dinsdag 17 januari 2017

DBL NIEUWS / NEW HEROES DEN BOSCH: 'Antwan Scott per direct weg bij New Heroes'

Dit zie je niet vaak zo gebeuren...


Bericht overgenomen van BD.nl, origineel en meer   ---  Hier  ---


Antwan Scott per direct weg bij New Heroes


DEN BOSCH - Antwan Scott is per direct vertrokken bij New Heroes. De Amerikaanse guard kon zich niet vinden in de nieuwe rol die hij bij de Bossche basketbaleredivisionist zou moeten gaan vervullen.
Scott werd afgelopen najaar binnengehaald als pointguard, maar bracht op die positie niet wat New Heroes van hem verwachtte. Daarom zou hij in de tweede competitiehelft als shooting guard moeten gaan spelen en werd zijn landgenoot Steve McWorther inmiddels gecontracteerd als nieuwe pointguard.
Scott liet zaterdagavond na de thuiswedstrijd tegen Forward Lease Rotterdam (82-80-winst voor New Heroes) aan de clubleiding weten daar geen trek in te hebben. Daarop concludeerden beide partijen dat het beter was om het contract van de 24-jarige Amerikaan te ontbinden. "Wij hebben niets aan een speler die niet gemotiveerd is te spelen in de rol die wij voor hem voor ogen hebben", zei technisch manager Jos Frederiks van New Heroes maandag.
Scott is nu op zoek naar een nieuwe club in Europa. De Amerikaan verklaarde maandag contacten te hebben in Finland en Griekenland. "Ik denk dat het beter voor mijn loopbaan is om naar een club te gaan waar ik zowel als pointguard als in de rol van shooting guard kan spelen en me niet vast te leggen op een van die twee posities", zei hij maandag.
Zaterdag speelde Scott, als pointguard, tegen Rotterdam nog een van zijn betere wedstrijden in Bossche dienst en was hij goed voor 30 punten. Met zijn bekende armbewegingen zweepte hij toen regelmatig het publiek op in wat achteraf zijn afscheidswedstrijd is gebleken.
McWorther wacht intussen nog op zijn tewerkstellingsvergunning en zijn eerste speelminuten voor New Heroes. "Hopelijk komt die vergunning deze week rond zodat hij zaterdag in de uitwedstrijd tegen Leiden zijn debuut voor ons kan maken", aldus Frederiks.
Marcel Aarts, de andere aanwinst die in de winterstop door New Heroes werd aangetrokken, is er zaterdag in elk geval voor het eerst bij.
New Heroes gaat niet meteen op zoek naar een vervanger voor Scott, zegt Frederiks. "Voorlopig gaan we het doen met de selectie die we nu hebben. Tenzij zich plotseling nog iemand aandient, maar dat weet je nooit", aldus de technische baas.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten