vrijdag 17 februari 2017

DBL ALL*STAR GALA 2017 / AANRADER: Ziggo All*Star Gala in Leidse 5-Meihal Kent a.s. Zondag Bijzonder Programma

Aanstaande Zondag,

19 februari 2017

Vanaf ongeveer 14:30h

Het Ziggo Sport DBL All*Star Gala 

Vijf Meihal, LeidenIk vond het Ziggo All*Star Gala 2016 bijzonder geslaagd, en schreef daar  ---  Hier  --- over. Het was vol, gezellig, en kwam wat betreft 'Reünie- / Warm bad-gevoel' het dichtst bij het (voor een dag en voor een deel) vullen van het nog steeds gapende gat dat het verdwijnen van de (A)HBW heeft geslagen; een Basketball-uitje voor Echte Liefhebbers, al dan niet aan een club gelieerd. En ik schrijf het maar weer eens, voor de zoveelste keer: die HBW maakte een onevenredig deel uit van het Nederlandse Basketball, en dat hij er niet meer is, verklaart voor een flink deel het geslonken imago van het Nederlandse Basketball, en die warme reunie-functie -heel veel basketballers bij elkaar in een andere, veel meer relaxte omgeving, zonder alle perikelen die de vaak overbelaste clubmensen van week tot week voor hun kiezen krijgen- mag je ook niet onderschatten. Het was mijns inziens een 'Grote Unifier' voor de Nederlandse Basketballwereld. Goed het Gala in Leiden plakt een stevige pleister op die nog steeds schrijnende wond, en dat is goed.

Ik mis -zo op het eerste gezicht- wel de wedstrijd voor de aankomende spelers; jammer genoeg geen DTL ALL*STAR/dan wel DBL Rookie Wedstrijd. Voor mij heeft zo'n wedstrijd wel een functie; een flink aantal van de grootste talenten in Nederland op een vloer bij elkaar te zien.

Vorig jaar zag ik een aantal leuke nieuwe vondsten. Dit jaar gaat die innovatieve kant misschien nog wel een stuk verder; met een Korfbal vs. Basketball-Toppers Schotwedstrijd, en met een soort van interne Oranje Basketball 3x3 demonstratie. Ik ben benieuwd!

In ieder geval durf ik mensen wel aan te raden om een middagje naar Leiden te komen, juist ook mensen die misschien niet regelmatig DBL-wedstrijden frequenteren!

AART DEKKER

Meer over het Gala uit andere bronnen:

Het Leidsch Dagblad heeft een interview met Marcel Verburgt -voorzitter van ZZ Leiden en DBL-bestuurslid, je leest het hier: 'Samen-basketbal-groter-maken'


Hieronder een Preview van de DBL-site, geschreven door Martin Hoekstra, over programma en timetable:


Ziggo Sport DBL All*Star Gala

Door Martin Hoekstra

OEGSTGEEST, 12 februari 2017 - Op 19 februari vindt het Ziggo Sport DBL All*Star Gala weer in de Vijf Meihal plaats. De organisatie heeft zich weer ingezet om een programma samen te stellen, dat geschikt is voor jong en oud en nog spectaculairder is dan vorig jaar. Lees snel verder.Ook deze keer heeft Ziggo zich weer als naamgever aan het evenement verbonden. Maandagavond 20 februari wordt op Ziggo Sport dan een samenvatting van een uur uitgezonden.

Net als vorig jaar zijn alle teams zijn weer met hun spelers en coaches aanwezig. In het hart van het programmaboekje bevinden zich negen pagina’s (acht DBL-formaties en de Orange Lions) met teamfoto’s en opstellingen. Hier kun je handtekeningen van je favoriete speler of coach verzamelen. Maar je kunt natuurlijk ook op de foto gaan met je favoriete speler, coach of mascotte, want de mascottes zijn er ook.
Om half twee gaan de hal en de businesslounge open. De eerste spelers komen om 14.15 uur het veld op om te werken aan hun warming-up voor de eerste onderdelen. Als eerste vindt om 14.40 uur de eerste ronde van de Spalding 3-point shoot-out plaats. Van de acht deelnemers gaan er drie door naar de finale, die na het eerste kwart van de All*Star Game wordt afgewerkt.

De driepuntswedstrijd wordt gevolgd door de Zorg en Zekerheid Skills Contest. Na dansacts van de cheerleaders van Donar en een eerste dunk show van de Dunkin’ Devils, staat om 15.35 uur een demonstratiewedstrijd gepland tussen het Nederlands 3x3 team van coach Brian Benjamin. Dit team treedt aan tegen vier spelers van de Orange Lions: Jessey Voorn, Olaf Schaftenaar, Maarten Bouwknecht en Stefan Mladenovic.

Om 16.10 uur is het tijd voor de Schelde Sports Dunk Contest. Zes deelnemers komen in actie. Geniet van de dunks van trapezewerkers als Gregory Lydell Mays, Andrew Smith en Justin Watts. Maar wat kunnen outsiders als Freek Vos, Daviyon Draper en Akeel Eduardo brengen?

Na dit geweld is het tijd voor de All*Star Game. De Orange Lions moeten proberen om hun winning record van de laatste twee jaren tegen de DBL All*Stars zien vast te houden. De DBL All*Stars brengen dit seizoen een sterk team op de mat, met een startende vijf van Lance Jeter, Chase Fieler, Jason Dourisseau, Drago Pasalic en J.T. Tiller.
In de rust van de All*Star Game krijgt een deelnemer uit het publiek de kans om een halfcourt shot te lossen. Het gaat om één poging, maar er is een werkelijk fantastische prijs mee te verdienen. Daarover volgt komende week meer informatie.
In het programma wordt ook nog een plek ingeruimd voor een wedstrijdje driepuntschieten tussen enkele basketballers en een select gezelschap korfballers. Met recht een fantastisch programma en dan verklappen we nog niet eens alles. Ook worden er weer diverse giveaways uitgedeeld. Zorg dus dat je erbij bent. Je kunt hier alvast je kaartje kopen. Doe het nu, want anders loop je de kans dat je achter het net vist.Martin Hoekstra schreef nog een aantal stukjes over bijzondere onderdelen van het Programma:

-Zo komt er een Schietwedstrijd tussen absolute Top-Korfballers en Oranje Basketball-spelers: --- Hier ---

-Hij denkt ook dat de line-up voor de Dunk-Contest veel goeds belooft voor deze editie: --- Hier ---

-Er komt ook een 3x3 Demonstratiewedstrijd in het kader van de in de komende jaren in Amsterdam te organiseren Europese en Wereld Kampioenschappen. Er wordt gespeeld door het actuele Nationale 3x3-team, en die komen uit tegen een aantal (neo) Internationals van Oranje Basketball: --- Hier ---


Geen opmerkingen:

Een reactie posten