dinsdag 24 februari 2015

Citaat: de Deense Puma-topman Bjørn Gulden ziet Toekomst met Usain Bolt en Rihanna als Uithangborden (NRC q)

NRC Q’s citaat van de dag (16 02 2015)
“In terms of our products, we also need to become more commercial - this does of course not mean cheap, but rather creating products that retailers are willing to buy and that consumers want.” - de Deense Puma-topman Bjørn Gulden

Meer bij dit citaat vind je o.a. op: www.sportnext.nl

En van het FD:ONDERNEMEN

Puma vestigt hoop op popster Rihanna

  • van onze redacteur
Puma vestigt hoop op popster Rihanna (PDF)


Popster Rihanna moet Puma uit het slop halen.
Het operationele resultaat van het Duitse sportmerk Puma staat opnieuw onder druk. Dat blijkt uit de jaarcijfers die Puma maandag bekend heeft gemaakt. Popster Rihanna moet het merk uit het slop halen.
Minder schoenen
Puma behaalde in 2014 een operationeel resultaat voor bijzondere lasten van € 128 mln. Dit is 33,1% lager dan in 2013. De omzet daalde met 0,4% naar ruim € 2,9 mrd. De daling is onder andere te wijten aan de tegenvallende verkoop van schoenen (-6,5%). In Azië daalde de verkoop van schoenen, accessoires en kleding met 2,1%. In Noord- en Zuid-Amerika was er juist sprake van een stijging van 1,3%.
In het vierde kwartaal steeg het operationeel resultaat naar € 10,6 mln. In dezelfde periode een jaar eerder was dit nog € 1,1 mln. Analisten, gepeild door Bloomberg, hadden op € 15,1 mln gerekend. Op de beurs in Frankfurt steeg het aandeel Puma maandagmiddag met 0,03%. Over heel 2014 daalde het aandeel met bijna 27%.
'Vrouwen zijn de toekomst'
Ceo Björn Gulden probeert het sportmerk sinds zijn aantreden in 2013 nieuw leven in te blazen, onder andere door de introductie van nieuwe voetbal- en hardloopschoenen. Dit vergt een lange adem, zo zei hij op een persconferentie eerder vandaag. 'Je kunt een bedrijf niet in twaalf maanden omgooien.' Eerder stuurde de ceo drie van de zes bestuurders naar huis. Puma rekent dit jaar op een 'mid-enkelcijferige omzetgroei', oftewel een groei tussen de 4% en 6%.
Het bedrijf heeft popster Rihanna ingehuurd om het merk aantrekkelijk te maken voor vrouwelijke klanten. Gulden: 'Vrouwen zijn de toekomst.' Puma, dat wereldwijd meer dan 10.000 medewerkers in dienst heeft, is daarnaast sponsor van hardloper Usain Bolt.De Site van het -- FD --

Geen opmerkingen:

Een reactie posten