donderdag 26 oktober 2023

ARJEN LUBACH ERNAAST / VERDOMD HIJ DOET HET NOG OOK! Timmermans en Omtzigt kruisen maandag de degens in onderling debat dat partijen zelf organiseren / VREES COLLIGNON KOMT NIET UIT / VK-VERKIEZINGSBLOG

Dit is wat Collignon in september vreesde, maar die vrees komt wellicht niet (helemaal) uit...

Cartoon van Jos Collignon voor de Volkskrant 9 september 2023

meer Cartoons van Collignon op --- Hier --- op zijn site

Collignon is een vaste Cartoonist van VK.nl

*

Timmermans en Omtzigt kruisen maandag de degens in onderling debat dat partijen zelf organiseren

Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) en Pieter Omtzigt (NSC) gaan aanstaande maandag met elkaar in debat. Onder leiding van Diana Matroos gaan de twee frontrunners deze verkiezingscampagne met elkaar in gesprek over thema’s als bestaanszekerheid, klimaat en behoorlijk bestuur.

Het is het eerste debat deze campagne waar partijleiders één-op-één met elkaar discussiëren. GroenLinks-PvdA en NSC hebben ervoor gekozen dit zelf te organiseren.  ‘Beide lijsttrekkers delen de overtuiging dat de uitdagingen van deze tijd meer gesprek op de inhoud vragen’, staat in het woensdag verstuurde persbericht.

In het Luxor Live in Arnhem trekken de lijsttrekkers anderhalf uur uit om de eigen ideeën naar voren te brengen en elkaars plannen tegen het licht te houden. Per thema zoeken ze zo naar wat hen bindt en onderscheidt. 

De twee partijen kwamen tot het idee nadat Timmermans en Omtzigt onlangs koffie met elkaar dronken en merkten dat zij behoefte hadden aan een wat langer debat over de stand van Nederland en welke maatregelen nodig zijn om de in hun ogen kapotte bestuurscultuur te herstellen. 

Op tv wordt het lastig daar anderhalf uur voor in te boeken, valt in de campagneteams te horen. Pieter Omtzigt sprak al eerder in de campagne de wens uit langere inhoudelijke debatten te willen voeren met een beperkt aantal sprekers in plaats van de tv-debatten die zich de laatste jaren lieten kenmerken door korte spreektijden en steeds meer lijsttrekkers.

Geïnteresseerden kunnen één van de 350 kaarten proberen te bemachtigen. Anderen  kunnen inschakelen op een livestream of het debat later terugkijken.

Avinash Bhikhie

(Overgenomen van het VK-VERKIEZINGSBLOG)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten