vrijdag 1 december 2017

VK-SPORT VERHAAL: 'Vader LaVar Ball weet: zijn Twitterfittie met Trump is gratis megareclame voor...' / TRUMULT / TRUMP / HYPEN / SPORTS-BRANDS / MEDIA / COMMERCIE / COMMERCIE IN HET SOCIAL MEDIA TIJDPERK

Dit Volkskrantverhaal deel ik niet ten behoeve van de Echte Basketball Junkies -die kennen het verhaal van Laval Ball en zijn drie zonen waarschijnlijk al langer en veel beter dan ik- ik doe het voor de mensen die mijn Blog volgen of dat via Facebook doen. Want dat de wereld de komende 10-15 jaar nog heel wat gaat horen van deze familie lijkt me geen risicovolle stelling meer... (AD)




Artikel van de Volkskant (27-11-2017), het origineel op VK.nl vind je   ---  Hier  ---, of via Topics.nl     ---  Hier  ---,  of via Blendle   ---  Hier  ---





Vader LaVar Ball weet: zijn Twitterfittie met Trump is gratis megareclame voor zijn talentvolle basketbalzoons

Lonzo (20), LiAngelo (18) en LaMelo Ball (16) nu in heel Amerika bekend

Vader LaVar Ball stippelde de basketballoopbaan van zijn drie zonen al voor hun geboorte uit. Hij huwde expres een lange vrouw. Het werd een succesverhaal dat nog grotere vormen heeft aangenomen door de Twitterfittie met president Trump.

Amerikaanse basketballiefhebbers spreken al enkele jaren verlekkerd en met weerzin over de broers Lonzo (20), LiAngelo (18) en LaMelo (16) Ball. Sinds vorige week zijn ze in heel Amerika bekend. Dankzij Donald Trump. Die ging op Twitter het gevecht aan met hun flamboyante vader LaVar Ball, de patriarch die de basketballoopbaan van zijn zoons al voor hun geboorte had uitgestippeld.

Een van Trumps populairste tweets in november (ruim 77 duizend retweets) ging namelijk niet over Noord-Korea, Hillary Clinton of migratie, maar over LaVar Ball en hoe ondankbaar hij de basketbalvader vond. LiAngelo Ball was in China voor een wedstrijd met zijn universiteitsteam en werd daar met twee andere spelers betrapt op diefstal van zonnebrillen.

Feitjes over de Ball-broers

Lonzo Ball
1 meter 98, 20 jaar, point guard, speelt bij Los Angeles Lakers

LiAngelo Ball
1 meter 96, 18 jaar, small forward, speelt op universiteit UCLA

LaMelo Ball
1 meter 91, 16 jaar, point guard, thuis getraind door vader LaVar Ball
De president zou hen tijdens zijn bezoek aan Azië hoogstpersoonlijk uit de cel hebben gekregen. Iets dat LaVar Ball zei te betwijfelen. Liefst vier tweets stuurde de president vorige week de wereld in over de 'ondankbare gek' Ball. Het werd breed uitgemeten in Amerikaanse media, zoals veel dat met de Ball-broertjes en hun uitgesproken vader te maken heeft.

Hun bekendheid begon in 2015 met een programma op de Amerikaanse zender CBS, waarin het gezin-Ball werd geprofileerd. Daarin vertelt de 50-jarige Ball over de ontmoeting met zijn vrouw Tina, die net als hij basketbalde op de universiteit in Los Angeles. Ball meet 1 meter 95, Tina is 1 meter 85 en al snel kreeg hij het plan met haar basketbalkinderen te krijgen.

'Voordat ze uit de baarmoeder kwamen, zei ik al dat ik er drie wilde. Hoe ik gebouwd ben, hoe zij gebouwd is. Ik wist dat ik drie killers zou krijgen. Dit was lang geleden gepland', zei hij. Het project-Ball was begonnen. Hij zou volgens Business Insider tegen zijn kinderen hebben gezegd: 'Ik ben personal trainer. Jullie moeder is gymleraar. Jullie achternaam is Ball. Wat wil je anders gaan doen?'
'Ik ben personal trainer. Jullie moeder is gymleraar. Jullie achternaam is Ball. Wat wil je anders gaan doen?'
LaVar Ball

Ball in the Family

Toen LaMelo - de jongste van de drie - 4 jaar oud was, richtte LaVar een eigen team op, genaamd The Big Ballers, dat hij zelf leidde. Hij koos zo sterk mogelijke tegenstanders uit en liet zijn zoons veel van afstand schieten. Het project-Ball omvatte meer dan basketbal. Sinds deze zomer wordt het leven van het gezin gefilmd voor de Facebookshow Ball in the Family, geproduceerd door de makers van de realityserie over jetsetfamilie Kardashian.

Vorig jaar richtte LaVar de Big Baller Brand (BBB) op. Vanaf deze week is er een heuse Ball-basketbalschoen te bestellen. Te koop voor 495 dollar, exclusief verzendkosten. 'Wie dat niet kan betalen, is geen Big Baller', twitterde Ball na kritiek op de hoge prijs.

LaVar Ball wil veel geld verdienen via zijn zoons, daar draait hij niet omheen. In mei van dit jaar zou hij een deal met een groot sportmerk hebben afgeslagen dat graag schoensponsor van Lonzo Ball wilde worden. Hij vond het aanbod, tien miljoen dollar, te laag. Een tegenbod had hij wel: wie zijn zoons van schoeisel wil voorzien, moest minimaal een miljard op tafel leggen.

Ball is over meer zaken uitgesproken. Na het CBS-interview uit 2015 wisten de media hem te vinden en haalde hij geregeld het nieuws met de ene na de andere opmerkelijke uitspraak. Hoewel hij zelf nooit verder kwam dan universiteitsbasketbal zei hij begin dit jaar nog dat hij basketballegende Michael Jordan 'een-tegen-een zou afmaken'.

Oudste zoon Lonzo noemde hij beter dan NBA-vedette Stephen Curry. Zijn opschepperige uitspraken en onorthodoxe opvoedmethode maakten van hem een van de meest polariserende figuren in de Amerikaanse sport. Sportcolumnist Sally Jenkins van The Washington Post beschouwt Ball als de zoveelste vader die zich over de rug van zijn kinderen wil revancheren voor een mislukt sportleven.

Kofie Yeboah van sportblog SB Nation ziet Ball juist als marketinggenie, omdat hij zo schaamteloos uitgesproken is. Maar het project-Ball maakt vooral veel los, omdat het een succes lijkt te worden. Lonzo Ball excelleerde als universiteitsspeler en debuteerde dit jaar als eerste van de Ball-broertjes in topcompetitie NBA.

Beste universiteitsspelers

Topclub Los Angeles Lakers koos hem in juni als tweede in de zogeheten draft, wanneer NBA-clubs beurtelings een greep mogen doen uit de beste universiteitsspelers. Twee weken geleden werd Ball de jongste NBA-speler ooit met de prestigieuze triple double-statistiek achter zijn naam, oftewel dubbele cijfers in drie statistieken, waarmee hij het record van NBA-icoon LeBron James verbrak.

Broertje LiAngelo speelt net als Lonzo voor topuniversiteit UCLA. De jongste telg, LaMelo, is volgens zijn vader de talentvolste. In oktober haalde LaVar hem uit het basketbalteam van zijn middelbare school om hem thuis te trainen, met als doel van hem 'de beste basketballer ooit' te maken.
Sportmagazine ESPN rekende uit dat de vete met Trump goed was voor ruim elf miljoen euro aan gratis reclame voor Big Baller Brand

De drie basketbalbroers zijn in tegenstelling tot hun vader opvallend ingetogen. Dat ze zich moeilijk kunnen losmaken van de wrevel die hun vader losmaakt, ervoer Lonzo Ball in zijn eerste NBA-wedstrijden. Verdedigers pakten hem extra hard aan, fysiek en verbaal. 'Vanwege zijn vader zien jongens hem als een doelwit', zei John Wall, speler van de Washington Wizards.

Volgens basketbalkenners heeft LaVar zo nu al een negatief effect op de NBA-loopbaan van Lonzo. Te midden van de kakofonie van meningen over de Balls toonde Mark Cuban, eigenaar van NBA-club Dallas Mavericks, de verfrissendste kijk op het geheel. Hij zag de recente ruzie tussen president Trump en Ball als een conflict tussen twee mannen die erg op elkaar lijken, zei hij tegen TMZ Sports.

'Trump zegt wat hij nodig heeft om aandacht te krijgen. LaVar ook. Logisch dat hij geen excuses maakt, want dan is er niets meer om over te praten en wat is er beter voor een merk als de president erover praat?'

Sportmagazine ESPN rekende uit dat de vete met Trump goed was voor ruim elf miljoen euro aan gratis reclame voor Big Baller Brand. En zo lacht Ball altijd het hardst, of zijn zoons nou uitgroeien tot NBA-vedetten of niet.

De zakenman Trump moet dat kunnen waarderen.


Er bestaan meer bezeten topsportouders


Richard Williams
vader van tennissters Venus en Serena Williams (30 grandslamtitels)
Earl Woods
vader van golfer Tiger Woods (14 majors)
Mike Agassi
vader van tennisser Andre Agassi (8 grandslamtitels)

Gloria Connors
moeder van tennisser Jimmy Connors (8 grandslamtitels)
Petr Krajicek
vader van tennisser Richard Krajicek (1 grandslamtitel)

Jos Verstappen
vader van coureur Max Verstappen (0 wereldtitels)
Anthony Hamilton
vader van coureur Lewis Hamilton (4 wereldtitels)
Joop van Basten
vader van voetballer Marco van Basten (EK 1988, Wereldvoetballer van het Jaar 1992)



***
De afbeelding bovenaan heb ik overgenomen van een Vlogger, je vind zijn video erover hier:



***
Meer over deze affaire:

'Topics.nl/trump-zoekt-ruzie-met-vader-van-basketbalspeler-die-hij-uit-chinese-cel-zou-hebben-gered-ondankbare-gek'

'topics.nl/trump-laat-vader-basketbalspeler-die-vastzat-in-china-niet-los-ondankbare-gek '

'topics.nl/trump-ruziet-met-vader-basketballers-ik-had-ze-in-de-cel-moeten-laten- '

'topics.nl/-ondankbare-sukkel-trump-gaat-weer-los-tegen-vader-opgepakte-basketballer''

En dan nog een Kerstverhaaltje over de Machtigste Idioot ter Wereld:

'Trump-heeft-een-kerstboom-van-boeken-maar-geen-tijd-ze-te-lezen''


Geen opmerkingen:

Een reactie posten