dinsdag 21 februari 2017

DAILY DOSIS TRUMP / CRIMINALITEIT / OEKRAINE VS. RUSLAND PUTIN-TRUMP / OORLOG&VREDE / CARTOON / (NEP?) NIEUWS: "Russische crimineel bedenkt samen met een Oekraïense zakenman een ‘vredesplan’ voor Oekraïne''

Cartoon van:'www.pocho.com'
22:43

'Een 20-2-2017, NRC Trump-Blog:


Russische crimineel bedenkt samen met een Oekraïense zakenman een ‘vredesplan’ voor Oekraïne'

Een Russische crimineel die samen met een Oekraïense zakenman op de proppen komt met een ‘vredesplan’ voor Oekraïne. Het zou het script kunnen zijn voor een politieke thriller, maar vormt de nieuwste bizarre episode in Trumps vermeende Russische connecties. Volgens The New York Timeszou Trumps huisadvocaat Michael Cohen nationaal veiligheidsadviseur Michael Flynn een week voor diens ontslag een envelop hebben bezorgd met daarin een 'oplossing' voor het conflict in Oekraïne.
Het plan zou voortkomen uit een korte bijeenkomst tussen de Russisch-Amerikaanse veroordeelde zakenman Felix Sater, de Oekraïense, pro-Russische parlementariër Andrii Artemenko en Cohen zelf. Het voorstel zou een referendum behelzen over de status van de opstandige regio's in Oost-Oekraïne en een "leaseovereenkomst van vijftig tot honderd jaar" met Rusland voor de Krim. Uiteindelijk doel zou zijn het opheffen van de Russische sancties.

'Fake news'

Hoewel Cohen toegaf met Sater en Artemenko contact te hebben gehad, ontkent hij Trump over het plan te hebben ingelicht. "Fake news", aldus Cohen, die onderwerp is van een FBI-onderzoek rond Trumps vermeende Russische relaties. Volgens de drie hadden ze enkel goede bedoelingen. "Wie wil er nu niet helpen vrede te brengen?" zei Cohen in The New York Times.
Maar volgens Artemenko zou het plan zelfs de goedkeuring hebben van "de hoogste medewerkers van president Poetin", en daarmee zou het, indien waar, stukken minder onschuldig zijn dan de heren willen doen geloven. Mocht blijken dat het Kremlin inderdaad betrokken is bij dit sterke staaltje amateurdiplomatie, dan vormt dit nieuw bewijs voor de Russische inmenging die Moskou zelf zo hard ontkent. Daarnaast is Felix Sater een Russisch-Amerikaanse wegens miljoenenfraude veroordeelde beurshandelaar. Als tweede man van vastgoedbedrijf Bayrock werkte hij met Trump onder andere aan het SoHo-hotel in New York. Hoewel Trump zich laat voorstaan op een uitstekend geheugen, verklaarde hij Sater later nauwelijks te kennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten