vrijdag 3 februari 2017

BASKETBALL JEUGD LOKAAL RIJSWIJK / LOKOMOTIEF / SPORTPRIJS RIJSWIJK 2016: MU18 Lokomotief Wint Rijswijkse Sportprijs

De basketballers van Lokomotief jongens B1 werden nationaal kampioen en wonnen de NBB Beker in de leeftijdsklasse tot 18 jaar. Lokomotief U18 is absoluut het sterkste team basketbalteam van Nederland in zijn leeftijd. Voorzitter Ewout Boendermaker nam de prijs in ontvangst. “We zijn trots dat we al jaren lang zulke goede jeugd hebben. Het jongens B1 team was in 2016 van uitzonderlijke klasse. Maar ik ben ook blij dat ons eerste dames- en herenteam gepromoveerd zijn naar de promotiedivisie. Zo kunnen we de jeugd binnen de club houden.”
(Afb: van 'rijswijksdagblad.nl'   : je vindt alle foto's    ---  Hier  ---
Van de site van Lokomotief:

Lokomotief ook in de prijzen bij Rijswijkse Sportprijs


Afgelopen vrijdag werden de Rijswijkse Sportprijzen uitgereikt. De geweldige prestaties van Lomomotief uit 2016 waren uiteraard niet onopgemerkt gebleven en de gemeente Rijswijk had dan ook drie teams van Lokomotief genomineerd. Een record: nog nooit eerder werden van 1 vereniging zoveel teams genomineerd.

Heren 1 was genomineerd voor kampioenschap en promotie naar de promotiedivisie, Dames 1 was genomineerd voor kampioenschap en promotie naar de promotiedivisie en Mannen Under 18 was genomineerd voor de dubbel in 2016, het landkampioenschap en het winnen van de nationale beker.
De publieksprijs voor sportteam van het jaar ging naar onze vrienden van Inter Rijswijk, die met B1 kampioen van Nederland waren geworden. Het nadeel van 3 nominaties is natuurlijk dat de stemmen van lokomotiefleden verdeeld waren over de drie teams van Loko. Er was ook nog een juryprijs voor sportploeg van het jaar. De deskundige jury, voorgezeten door wethouder van Sport Dhr. van Hemert, riep Lokomotief Mannen Under 18 uit tot sportploeg van het jaar. Een mooie erkenning voor een geweldige prestatie.
Omdat het grootste gedeelte van het kampioensteam van vorig jaar tegelijkertijd een uitwedstrijd in Den Bosch afwerkte, werd de prijs in ontvantgst genomen door de voorzitter van Lokomotief, Ewout Boendermaker. Dit gaf hem de kans om de jury te bedanken voor de eer en om de zaal toe te spreken. De aanwezigen, waaronder gemeenteraadsleden en natuurlijk de wethouder, werden nogmaals gewezen op het feit dat een nieuwe zaal voor Lokomotief een absolute noodzaak is, als Rijwijk sport op dit niveau ook in de toekomst binnen de stadsgrenzen wil blijven faciliteren.

Van de site van de Gemeente Rijswijk:


Sportprijzen 2016 uitgereikt


De Publiekssportprijzen gingen naar Uitimate Frisbee speelster Gabriela Milward Vazquez en het B-1 jongens volleybalteam van Inter Rijswijk. Angelo van der Pas en Lokomotief (onder 18 jaar) wonnen de bij de jury. Alle genomineerden ontvingen een sportpenning en een rode roos.
In de drukke Sir Winston Club wonnen Krachtsporter Angelo van der Pas en het jeugdteam (onder 18 jaar) van basketbalclub Lokomotief de Rijswijkse Sportprijs 2016 van de jury.
Van der Pas werd in 2016 onder meer ‘Sterkste Junior van Nederland’ en ‘Sterkste man van Zuid-Holland’. Laatstgenoemde wedstrijd werd afgelopen zomer op het Bogaardplein gehouden. Ook nam hij deel aan het WK junioren in Canada waar hij als zesde eindigde. De basketballers van Lokomotief werden nationaal kampioen en wonnen de NBB Beker in de leeftijdsklasse tot 18 jaar. Lokomotief voorzitter Ewout Boendermaker nam de prijs in ontvangst.

Publieksprijzen

De publieksprijzen gingen naar de Uitimate Frisbee speelster Gabriela Milward Vazquez (426 stemmen van de 2150 uitgebrachte stemmen) en het B-1 jongens volleybalteam van Inter Rijswijk (215 stemmen). De aanmoedigingsprijs was voor de 6-jarige fietscrosser van FCC Rijswijk, Bruce Katuin, zoon van de overleden topfietscrosser Brian, zal voortaan met het nummer 44 rijden, het cijfer waarmee zijn vader grote triomfen kende.  

Beste derde helft

De jury, bestaand uit wethouder sport, René van Hemert, fotograaf Marc Wiek en rolstoelhockeycoach Thea Smit, had ook nog een ludieke prijs bedacht voor het vijfde elftal van voetbalclub Semper Altius.  De Rijswijkse voetballers hadden onder meer de titel ‘Beste derde helft van Nederland’ ontvangen.  Ondanks de teleurstelling van de spelers dat zij niet genomineerd waren voor de Sportprijs, namen zij maar al te graag de envelop met consumptiemuntjes in ontvangst.
De avond werd opgeluisterd door twee demonstraties pole fitness door Nederlands kampioen Maud Rietbroek. In de sport pole fitness wordt inmiddels op tachtig sportscholen in Nederland lesgegeven. 

Jeugdlintje

Wethouder René van Hemert sloot de avond door behalve aandacht te vragen voor het Rijswijkse jeugdlintje, ook hoopte dat in het voorjaar het besluit zal vallen over de nieuwe sporthal waar onder meer topsportclubs Inter Rijswijk (volleybal) en Lokomotief (basketbal) in gaan spelen.


*

**

*

**

Geen opmerkingen:

Een reactie posten