vrijdag 27 oktober 2023

AVAAZ ACTIE VOOR DE KINDEREN VAN GAZA - PETITIE


Sluit je aan bij de oproep
De straten van Palestina zijn doordrongen van bloed, tranen en menselijk leedIedere 15 minuten wordt een kind in Gaza gedood. Honderdduizenden kinderen hebben het bevel gekregen om hun huis te verlaten… of ook te sterven. Dit is een regelrechte oorlog tegen onschuldige kinderen. GENOEG! Laten we een onmiddellijk internationaal schild eisen om hen te beschermen voordat nog meer van hen worden aangevallen of zelfs vermoord.
Sluit je aan bij de oproep
Beste vrienden,
Dit raakt me persoonlijk. Ik heb gezien hoe mijn vrienden in Gaza in shock op zoek gaan naar hun geliefden tussen het puin en uiteindelijk levenloze lichaampjes opgraven. De wanhoopskreten van gezinnen in Israël na het wrede optreden van Hamas zijn even huiveringwekkend.

En het gaat alleen maar erger worden.
Terwijl de bommen blijven vallen, hebben honderdduizenden kinderen in Gaza het bevel gekregen om hun huizen te verlaten… of te sterven. Ze hebben amper nog toegang tot voedsel, water en cruciale hulp.

Wat nu nodig is om deze kindermishandeling te stoppen is een deal: Hamas moet de kinderen en gezinnen die ze gegijzeld houden vrijlaten, en Israël moet de Palestijnse kinderen die ze vasthouden laten gaan én de militaire aanvallen op scholen en gebieden vol kinderen opschorten.

Onze beweging kan de oorlogsmachine tot stilstand helpen brengen. Laten we een ongezien internationaal protest ontketenen en eisen dat de invloedrijke leiders van de VS, Qatar, Turkije en Duitsland hun invloed op Israël en Hamas gebruiken om kinderen aan beide zijden in veiligheid te brengen.
Invloedrijke leiders proberen te onderhandelen met Israël en Hamas, en volgens onze bronnen zal zware publieke druk van burgers overal ter wereld doorslaggevend zijn voor het lot van de kinderen in de regio. 

Dit is de belangrijkste oproep die een internationale gemeenschap als de onze momenteel kan lanceren om onschuldige mensen te redden.

Maar onze stem moet de bommen overstemmen.

Het is een feit: een standpunt innemen over deze kwestie vergt moed. Zowel het wrede apartheidsregime van de Israëlische overheid als de onmenselijke aanval van Hamas zijn verantwoordelijk voor het bloedvergieten van de afgelopen dagen. Onze regeringen zwijgen in alle talen over de oorlogsmisdaden tegen Palestijnse kinderen die al decennialang plaatsvinden. Die aanhoudende collectieve stilte maakt hen medeplichtig.

De families in Palestina en Israël smachten naar veiligheid voor hun kinderen. Avaaz betekent ‘stem’. Wij zijn ervan overtuigd dat stilte een dodelijke bondgenoot van onderdrukking kan zijn, en nu zijn onze stemmen belangrijker dan ooit. Help ons de wereld wakker te schudden en sluit je aan! We zullen deze oproep oorverdovend maken in belangrijke hoofdsteden en delen met invloedrijke leiders.
We zitten momenteel samen met de hoofdrolspelers die onderhandelingen voeren met beide kanten -- maar zij zullen pas doorslaggevende stappen zetten als ze worden overspoeld door een wereldwijde protestgolf die deze oproep luider maakt dan de bommen die op Gaza vallen. Onze beweging heeft de reikwijdte om deze kinderen te helpen redden, laten we die inzetten voor het te laat is.

Met hoop en moed,

Fadi, met Ine, Christoph, Alice, John, Mo en de rest van het Avaaz-team


Geen opmerkingen:

Een reactie posten