maandag 15 augustus 2022

SHARTIE AART DEKKER / POLITIEKE VK-CARTOON COLLIGNON: 'De Politiek & de Boeren - SJAPOO!' / MET HUISKAMERVRAAG / KUDO 2011 /

Cartoon van Jos Collignon voor de Volkskrant  11 februari 2011

meer Cartoons van Collignon op --- Hier --- op zijn site

Collignon is een vaste Cartoonist van VK.nl

*

SHARTIE AART DEKKER - POLITIEKE VK-CARTOON COLLIGNON

MET HUISKAMERVRAAG!

'De Politiek & de Boeren - SJAPOO!'

Het nadeel van het doorploegen van decennia aan knipsels is dat het zo ontzettend langzaam gaat, tenminste als je  - zoals ik -  ze wilt schiften, eventueel digitaliseren en  - mits van toepassing -  er ook nog wat mee wilt, zoals posten op je Blog.

Het voordeel is dat je de gebeurtenissen meer in historisch perspectief nog eens terugziet en dat je soms juweeltjes tegenkomt...

Midden in het Boerenprotest van 2022 kwam ik zo dus bovenstaande cartoon van Jos Collignon tegen. Die duidelijk maakt dat ook ruim 11 jaar geleden het topic meer/minder vee al speelde, en dat de politieke hoofdpersonen toen duidelijk dachten dat ze het varkentje  - uuuhhh, de koetjes -  wel gewassen hadden. Hoe duidelijk maakt de situatie nu duidelijk dat ze het toen helemaal mis hadden..!

Dan de beloofde Huiskamervraag, vooral voor de jongeren in politiek geïntresseerden:

Wie van onder de 35  - oudere knarren mogen meedoen, maar buiten mededinging -  weet welke hoofdpersonen hier zo triomfantelijk zijn afgebeeld?

Ik ben benieuwd...

(AD)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten