdere deelnames niet te handhaven op het hoogste niveau, en ook deze keer zal het een fikse kluif zijn om dat voor het eerst wel te bewerkstelligen. Permanent op A-niveau deelnemen is wel een doelstelling voor het Nederlandse Basketball.
En bij de U16 leg je de basis voor latere jaren; ook in die zin is het eigenlijk het belangrijkste toernooi.
De Orange Lions spelen in de groep tegen Israël, Frankrijk en Litouwen; allemaal topteams!
 

Je vindt alles over de Orange Lions op de site van Fiba:   ---  Hier  ---


Ik zou zeggen: Kijken!
En: Veel Plezier!

(AD)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten