woensdag 10 april 2019

OVERGENOMEN VAN 'HEY LEON' KERSTEN: 'Deze haai treedt in illustere voetsporen'

Bob van Oosterhout Spreekt met op de achtergrond de Nashua Den Bosch Legendes van 40 jaar geleden.Deze haai treedt in illustere voetsporen

Een hele opvallende week.

Dutch Windmills werd uit de ellende geholpen en maakt het seizoen ‘gewoon’ af. Een unieke reünie in Den Bosch van on-Nederlandse allure. Tussendoor verloor drievoudig landskampioen Donar twee keer van mede-titelpretendenten. Tot slot was het de week waarin duidelijk werd dat Toon van Helfteren als bondscoach voltooid verleden tijd is.

Het allerbelangrijkste deze week was dat Dutch Windmills het seizoen kan uitspelen. Ja ik snap wat de ‘naysayers’ zullen zeggen, evenwel zou het gezichtsverlies voor het Nederlandse profbasketbal enorm zijn geweest. Gelukkig is die ellende iedereen bespaard gebleven.
Het allermooiste deze week was de reünie in Den Bosch van het team van 1979 dat de finale van de Europa Cup 2 speelde. Nog nooit een hal met pak ‘m beet 1500 mannen en vrouwen meegemaakt waar zoveel emotie loskwam en voelbaar was, niet in het minst bij de spelers, coaches en voorzitter van weleer. Die prestatie van toen was uniek, de reünie was minstens zo uniek. Chapeau!
Het aller pijnlijkst deze week was dat Donar twee keer op een nederlaag werd getrakteerd, zeker niet kansloos, maar wel twee nederlagen. Zowel in Den Bosch (69-63) als in Zwolle (101-96) viel me op hoe enorm wisselvallig de ploeg is, hoeveel verkeerde keuzes er gemaakt worden en hoe weinig vertrouwen er is. Dat hangt natuurlijk allemaal met elkaar samen, maar op een of andere manier denk je toch dat de titelverdediger een keer de juiste weg kan vinden. Alleen is er bijna geen tijd meer en is nummer vijf Windmills (juist in deze week) de vierde plek tot op twee punten genaderd.

Bij New Heroes verloor Donar donderdag vooral door een dramatisch derde kwart (24-10). Jonathan Williams had een double-double met 18p, 10r. Voor Donar had Cunningham 17p, 4r, 4st.

Zaterdag liep Donar in Zwolle de hele wedstrijd achter de feiten aan, maar kwam enkele keren heel goed terug om vervolgens weer heel ver weg te zakken in een wedstrijd waarin het tempo opvallend veel hoger lag dan in Den Bosch. Kajami-Keane was sterk met 22p, 8r, 7a. Dorsey Walker had maar liefst 33p en dat geeft tegelijk de verdedigende problemen bij Donar aan, dat wel zes spelers in de dubbele cijfers had.

Koploper Zorg en Zekerheid had dinsdag geen kind aan BAL (103-84). Worthy de Jong had 30p, 6a, 5r en nog 4to. Watson was goed voor 17p, 11a, 7r, 5st. Voor BAL had Washington een double-double met 18p, 14r.

BAL op haar beurt verraste donderdag het uiterst wisselvallige Aris (79-65). Elay Wirjo had een soort van coming-out met 21p, 4r. Washington had weer een double-double met 13p, 12r. Aris moet zich gezien de eerdere prestaties vooral schamen.

Landstede won niet alleen zaterdag, ook donderdag was er winst thuis tegen Den Helder Suns (92-57). Ralf de Pagter had 9p, 9r, 3a, 3st. Voor Suns had Harris 18p, 7r.

Zorg en Zekerheid stevent onbezorgd af op thuisvoordeel gedurende de play-offs (al zit de ploeg door de inhaalwedstrijden nu al in een soort van play-offschema), zaterdag was Feyenoord geen partij (58-97). Thompson had 25p, 8a, 5r, 5st. Voor Feyenoord was Gordon de enige in dubbele cijfers met 22p, 9r.

New Heroes had op haar feestdag nog opvallend veel moeite met Apollo waarvan pas in de laatste vijf minuten afstand werd genomen (87-72). Opvallend was ook dat Skelin een bijzondere kleine rotatie hanteerde van eigenlijk maar zes man, misschien wel een voorbode (op de play-offs). Williams was weer sterk met 22p, 6r, 5a. Henson had een double-double met 13p, 10r. Voor Apollo had Dimeo van der Horst 19p, 8r, 8a.

Dutch Windmills bekroonde de reddingsactie met winst bij Den Helder Suns (75-83). Wintering had 23p, 6st, 4r. Namens Suns zette Harris zijn sterke week door met een double-double 26p, 12r, 4a.

HAAI VAN DE WEEK
In de opvallende zaken deze week in de Eredivisie had één man een hele grote vinger in de pap. Dutch Windmills was niet gered zonder Bob van Oosterhout die als collega-clubbestuurder zijn netwerk aansprak voor een sponsor in Dordrecht (en passant ook even wat andere clubs op hun nummer zette die Windmills niet zouden missen). Bob van Oosterhout was natuurlijk ook een drijvende kracht achter de reünie in Den Bosch.


Het was ooit Rinus de Jong die zijn ziel en zaligheid gaf als voorzitter in Den Bosch voor zijn club met alle successen als resultaat, maar Rinus was als voorzitter en is nog steeds heel begaan met andere clubs in de Eredivisie, zo betaalde hij Amerikanen van andere clubs uit eigen zak. Zover zal het, denk ik, niet komen met Bob, maar deze week is hij serieus in de voetsporen van zijn illustere voorganger getreden. Vandaar de eretitel, de eerste voor een clubbestuurder.

Bovenstaande artikel is overgenomen van 'leonkerstenbasketbal.nl/' de originele post vind je --- Hier ---


Geen opmerkingen:

Een reactie posten