maandag 2 oktober 2023

ACTIE KLIMAATRECHTVAARDIGHEID OXFAM NOVIB: Laat de vervuilers betalen! / ONTWIKKELING ARME LANDEN / GEVOLGEN KLIMAAT OPWARMING /

Beste ....,

Maak jij je ook zorgen om het extreme weer? Klimaatverandering slaat overal toe, maar de meest kwetsbare mensen worden het hardst geraakt. Samen kunnen we het tij nog keren. Doe je mee?
 
Campagne voeren werkt!
Vorig jaar sloten ruim 130.000 mensen zich aan bij onze eis voor een klimaatschadefonds. En dat kwam er ook! Met dit fonds geven rijke, vervuilende landen financiële compensatie aan de landen die het hardst worden geraakt door klimaatverandering. Maar er is nog veel meer geld nodig - en dus zetten wij deze strijd voort, samen met jou.
 
Belast de klimaatvervuilers
Van Somalië tot de Filipijnen, miljoenen worden keihard geraakt door de klimaatcrisis. Wie het minst heeft bijgedragen aan de klimaatcrisis, wordt het hardst geraakt. Ondertussen boeken de grote vervuilers megawinsten. Onze eis: belast de vervuilende bedrijven en maak met dit geld mensen weerbaar tegen klimaatverandering. Dat is klimaatrechtvaardigheid.
 
De harde feiten
  • 24 miljoen mensen lijden honger in de Hoorn van Afrika door extreme droogte. Dat is een direct gevolg van klimaatverandering,
  • Toch is deze regio verantwoordelijk voor slechts 0,1% van de wereldwijde CO2-uitstoot,
  • Ter vergelijking: 100 bedrijven zijn wereldwijd verantwoordelijk voor 71% van de CO2-uitstoot!
Eis jij ook dat de grote vervuilers betalen?
 
Teken de petitie
Bedankt voor jouw stem. Hoe meer handtekeningen, hoe meer druk we kunnen zetten op de politiek. Samen eisen we een eerlijke klimaatoplossing.

Met activistische groet,

Roy Vink
Campagneleider Klimaat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten