maandag 30 oktober 2023

AANRADER! / COLUMN AART DEKKER / PREVIEW EUROPECUP DO OR DIE WEDSTRIJD: Heroes Den Bosch vs. Chemnitz vs. Woensdag 1 november 2023 20h00

 

SHARTIE AART DEKKER / PREVIEW EUROPECUP 

Heroes Den Bosch vs. Chemnitz vs. Woensdag 1 november 2023 20h00   

NU AL EEN 'DO OR DIE WEDSTRIJD' VOOR Den Bosch

Ondanks dat het het team in de aanloop naar de eerste Groepsface van de FIBA EuropeCup wat betreft blessures en spelerswisselingen niet meezat, vond ik in de wedstrijden die ik tot nu toe van Heroes Den Bosch zag, dat het team er goed uitzag. Het gemak waarmee LWD Basket (in de tweede helft) en rivaal en regerend Kampioen Zorg en Zekerheid Leiden (vanaf de eerste seconde) opzij gezet werden met een ploeg die nog verre van compleet was, beloofde veel voor dit seizoen.

Ik had dan ook verwacht dat Heroes goed mee zou doen in een groep waar ook een Kosovaarse tegenstander zit en met Chemnitz een Duitse tegenstander die haalbaar zou moeten zijn voor de ervaren en diepe Bossche Helden. Zeker ook omdat bijvoorbeeld BG Gottingen in het kwalificatie toernooi voor de Basketball Champions League 'gewoon' verslagen werd, en ik schatte NINERS Chemnitz op basis van het verleden als een ongeveer vergelijkbaar niveau team in. Op diezelfde basis dacht ik dat het Poolse PGE Spojnia Stargard de te kloppen tegenstander zou zijn in deze groep, maar waarom zou Heroes daar niet ook van kunnen winnen?

Ik was er niet persoonlijk bij, maar wat ik via de stream zag bevestigde mijn mening over de eerste thuiswedstrijd tegen PGE Spojnia Stargard (de huidige nr.6 in de Poolse League); Den Bosch verloor, maar was echt niet kansloos in die wedstrijd.

Maar de tweede speelronde verhing de bordjes toch een beetje: Heroes Den Bosch ging stevig onderuit in Kosovo tegen KB Peja 99-84, een wedstrijd die maar weer eens aantoonde dat er in het hedendaagse Internationale Basketball  - met zoveel buitenlandse spelers bij veel clubs - eigenlijk geen zwakke tegenstanders bestaan...

Er resten de Bossche Helden dus nog vier wedstrijden om het Europese seizoen tot een succes te maken  - tenminste de volgende Groepsfase bereiken - vier wedstrijden die wellicht allemaal gewonnen zullen moeten worden, en dat is geen lichte opgave. Zeker omdat ook Chemnitz dit seizoen geen gemiddelde ploeg lijkt in de sterke Duitse League...

NINERS Chemnitz doet het namelijk erg goed in zowel de BBL  - waar het op dit moment op de 4e plaats staat met vier overwinningen tegen slechts een enkele nederlaag en ook in de Fiba EuropeCup waar het na twee ronden nog ongeslagen is. Een en ander betekent dus dat de Bosschenaren  - die, en dat is het goede nieuws, langzamerhand weer compleet raken; de Zuid Sudanese Canadees Emmanuel Akot speelde afgelopen zondag zijn eerste, en statistisch gezien degelijke officiële wedstrijd uit bij Zeeuw&Zeeuw Feyenoord - zichzelf in de positie hebben gemanoeuvreerd waarin er thuis tegen deze Duitse ploeg gewonnen moet worden, en liefst ook nog een beetje afgetekend.

Er komt met Chemnitz een oude bekende voor de Nederlandse Basketball Liefhebbers naar Den Bosch: de Canadese International PG Kaza Kajami-Keane begon zijn Europese carrière in '18-'19 bij Landstede Hammers Den Bosch en keert dus als veteraan terug in Nederland.

Veel redenen dus voor Echte Basketball Liefhebbers en Fans van Heroes Den Bosch om deze Internationale wedstrijd te komen beleven, en Heroes een flinke duw ik de rug te geven als zesde man.

AART DEKKER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten