woensdag 6 april 2016

ORANGE BASKETBALL VROUWEN: Isabelle Slim Eerste Nederlandse in NCAA-Final


Overgenomen van 'Topsport.Amsterdam', originele bericht   ---  Hier  ---


Voormalig CTO Amsterdam speelster Isabella Slim speelt vanavond de finale van de NCAA
De Nederlandse basketballiefhebbers zullen vannacht met trots aan de buis gekluisterd zitten om live getuige te zijn van een bijzondere wedstrijd. Voor het eerst in de geschiedenis zal er namelijk een Nederlandse basketbalster in de finale staan van de college-basketbal competitie. Haar naam? Isabella Slim, 21 jaar, opgeleid in het basketbalprogramma van de NBB en CTO Amsterdam en nu spelend voor de universiteit van Syracuse, die geheel toepasselijk, ook wel ‘The Orange’ worden genoemd.
De universiteit van Syracuse neemt het vanavond om 8:30 PM ET (02:30 uur Nederlandse tijd) in het uitverkochte stadion van de Indiana Pacers op tegen drievoudig kampioen UConn uit Connecticut, nadat in de ‘Final Four’ the universiteit van Washington met 80-59 verslagen werd.
Remy de Wit de huidige bondscoach van de Orange Angels en haar voormalige coach bij CTO Amsterdam is trots op Isabella Slim: ‘Voor Isabelle is dit natuurlijk een fantastische ervaring. In haar tijd bij CTO Amsterdam heb ik haar leren kennen als een ontzettend gedreven sportvrouw. Het feit dat Isabella nu de finale van het college basketbal gaat spelen, is een bevestiging dat het opleidingsprogramma van de NBB en CTO Amsterdam van een goed niveau is. In de lichting van Isabella hebben we nog een aantal talentvolle speelsters die over de hele wereld spelen. Dit belooft veel voor de toekomst van het Nederlandse vrouwenbasketbal.’
Isabella Slim, die naast haar basketbal carrière economie studeert aan de universiteit, kwam in 2010 in het CTO Basketbalprogramma terecht. De geboren Amsterdamse vertrok in 2013 nadat ze haar VWO-diploma op het Calandlyceum had gehaald naar de VS om haar ultieme droom na te jagen: spelen in de WNBA, de beste basketbalcompetitie ter wereld voor vrouwen. Isabella speelt daar nog niet, maar laat met deze finaleplek wel zien op de juiste weg te zitten.
Topsport Amsterdam wenst Isabella vanavond ontzettend veel succes!
Bekijk hieronder de samenvatting van de 'Final Four' wedstrijd tegen Washington: 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten