woensdag 17 oktober 2018

NOG MEER PREVIEWS ZZ LEIDEN #FIBA EUROPE CUP @SAKARYA BSB 'ZZ Leiden van start in Turkije' / DBL /

Foto van Fiba.com, De Belgische international Jean Salumi is een van de sterkmakers van Sakarya BSB.


ZZ Leiden van start in Turkije

Door Martin Hoekstra


OEGSTGEEST, 15 oktober 2018 - Na de dubbele overwinning tegen het Oostenrijkse Kapfenberg Bulls staat Zorg en Zekerheid Leiden nu aan de vooravond van de groepsfase van de FIBA Europe Cup. De Leidse ploeg neemt het komende woensdag in Turkije op tegen Sakarya BSB.

Sakarya Buyuksehir Basketbol speelde kwalificaties voor de Basketball Champions League. De ploeg was al meteen geplaatst voor de laatste voorronde, maar ging daarin onderuit tegen Fribourg Olympic, de ploeg die Donar een ronde eerder had uitgeschakeld. Daar zag het na de eerste wedstrijd niet naar uit. De Zwitsers wonnen het thuisduel met 87-85 en dat leek een te kleine marge om door te stomen naar het hoofdtoernooi. Echter, Sakarya BSB werd in eigen huis overlopen door Fribourg Olympic: 52-76.

De startende formatie van de Turken bestaat uit de Belg Jean Salumu, Junior Etou, de Kameroener Landry Nnoko, Kerem Özkam en de Amerikaan Toney Douglas. Van de bank kwamen nog twee Amerikanen (Mitchell Wilbekin en Allan Herndon) die in beide wedstrijd amper in het spel voorkwamen.

Salumu was in Fribourg de grote man voor de Turken met een efficiency van 30 (27 punten, 6 rebounds). Safak Edge kwam van de bank voor 15 punten. Douglas tekende voor 12 punten (twee driepunters) en 8 assists.

In Sakarya stonden de Turken bij rust al met 17-36 achter en was de wedstrijd feitelijk al gespeeld. Douglas werd topschutter met 16 punten, Etou was de enige andere speler in de dubbele cijfers. De 2.09 meter lange Nnoko had nog wel 14 rebounds. Met 4 punten en 3 rebounds stelde Salumu dit keer teleur.

Ook in de Turkse competitie gaat het bepaald niet van een leien dakje voor Sakarya BSB........

.....

...

Complete Preview van Martin Hoekstra op de DBL-site   ---  Hier ---     

RTVWest over de Kwalificatie, met video:   'Basketbal-ZZ-Leiden-verzekert-zich-van-deelname-aan-Europa-Cup'

Sleutelstad.nl had een uitgebreide berichtgeving met veel Beeld en Geluid, je vind het   ---  Hier  ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten