donderdag 14 april 2016

BASKETBALL BIJ DE BUREN DUITSLAND / NIEUWS / AD-SPORT: 'Forse Ingreep Duitse Ref'

Ook in Duitsland een opstootje met forse gevolgen - alleen van heel andere aard dat na onze Bekerfinale;

Originele bericht van AD Sport   ---  Hier  ---

Arbiter stuurt zeven basketballers weg na opstootjeDoor: redactie
10-4-16 - 08:45  bron: ANP
© ANP.
Een scheidsrechter in de Duitse basketbalcompetitie is niet bang om stevig in te grijpen. Anne Panther moest zich na een opstootje tijdens een duel tussen Berlijn en Bonn buigen over een passende straf en stuurde pardoes zeven man van het veld, meldde Bild.
Het hele gedoe begon met een vuistslag van Sean Marshall tegen Kresimir Loncar. Daarna bestormden spelers van de bank het veld, begon het duw- en trekwerk en speerde een enkeling richting de scheidsrechter om daar verhaal te halen.

Panther - overigens de enige vrouw die wedstrijden mag begeleiden in Duitsland - overlegde even met haar drie collega's en nam vervolgens een kras besluit: vijf spelers van Bonn mochten inpakken, net als een tweetal van Berlijn.

,,Iedereen zit nu met vragen. Hopelijk niet alleen wij, maar ook de bond en de scheids zelf'', bromde Bonn-coach Silvano Poropad. Hij was met tien man naar Berlijn afgereisd en kon dus nog precies vijf man opstellen na de forse ingreep van de arbitrage. Dat vijftal speelde de wedstrijd uit, maar verloor 94-74.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten