vrijdag 12 april 2019

RTV RIJNMOND INTERVIEWS / DUTCH WINDMILLS: Waarnemend Voorzitter Jan Vrencken: 'De wind is ons uit de zeilen genomen' & Geert Hammink: 'Het team toont karakter'


Jan Vrencken: 'De wind is ons uit de zeilen genomen'

Gepubliceerd op 10 apr. 2019
De Dordtse basketbalclub Dutch Windmills is woensdag uit de competitie gehaald en volgens waarnemend voorzitter Jan Vrencken is hen de wind uit de zeilen gehaald. ''We hadden de competitie af kunnen maken, maar de Dutch Basketball League heeft dit besloten.''Vrencken vervolgt voor de camera van RTV Rijnmond: ''We hadden de financiële middelen om alle duels uit te spelen en daarnaast waren we op zoek naar nieuwe sponsors voor de verdere toekomst. Dat traject liep tot dinsdagavond en daarin hebben we onvoldoende resultaat gehaald. Het was te kort dag.''Volgens Vrencken is basketbal in Dordrecht nu geen gesloten boek. ''We moeten nu stoppen, maar we willen niet weg. We gaan onderzoeken of en hoe we een doorstart kunnen maken.''In de video hierboven is het hele interview van verslaggever Jesse van Someren met Jan Vrencken te bekijken.

**

Een week eerder:


Trainer Geert Hammink: 'Het team toont karakter onder de omstandigheden'

Gepubliceerd op 2 apr. 2019
Aan de hand van een nieuw bestuur probeert Dutch Windmills er weer bovenop te komen nu de Dordtse basketbalclub met financiële problemen kampt. Waarnemend voorzitter Jan Vrencken is spreekt behoudende positiviteit uit. ''Kans is 50,1 procent dat we er bovenop komen.''De club kon door een betalingsachterstand afgelopen zondag niet spelen tegen Feyenoord omdat het voor de tweede keer dit seizoen is geweerd uit de Sportboulevard Dordrecht. Volgens Vrencken is er vorige week een nieuw bestuur gevormd en daar maakt oprichter Ton Sels geen onderdeel van uit. Vrencken: ''We hebben financiële problemen, laat dat helder zijn. Tot in detail brengen we deze schuld in kaart. Op twee vlakken kijken we wat er financieel nodig is. Dit seizoen afmaken en de verdere toekomst. De doelstelling blijft dat we over twee jaar de beker in handen willen hebben.'' Trainer Geert HamminkOp sportief vlak presteert Dutch Windmills goed met een vijfde plaats in de dutch basketball league en er is elders in Dordrecht een trainingslocatie gevonden. Trainer Geert Hammink moet zien te dealen met de omstandigheden. ''De spelers tonen veel karakter. We hebben de nodige negatieve berichtgeving gehad, maar we trainen momenteel heel goed.''Hammink krijgt als trainer veel mee van de gesprekken met alle betrokken partijen. ''De gesprekken die we zelf voeren, zijn bijna allemaal positief. Van de wethouder sport tot aan de Nederlandse Basketball Bond steken ze ons een hart onder de riem. Het is niet aan mij om te zeggen of we het redden. Ik bespeur positiviteit en denk te kunnen hopen dat het goed komt'' 
Reactie Sportboulevard Dennis van Rijswijk, manager van Sportboulevard Dordrecht, reageert telefonisch op de huidige status van de betalingsachterstand. 
Vrijdag hebben we overleg gehad met de schuldeisers. Ons uitgangspunt is dat we wachten op een goed plan en staan hier open voor. Wij willen niet de schuldeiser zijn die voor hen het doek laat vallen. Zij moeten nu de verantwoordelijkheid nemen
**
Sportboulevard-Dordrecht-Bron-RTV-Rijnmond-Rick-Huijzer


Dutch Windmills verder met een nieuwe sponsorBasketbalclub Dutch Windmills heeft met gokbedrijf Jack’s Casino een nieuwe sponsor gevonden. De Dordtenaren zitten in financieel zwaar weer. De sponsorovereenkomst duurt tot en met het einde van dit seizoen. 
Op de eigen website meldt Dutch Windmills dat er ‘voldoende lucht is ontstaan om in betrekkelijke rust te bouwen aan een steviger fundament voor de toekomst’. Jan Vrencken, interim-voorzitter van de Dordtse basketbalclub, zegt wel dat er nog voldoende werk aan de winkel is.

Vrencken spreekt tegenover RTV Rijnmond van een 'financiële opsteker'. Wel heeft Dutch Windmills nog één of twee investeerders nodig om de financiële problemen op te lossen. "Niet alles is nog gered. We kunnen met dit geld een deel van de kosten betalen", meldt Vrencken.

Vanwege de financiële problemen werd Dutch Windmills meermaals geweerd uit de Sportboulevard Dordrecht. Daarom kon het thuisduel tegen Feyenoord Basketball vorige week zondag niet doorgaan.

Dennis van Rijswijk, directeur van Sportboulevard Dordrecht, laat in een reactie aan RTV Rijnmond weten dat hij het heel knap vindt dat Dutch Windmills een nieuwe sponsor heeft gevonden. "In principe is Dutch Windmills altijd welkom in Sportboulevard Dordrecht, maar eerst moet de betalingsachterstand ongedaan worden gemaakt", vertelt Van Rijswijk. "Dit is hoop voor de toekomst."
In de dutch basketball league beleeft Dutch Windmills momenteel een goed seizoen. Het team van coach Geert Hammink is vijfde met 32 punten uit 28 wedstrijden en heeft een ticket voor de play-offs op zak.
**

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten