maandag 21 december 2015

AANRADER 3FM SERIOUS REQUEST / MOOIE INITIATIEVEN / POSITIVISME / HIER WORD IK VROLIJK VAN / CITAAT: Wat Er al zoal Komt Kijken bij de organisatie van Serious Request 2015 in Heerlen

Ik weet niet hoe het mijn lezers vergaat - sterker nog, ik vraag me af wie mijn lezers überhaupt zijn, maar dat terzijde - maar ik word, na alweer een jaar van ellende en oorlog, politici die weinig klaarmaken - of zichzelf schandalig gedragen (Wilders! Maar hij niet alleen!) -, en een volk waarin een aanzienlijk deel zich hersenloos achter de 'grote blonde leider' verklaren, of er misschien wel problemen mee hebben, maar daar niets van laten blijken -, maar ik schaam me af en toe Nederlander te zijn, en dan geeft het de burger - deze burger tenminste wel! - als de Einde-Jaar-periode weer begint met het prachtige, energie-gevende Event ' Serious Request '

SeriousRequest.3fm.nl/live/

NRC Q’s citaat van 20-12-2015
“Dan komt het aan op het gevoel dat wij erbij krijgen.” - Een gemeente moet bereid zijn geld neer te leggen om Serious Request binnen te halen. Maar uiteindelijk komt het ook aan op gevoel, laat een woordvoerder van 3FM weten.


SeriousRequest.3fm.nl/live/

NRC.nl:

Het Glazen Huis van 3FM zet jestad op de kaart

Serious Request Ruim 7 ton betaalt Heerlen om de benefietactie van radiozender 3FM te houden. Goed besteed geld, vindt het stadsbestuur.
Barry Braeken verontschuldigt zich als hij de verslaggever een hand geeft. Zijn verschijning, spijkerbroek, oude trui, fles cola in de hand, is vandaag niet erg ‘wethouderachtig’. Het heeft alles te maken met zijn agenda na dit interview. Net als veel van zijn ambtenaren klust de Heerlense PvdA-bestuurder de rest van de dag voor het goede doel: 3FM’s Serious Request.
In Braekens stad sluiten de diskjockeys Domien Verschuuren, Paul Rabbering en Giel Beelen zich vanaf vandaag een week op in het Glazen Huis. Van daaruit maken ze een week lang radioen zamelen ze geld in voor het Rode Kruis, terwijl ze niet eten en leven op speciale sapjes. Dit jaar zetten zij zich in voor kinderen en jongeren in oorlogsgebieden (Syrië, Jemen, Zuid-Soedan en de Centraal Afrikaanse Republiek).
Het is de eerste keer dat de 3FM-actie Limburg als uitvalsbasis kiest. Maastricht zag bewust af van het binnenhalen van Serious Request. De provinciehoofdstad wordt in de decembermaand al overspoeld door winkelpubliek en heeft dan bovendien al haar eigen winterevenement Magisch Maastricht.
Elk jaar proberen zo’n drie tot vijf gemeentes Serious Request binnen te halen. „Vergelijk het vooral niet met de Olympische Spelen waar kandidaatsteden per se hele bidboeken moeten inleveren”, waarschuwt 3FM-woordvoerder Paul Westgeest. „Een gemeente moet serieus willen en bereid zijn om 175.000 euro bij te dragen aan onze productiekosten. Als aan die voorwaarden is voldaan, dan gaan we naar de steden toe. Dan komt het aan op het gevoel dat wij erbij krijgen.”
Ook spreiding over het land speelt een rol. Westgeest: „3FM verblijft al jaren met plezier in Heerlen tijdens Pinkpop. Maar met Serious Request waren we nog niet eerder in Limburg.”

Half miljoen

Voor de gemeente van keuze blijft het niet bij die 175.000 euro. Heerlen steekt nog eens een half miljoen in bijkomende kosten: beveiliging, dranghekken, openbare toiletten, extra fietsenstallingen, infozuilen, dat soort werk.
Niet alleen het Pancratiusplein met het Glazen Huis, maar ook andere plekken in de stad moeten bruisen. Ook om te voorkomen dat de dj’s alle aandacht wegzuigen, waar middenstanders in vorige steden eerder over klaagden. Maar Heerlens belangrijkste doelen zijn trots en saamhorigheid kweken en de stad promoten.
Voor de PvdA’er Ralf Krewinkel, nog geen half jaar burgemeester in Heerlen, voelt de komende week als een soort goedmakertje. In een vorig politiek leven was hij wethouder in het naburige Kerkrade, een gemeente die tevergeefs probeerde om het Glazen Huis in 2012 en 2013 binnen de grenzen te krijgen. „Je merkte aanvankelijk de twijfel bij 3FM over Kerkrade. Niet erg groot. Geen studentenstad. Toen ze kwamen kijken op Witte Donderdag hadden we een muziekevenement georganiseerd en stond de hele Markt vol met scholieren. Daar waren ze zichtbaar van onder de indruk.”
Tim Weijers, toen en nu wethouder namens Burgerbelangen, was destijds nog een twintiger. „Als jonge honden waren Ralf Krewinkel en ik enthousiast voor het idee. Bij de rest van het college heerste aanvankelijk scepsis. Dat veranderde toen we de bid uitwerkten.”

Bloody Serious...


Het gehele artikel over de actie en hoe - potentiële - gastgemeenten aankijken tegen het binnenhalen van het Mega-Event, lees je   ---  Hier  ---

SeriousRequest.3fm.nl/live/


En als er dan politici zijn die ook nog erg actief worden voor zo'n Evenment, dan verdienen ze in ieder geval daarvoor een dikke veer in de kont:


Better Everyday - The Bloody Serious Band

 
6.099
Geüpload op 21 mrt. 2011
In de race om het binnenhalen van het Glazen Huis (editie 2012) moet Sittard-Geleen afrekenen met een even verrassende als onverwachte concurrent uit eigen regio. Ook Kerkrade gaat zich officieel kandidaat stellen als gastheer voor het populaire media-festijn, voor dit doel maakten zij deze rocksingle mét videoclip, waarvoor de collegeleden zijn getransformeerd tot Bloody Serious Band. Wethouder Tim Weijers heeft Better every Day ingezongen, een cover van The Crox, vocaal gesteund door burgemeester Jos Som. Bezoek:http://www.glazenhuiskerkrade.nl/steun en betuig ook jouw steun.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten