zaterdag 7 januari 2017

DBL HERVAT MET TOPPER / INTERVIEW NICK OUDENDAG / LANDSTEDE ZWOLLE / ZZ LEIDEN: Direct een Topper in de DBL na de korte winterbreak!

Nu wordt het menens!

Bericht overgenomen van sportiefzwolle.nl originele post en veel meer soortgelijks   ---  Hier  ---Landstede Basketbal hervat met topduel
Gepubliceerd op vrijdag 6 januari 2017 om 14:05
Landstede Basketbal hervat zondag de competitie met een kraker tegen Zorg en Zekerheid Leiden. Na een vakantie van iets meer dan twee weken treffen de Zwollenaren in Leiden de ploeg die tot dusver evenveel punten verzamelde. “We staan gelijk, dus het is heel erg belangrijk om te winnen. Eigenlijk moet dat gewoon”, vindt Landstede-speler Nick Oudendag.

Oudendag genoot enorm van zijn vakantie. Na de laatste competitiewedstrijd tegen Donar vertrok hij voor acht dagen naar Aruba, om daar de tank weer vol met brandstof te gooien. “Het was echt genieten, het was ook wel even nodig hoor. Ik heb op het strand gelegen, genoten van de zon en vooral uitgerust. Ik heb de batterij weer helemaal op kunnen laden”, zegt de boomlange center. Maar inmiddels lopen Oudendag en zijn collega’s alweer in de zaal, om zo helemaal klaar te zijn voor de hervatting van komende zondag. Back to business. “Het is goed om te zien dat iedereen steeds fitter wordt en dat we ook in de breedte sterker worden. Voor de vakantie hadden we wat pech, maar dat ligt ver achter ons”, zegt Oudendag.
In Zorg en Zekerheid Leiden treft Landstede Basketbal haar directe concurrent. Landstede haalde uit de dertien gespeelde wedstrijden achttien punten en dit geldt ook voor Leiden. Daarmee staan de twee teams gebroederlijk op een tweede plaats, met zes punten achterstand op koploper Donar. Tegenstander Leiden versterkte zich in de afgelopen periode met de Belgisch-Nigeriaanse center Leigh Enobakhare. Oudendag: “Leiden is één van de topteams van de competitie en heeft zich ook nog eens versterkt. Dat kan in deze wedstrijd positief of negatief werken. Ik heb in het verleden beide kanten meegemaakt. Het ligt er helemaal aan hoe snel hij zich aanpast.”

Oudendag hoopt voor zondag vooral dat de Zwolse supporters zich weer laten horen, om zo het team te helpen aan een belangrijke overwinning. “Ik heb echt zin om zondag weer te spelen. Ik hoop dat er weer veel supporters zijn en dat zij ons er door kunnen slepen. Dat hebben ze al een aantal keer gedaan, hopelijk zondag ook”, spreekt de center. Het duel tussen Landstede Basketbal en ZZ Leiden begint zondagmiddag om 14.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten