donderdag 3 december 2015

BASKETBALL NEDERLAND / PROMOTIEDIVISIE / MEPPEL: Rein van de Kamp Breekt op z'n 36e zijn Persoonlijk Record!

Overgenomen van: 'promotiedivisie.nl'

Door: Kees Reenders, meer van hem --- Hier ---


Career high voor Rein van der Kamp

De topper tussen Grasshoppers en Red Giants werd de wedstrijd van Rein van der Kamp. De 36-jarige oud-international verbaasde vriend en vijand met 41 punten, 10 assists en 9 rebounds. Een career high voor de oud-speler van Den Bosch, Aris en Landstede. “Nog niet eerder heb ik zoveel punten in een wedstrijd gemaakt”, aldus Van der Kamp. “In de jeugd heb ik een keer 36 punten gemaakt tegen Steenwijk. Toen was ik 14 jaar.”
Halverwege het duel stond hij al op 20 punten en 8 assists en ook na rust kregen ze bij Grasshoppers geen grip op hem. “Op een gegeven moment was ik er wel bewust mee bezig om een career high te halen”, vertelt hij. In Katwijk zagen ze het met lede ogen aan. Vanuit alle hoeken en standen was het raak voor de nr. 10 van Red Giants en na afloop ging het dan ook vooral over zijn opmerkelijke prestatie. “Na afloop heb ik redelijk wat berichten gehad. Leuk man!”
rein1
Rein van der Kamp – hier nog met nr 9 – in actie bij Groene Uilen
“Heel bijzonder”, vertelt Patrick Koning, trainer van Red Giants. “Het is ook een overall prestatie. Hij heeft zich niet alleen op de punten gericht, maar verdedigend was hij ook goed.” Toch komt het voor hem niet als een verrassing. “Degenen die hem kennen, weten dat hij dit kan. Toch had ik niet verwacht dat dit zijn career high zou zijn. Rein kan gewoon scoren, maar hij is vooral ook een teamspeler. Daarom zie je hem waarschijnlijk ook niet elke week bovenaan de topscorerslijst.”
“Hij heeft toch een moeilijke periode achter de rug en misschien zit hij daar nu nog wel in”, vervolgt Koning. “Daarom vind ik het ook erg leuk voor hem. Hij laat op het veld zien dat hij lekker in zijn vel zit. Knap ook dat hij ondanks de pijntjes aan zijn knie tot zo’n prestatie komt. Als je ziet hoe hij met zijn 36 jaar nog over het veld vliegt, nog even lekker dunken, loopt vooraan in de break.. ja, dat is toch fantastisch?”
rein2
“Rein heeft gewoon heel veel kwaliteit. Hij was ook full prof bij Den Bosch en speelde diverse wedstrijden voor het Nederlands Team. Dat bereik je niet zomaar. En dat was ook bij een Den Bosch dat destijds in Europa heel goed presteerde. De club had een behoorlijk budget en er speelden echt topspelers. Rein zat daar als full prof ook gewoon tussen en had echt geen bijrol onder Randy Wiel. Hij draaide volwaardig mee in de rotatie. Je ziet weleens dat Nederlandse spelers dan achteraan op de bank plaatsnemen, maar dat was bij Rein absoluut niet het geval.”
“Toen hij besloot te stoppen met eredivisiebasketbal kwam de bondscoach naar hem toe om te zeggen dat hij het jammer vond omdat hij hem daardoor niet zo gemakkelijk meer kon selecteren. Dat zegt ook wel genoeg. Rein wordt nog altijd heel erg gewaardeerd in de basketbalwereld. Dat zo’n jongen nu bij ons speelt, in de nadagen van zijn carrière, met het doel om de enige titel die hij nog nooit heeft gehaald te behalen (de promotiedivisie), dat vind ik prachtig.”


Geen opmerkingen:

Een reactie posten