vrijdag 12 april 2019

CARTOON FOKKE & SUKKE / VERKIEZINGEN 2019 / SHARTIE / 'STERKE MAN' BAUDET & FVD: 'Ieder volk krijgt de leiders die het verdient!' / NRC OPINIE / AART DEKKER /


Van NRC.nl op 21 maart 2019, meer NRC FoSu   ---  Hier  ---
en nog veel meer Fokke & Sukke   ---  Hier  ---

SHARTIE AARTDEKKER

Ieder volk krijgt de leiders die het verdient!

'We-zijn-naar-het-front-geroepen-vindt-baudet'

Blijkbaar wil een groot deel van ons volk niets liever dat een poppenkast dictator...na Fortuyn (en al die LPF'ers), Verdonk, Wilders...nu dus Baudet... Voor verder uitwerken van dit thema ontbreekt me nu de tijd; andere prioriteiten...dus lees voor uzelf...


'De-uil-van-minerva-spreidt-zijn-vleugels-bij-t-vallen-van-de-avond'

'De-oude-partijen-gaven-ruimte-aan-doem-artiest-baudet'

En, zoals zo vaak in Nederlandse Politiek krijgt de Kiezer het omgekeerde van wat hij dacht toen hij de stem uitbracht:

'Monsterzege-van-baudet-dwingt-rutte-naar-links'

Rekenen kan hij niet:

'NRC-checkt-klimaatneutraal-maken-kost-1000-mld'


Zelfs correct citeren kan hij niet:

'Baudet citeerde Menno Wigman foutief en uit zijn context', zeggen nabestaanden

De nabestaanden van dichter Menno Wigman (1966-2018) zijn boos dat FvD-voorman Thierry Baudet in zijn overwinningsspeech de regels van Wigmans dichtregels gebruikte. Dat meldt persbureau ANP.

"Hij citeerde de dichtregels foutief, en de familie ziet bovendien dat Baudet de poëzie in een context plaatst die mijlenver van het wereldbeeld van Wigman staat", schrijft familielid Anneke Wigman.
In zijn speech citeerde Baudet uit Wigmans gedicht 'Afscheid van mijn lichaam' uit de dichtbundel Slordig met Geluk uit 2015. Wigman schreef: "De zon was mij niet opgevallen als hij niet steeds onderging."

"Baudet zei dat de zon 'was ondergegaan' wat ritmisch rommeliger is. Wigman besteedde altijd veel zorg aan het ritme van zijn gedichten", schreef Anneke Wigman. Lees Wigman's hele gedicht hier.
De FvD-leider citeerde donderdag voor de tweede keer uit een gedicht van Wigman. Beide keren tot onvrede van zijn nabestaanden.Overgenomen van NRC Verkiezings Blog: 'Bijna-alle-stemmen-zijn-geteld-maar-nog-altijd-komen-uitslagen-binnen'Geen opmerkingen:

Een reactie posten