dinsdag 16 april 2019

PERSBERICHT FEYENOORD BASKETBALL: Anton 'Toon'van Helfteren Nieuwe Coach voor 2019-2020 / NIEUWS DBL / ROTTERDAM BASKETBALL /Bron foto: Oranje Basketball


TOON VAN HELFTEREN NAAR FEYENOORD
Tot eind maart was Toon van Helfteren coach van het nationale mannenteam, vanaf augustus 2019 is hij de hoofdcoach van Feyenoord Basketball. Afgelopen week kwam het tot overeenstemming voor een periode van twee jaar met een optie voor nog een jaar.
Als speler kwam Van Helfteren (68) uit voor Punch (Delft) en voor Leiden. In het nationaal team bereikte hij het record van 207 caps. Na zijn fantastische carrière als speler, werd hij coach bij verschillende eredivisieteams: Den Bosch, Werkendam, Amsterdam en Leiden. Ook werkte hij eerder in Rotterdam (toen nog Challengers Rotterdam) in seizoen 2007-2008. Hij werd vier keer uitgeroepen tot coach van het jaar. Bondscoach was hij gedurende twee periodes: 1993-1997 en 2013-2019.
Delftenaar Van Helfteren is blij met zijn contract in Rotterdam. “Ik vind het fantastisch om weer dagelijks met een team op het hoogste niveau te gaan werken en er liggen hier grote mogelijkheden. De huidige plaats op de ranglijst is een uitzondering. Ik wil me in het eerste jaar gaan mengen in de strijd om de vijfde plaats, maar daarna moet de top vier in beeld komen.”
Technisch directeur Armand Salomon: “Rotterdam heeft in de voorgaande seizoenen een heel mooie ontwikkeling laten zien. Helaas is dat dit seizoen anders. Met de komst van Toon halen we veel ervaring binnen. Daarnaast hoef ik niemand uit te leggen dat Toon in alle opzichten een man met ‘exposure’ is. Rotterdam en Toon passen in veel opzichten goed bij elkaar. We gaan samen vast hele mooie stappen zetten.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten