zaterdag 13 april 2019

GEEN 'GEMAKKELIJK SCOREN' MORGEN; DUS REPRISE: 'Gemakkelijk Scoren over Windmills'Satirisch programma ‘Makkelijk Scoren’ neemt Dordts basketbalteam Dutch Windmills op de hak

Basketbalteam de Dutch Windmills uit Dordrecht werd gisteravond op de hak genomen in het satirische sportprogramma ‘Makkelijk Scoren’. Vooral de Amerikaanse droom van de sportploeg was onderwerp van gesprek.
 
 
 
De Dordtse eredivisieploeg debuteerde dit seizoen, met als doel een combinatie te maken tussen business en basketbal: naar Amerikaans model. Dat gaf de makers van Makkelijk Scoren - Tex de Wit, Jonathan van het Reve en Diederik Smit - de gelegenheid om de profploeg onder de loep te nemen en er grappen over te maken.

De voertaal van het team is Engels, stellen de drie heren, gevolgd door een kort videofragment van de strijdkreet van de basketballers: ‘One, two, three, Windmills!’  ,,Dat klinkt inderdaad beter dan één, twee, drie Windmolens”, concludeert Smit.

Alles als in Amerika

Dan worden huis-dj Mike Lewis (die altijd een Amerikaanse trui draagt) en de publieksopwarmer (die net als in de Amerikaanse NBA de toeschouwers probeert op te zwepen) door de programmamakers uitgelicht. Vervolgens wordt de objectiviteit van een lokale televisieomroep in twijfel getrokken, als uit een beeld blijkt dat de interviewer exact hetzelfde T-shirt draagt als de coach.

Met zo'n naam móet je wel zakenman worden

Presentator Tex de Wit
Ook de voorzitter van de club, Ton Sels, ontkomt niet aan grappen van de presentatoren. De Wit: ,,Met zo’n naam moet je wel zakenman worden.” Smit: ,,Zijn echte naam is trouwens Knaak van de Business, maar dat vond hij te subtiel.”

**

Basketballen met de Dutch Windmills

Geen opmerkingen:

Een reactie posten