donderdag 14 april 2016

BASKETBALL BIJ DE BUREN BELGIE / PRE-PREVIEW PLAY-OFFS? / ANTWERP GIANTS / CHARLEROI / NIEUWS: 'Giants sturen spoorloze topscorer de laan uit' & en ook Charleroi voert Rostermutaties door..

De Play-Offs komen er overal aan - zo ook in België - heel opvallend is dat Antwerp Giants hun Topscorer eruit gooien - heel kort na de Beste prestaties Ooit in de Europese Competitie.

Ook Charleroi - eeuwige rivaal van BC Oostende, dat jaren achtereen zowat alle Belgische Prijzen binnenhaalde - 'gaat er stevig in; twee nieuwe spelers, zo vlakbij de apotheose van het seizoen...

Originele bericht van Sporza - en nog heel veel meer over het Basketball bij onze Vlaamse Buren vind je   ---  Hier  ---


Giants sturen spoorloze topscorer de laan uit

WO 13/04/2016 - 09:27Basketbalteam Antwerp Giants heeft omwille van disciplinaire redenen afscheid genomen van topscorer Kwame Vaughn. Kevin Dillard is zijn vervanger bij de havenploeg.

Kwame Vaughn out

Met 18,3 punten per wedstrijd groeide Kwame Vaughn dit seizoen uit tot de sterkhouder van de Antwerp Giants. Na de uitschakeling in Europa liet de 25-jarige Amerikaan even niks van zich horen. Het bestuur van de Giants beëindigde het contract met Vaughn omwille van disciplinaire redenen.

Kevin Dillard in

Als vervanger voor Kwame Vaughn hebben de Giants Kevin Dillard naar Antwerpen gehaald. De 26-jarige Amerikaanse spelverdeler komt over van het Griekse Appolon Patras. Met 18,6 punten was hij topschutter in de Griekse competitie.

Antwerp Giants - Okapi Aalstar vanavond

Vanavond ontvangen de Antwerp Giants Okapi Aalstar in de competitie. Zondag volgt een thuisduel tegen Charleroi. Het bestuur van de Giants rekent op twee overwinningen voor een gunstige positie in de competitie.


Charleroi haalt twee spelers voor play-offs in basketbal

MA 11/04/2016 - 16:20Spirou Charleroi wil een duchtig woordje meespreken in de titelstrijd in het basketbal. Het haalde twee versterkingen voor de play-offs.
De basketbalcompetitie is momenteel aan zijn tweede fase toe, waarin de posities voor de play-offs worden bepaald. 
Spirou Charleroi is met Aalst en Limburg in de achtervolging op de koploper Oostende en wil de kustploeg naar de troon steken.
Het haalde twee versterkingen om daarin te slagen. Het strikte de Amerikaan Javon McCrea en de Zweed Alexander Lindqvist. Het duo blijft tot het einde van het seizoen. "Het geeft coach Pascal Angillis meer rotatiemogelijkheden", klinkt het.
De 25-jarige Lindqvist (2,05m) is een Zweedse international en komt over van Uppsala. De twee jaar jongere McCrea (kleine foto, 2,01m) speelde met Nancy al in de Eurocup en trok daarna naar Puerto Rico.

Originele bericht over Charleroi van Sporza - en nog heel veel meer over het Basketball bij onze Vlaamse Buren vind je   ---  Hier  ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten