dinsdag 8 december 2015

DBL / ZORG & ZEKERHEID LEIDEN / NIEUWS: "Zorg en Zekerheid Leiden en Eric Stutz gaan uit elkaar"Zorg en Zekerheid Leiden Basketball - Persbericht
Leiden, 6 december 2015


Eric Stutz maakt niet langer deel uit van de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden. Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft per direct afscheid genomen van de 23-jarige Amerikaan. Stutz bleek niet in staat aan de hooggespannen verwachtingen te voldoen. Zorg en Zekerheid Leiden gaat op zoek naar een nieuwe speler voor onder de borden.

Eric Stutz bracht zijn collegeloopbaan door aan de Eastern Kentucky University. Hij werd de dertiende speler in de geschiedenis van Eastern Kentucky die zijn vierjarige carrière afsloot met meer dan 1000 punten en 500 rebounds. Als freshman stond Stutz bij alle wedstrijden in de startende vijf. Alleen in zijn junior jaar kwam Stutz vanwege een blessure de eerste drie wedstrijden van de bank. Afgelopen seizoen kwam de 101 kilo zware Stutz voor het laatst voor de Colonels uit. Hij eindigde het seizoen met gemiddeld 15.6 punten en 5.7 rebounds.

De 2.03 meter lange Stutz sloot pas laat in de voorbereiding bij de ploeg aan. In eerste instantie zette de langharige Amerikaan aardige cijfers neer. In zijn eerste competitiewedstrijd, uit tegen Challenge Sports Rotterdam, was Stutz nog goed voor 13 punten en 8 rebounds. Al snel bleek echter dat dit een positieve uitschieter was. Zijn laatste optreden was op 18 november tegen Fraport Skyliners. In de vier wedstrijden daarna kwam Stutz niet meer van de bank af.

In zes wedstrijden in de Dutch Basketball League kreeg Stutz gemiddeld 14.17 minuut speeltijd. Daarin was hij goed voor 5.83 punten en 2.83 rebounds. In vier duels voor de FIBA Europe Cup stond Stutz gemiddeld 17.25 minuut binnen de lijnen. Hij tekende voor 2.5 punten en 3.0 rebounds. Cijfers die aantonen dat de Amerikaan geen meerwaarde voor Zorg en Zekerheid Leiden betekende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten