maandag 21 december 2015

BASKETBALL NEDERLAND AMSTERDAM APOLLOHAL / HISTORIE: Herman Keppy over 'de Strijd om de Apolollohal' - 'GOEIE OUWE APOLLOHAL'


6. GOEIE OUWE APOLLOHAL
Over de Apollohal kan ik uren lullen. Vandaar dat ik zo'n twaalf jaar geleden in een stichting zat (samen met Menno Fluks en Otto Meijer) om de hal te behouden voor het basketball. De deelraad wilde er een stadsdeelkantoor van maken. We hebben gedemonstreerd voor het oude kantoor met in de regen ballende kids (waaronder Dewi) die ook meededen aan een grandioze 24-uurs basketballwedstrijd (met Peter de Bos) in de hal der hallen.

Gewonnen, het deelraadplan ging niet door. Bovendien was er opeens geld om de hal te renoveren, in verband met het naderend WK voor rolstoelbasketball. Maar toen duldde de gemeente geen inspraak meer van ons. Vandaar bijvoorbeeld dat er nu een tribuneprobleem is, wat we al zagen aankomen. En die geniale architect bouwde een te krappe lift in, waardoor een basketballrolstoel er niet in past. Gevolg was dat er helemaal geen wedstrijden werden gespeeld tijdens het WK. Nog steeds pijn in mijn hart als ik er weer eens ben.


Overgenomen van Facebook, Herman Keppy, met daar veel reacties: --- Hier ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten