zaterdag 7 januari 2017

AANRADER / BASKETBALL VAN DE BUREN BELGIE: 'Kent u Manu Lecomte al?'

"Ja" Is het antwoord op de vraag de Nieuwsbled.be haar lezers in het onderstaande artikeltje stelde.
Enkele jaren geleden was Leconte 'De Man' voor een zeer goede Belgische MU20, dat uiteindelijk op een heel lullige manier promotie naar de Fiba-Europe MU20 A-Divisie misliep. Eerder in datzelfde toernooi stond België het toen door Hein Gert Triemstra gecoachte Oranje MU20 team in de weg voor het spelen van de wedstrijden die om promotie gingen.

Leconte is een belangrijke pion voor het Nationale Mannen Team van de Belgen; hij wordt Internationaal al vele jaren klaargestoomd onder een uitstekende tandem Paul Vervaeck en Eddy Casteels, en ging na bovengenoemd toernooi eerst in Florida NCAA DI spelen.
Nu wordt de finishing touch klaarblijkelijk bij Baylor aangebracht...

Hopelijk maakt Ziggo Sport het ons Nederlandse Basketball Liefhebbers ook op de buis de volgende drie maanden van Leconte te genieten.

En nog 'hopelijker' kunnen wij -als Nederlandse Basketball- op niet al te lange termijn onze talenten ook zo goed gecoordineerd en samenwerkend klaar gaan stomen voor het allerhoogste podium, tenminste Internationaal. Dat zal alleen lukken als NBB, NMT, en ALLE Clubs die eendrachtige samenwerking aangaan! En daar schort het er 'bij ons' nog weleens aan...helaas...

Hoe dan ook: wij hebben indertijd erg genoten van deze veelbelovende PG van België!!


Iowa State at Baylor | 2016-17 Big 12 Men's Basketball Highlights
Jonge Belg schittert in Amerikaans basketbal


Kent u Manu Lecomte al? De jonge Brusselaar schitterde in de hoogste reeks van de NCAA (Amerikaanse basketcompetitie voor universeiten) door enkele seconden voor de buzzer zijn team de zege te bezorgen -en mee ongeslagen te houden.
Met nog enkele seconden te gaan kreeg point guard Lecomte de bal toegespeeld, waarop hij de wedstrijd tegen Iowa besliste in het voordeel van de Baylor Bears: 65-63. De ploeg van de Baylor-universiteit in Waco (Texas) is aan een erg goed seizoen bezig: in de Big 12-competitie staat ze eerste en in de AP Top 25 is ze tweede. Als de Bears zaterdag Oklahoma Stage kloppen, stijgen ze mogelijk naar de eerste plaats van die Top 25, een ranking die niet op basis van sportieve resultaten maar door een panel wordt samengesteld.
Brusselaar
Het succes van de Texanen is dus ook te danken aan onze 21-jarige landgenoot Manu Lecomte. De Brusselaar werd al twee keer verkozen tot ‘nieuweling van de week’ en al één keer tot ‘player van de week’ in de Big 12, de competitie waarin de Bears actief zijn.


Jonge Belg schittert in Amerikaans basketbal
Lecomte eerder dit seizoen in actie FOTO: PHOTO NEWS

Meer Baylor - Manu Leconte:


Baylor Basketball (M): 1 on 1 with Manu LecomteManu Lecomte Interview


Geen opmerkingen:

Een reactie posten