donderdag 3 december 2015

DBL / NIEUWS / ZORG & ZEKERHEID LEIDEN / PERSBERICHT: Z&Z Leiden Trekt Cashmere Wright Aan


Zorg en Zekerheid Leiden Basketball - Persbericht

Leiden, 2 december 2015

Zorg en Zekerheid Leiden trekt Cashmere Wright aan

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft vandaag Cashmere Wright aangetrokken. De 1.83 meter lange spelverdeler kwam twee seizoenen terug uit voor Donar. Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is verheugd dat het deze uitstekende spelmaker, met kennis van de Dutch Basketball League, voor anderhalf seizoen heeft weten vast te leggen.

Cashmere A'keem Wright, geboren op 9 januari 1990, kwam tijdens zijn collegeloopbaan uit voor de Cincinnati Bearcats. De spelmaker is de alltime leider als het gaat om steals in de geschiedenis van de Bearcats. Hij is ook de enige speler die minstens 1300 punten, 475 assists en 175 steals voor Cincinnati noteerde.

Na zijn collegecarrière vond Wright in 2013 onderdak bij GasTerra Flames. Met de Groningse formatie stond hij twee keer in de weg van Zorg en Zekerheid Leiden. In de bekerfinale versloegen de Flames Zorg en Zekerheid Leiden, mede dankzij 19 punten van Wright. Ook in de halve finale van de play-offs was Wright met zijn ploeg te sterk voor Zorg en Zekerheid Leiden. De Groningse formatie werd uiteindelijk ook kampioen van Nederland.

Wright was de vijfde scorer van de Dutch Basketball League met gemiddeld 14.2 punten. Bij de assists eindigde de 25-jarige guard als tiende met een gemiddelde van 3.6. Na afloop van het seizoen 2013/2014 werd Wright gekozen in het All-DBL Team. Bij de Groningers was hij teamgenoot van Thomas Koenis.

Afgelopen seizoen kwam Wright uit voor AEK Athene in Griekenland en vanaf januari 2015 voor Wilki Morskie Szczecin in Polen. Dit seizoen maakte de Amerikaan de voorbereiding mee van de Fort Wayne Mad Ants, een formatie die uitkomt in de NBA Development League. Op 9 november werd hij gewaived.

Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden hoopt Wright zo snel mogelijk speelgerechtigd te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten