dinsdag 16 oktober 2018

NOG MEER PREVIEWS DONAR #FIBA EUROPE CUP VS. ISTANBUL BBSK 'Donar kan aan de bak in Leek' / DBL /

Shevon Thompson een belangrijke speler van Istanbul BBSK, tegenstander van Donar in Leek(Foto: Fiba.com)

Donar kan aan de bak in Leek'

Door Ties Rozema

GRONINGEN, 15 oktober 2018 - Voor Donar begint woensdagavond een nieuw avontuur in de FIBA Europe Cup. De Groningse formatie speelt in het Sportcentrum in Leek tegen het sterke Istanbul BBSK uit Turkije, dat zich via twee voorronden wist te plaatsen voor de eerste poulefase.

Istanbul BBSK is pas voor het vijfde seizoen actief in de hoogte Turkse competitie. Steeds wist de ploeg in de middenmoot te eindigen in de sterke Basketball Super League. Vorig seizoen debuteerden de Turken in de FIBA Europe Cup. Daar strandde Istanbul BBSK in de tweede poulefase. Het verloor onder mee tweemaal van Le Portel uit Frankrijk.

Daarmee is alvast een linkje gelegd met Donar en gelegenheidsgastheer Leek. Vorig jaar moest Donar voor de allereerste poulewedstrijd tegen Le Portel ook al uitwijken naar het naburige dorp. In een sfeervol Sportcentrum werden de Fransen toen verslagen. Donar heeft dus goede herinneringen aan Leek en hoopt ook nu weer een goed resultaat te behalen.

Dat zal niet zonder slag of stoot gaan. Istanbul BBSK rekende in de eerste voorronde vrij eenvoudig af met het Tsjechische Turi Svitavy. In de tweede voorronde werd thuis direct korte metten gemaakt met het Zweedse BC Lulea, dat met 87-50 naar huis werd gestuurd. De uitwedstrijd was slechts een formaliteit en dat deze nipt verloren ging, is dan ook weinig noemenswaardig.......

.....

...

Complete Preview van Ties Rozema op de DBL-site   ---  Hier ---     


**

Ook Lid worden van de Donar Facebook Community? Dat kan   ---  Hier  ---


**
R.E.S.P.E.C.T. 
van het Groningse Basketball Publiek voor oud-Coach Ivica Skelin -op bezoek met zijn huidige club New Heroes Den Bosch-; erg mooi! Als we dit nu eens tot de Gouden Standaard van het Nederlandse Basketball zouden maken...ach...Ik Droom (graag)... Je ziet de video van RTVNoord   ---  Hier  --- Hun hele berichtgeving hierover   ---  Hier  ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten