zaterdag 7 januari 2017

DBL / NIEUWS / NEW HEROES DEN BOSCH / PREVIEW TWEEDE HELFT REGULIERE SEIZOEN

Alhoewel je jezelf af kan vragen of het goed is dat de eerste helft van het reguliere DBL-seizoen zo langzamerhand een soort van oefenronde is geworden voor de tweede helft en de Play-Offs, is dat wel de realiteit...

Voordeel; je weet niet al op de helft hoe de tweede helft wordt; alle reden om dus veel wedstrijden te gaan kijken in de tweede helft...

Het ziet ernaar uit dat de strijd om de plaatsen 1-4 en de Play-Offs nog weleens erg spannend kunnen gaan worden, met mooie en heel verschillende teams. Zeker nu New Heroes Den Bosch met hun nieuwste aanwinsten weer voluit mee zal kunnen met Donar Groningen, Landstede Zwolle en Zorg&Zekerheid Leiden.

Zien een of meer van de resterende clubs kans in te breken in die traditionele Top-4?
Welke twee halen de Play-Offs?
En komen er nog verrassingen in die Play-Offs?

Spanning genoeg...en dat is toch het leukste van sport...

Bericht van de DBL-site over weer twee nieuwe spelers:Marcel Aarts keert terug bij New Heroes Basketball Den Bosch.
   © Christian Aarts
 Nieuwe versterkingen New Heroes

DEN BOSCH, 5 januari 2017 – New Heroes Basketball heeft de selectie voor de rest van het seizoen versterkt. Marcel Aarts keert na een half jaar bij zijn oude club terug. Daarnaast komt Steve McWhorter, vorig seizoen nog uitkomend voor Landstede Basketbal, ook naar Den Bosch.
Na een grondige evaluatie van de eerste seizoenshelft, met als doel om de tweede helft nog beter voor de dag te komen, hebben Bob van Oosterhout en Jos Frederiks in overleg met coach Sander van der Holst besloten om per direct twee versterkingen aan het team van New Heroes Basketball toe te voegen. “Zoals iedereen weet, lopen we een marathon”, aldus Frederiks. “Maar in topsport draait alles om winst. We staan er na drie maanden prima voor, zijn kerngezond en willen de kans vergroten dit jaar mee te spelen voor de titel!”
De eerste aanwinst behoeft voor de Nederlandse basketbalvolgers weinig introductie. New Heroes Basketball is dan ook verheugd te melden dat de 33-jarige Marcel Aarts voor de rest van het seizoen terugkeert bij Den Bosch. Temeer omdat het herstel van Frerik Adriaans nog een tijd in beslag zal nemen, is de club van mening dat de 2.13 meterlange routinier van prima waarde kan zijn voor New Heroes Basketball. Aarts speelt nog twee wedstrijden met zijn huidige ploeg in België (Kontich Wolves) en sluit daarna bij de groep aan.
De tweede transfer betreft ook geen onbekende in de Nederlandse basketbalwereld. Steve McWhorter was vorig jaar nog point guard bij Landstede Basketbal Zwolle en is nu dus de tweede seizoenshelft te bewonderen in de kleuren van New Heroes Basketball. McWhorter was na afgelopen seizoen overgestapt naar het Franse Poitiers, maar had het daar niet naar zijn zin. De club ziet in de 24-jarige McWhorter als 'floorleader' een perfecte aanvulling op het team. Bovendien zal zijn komst er mede voor zorgen dat de kwaliteiten van Antwan Scott als shooting guard en scorer nóg beter tot zijn recht komen.
In het Brabants Dagblad laat Frederiks weten zeer ingenomen te zijn met de twee versterkingen. “Met de selectie die we nu hebben, hebben we een duidelijke doelstelling: landskampioen worden. Ik zeg niet dat het gaat gebeuren, dat weet je immers nooit, maar het is wel ons streven,”
New Heroes Basketball gaat met vertrouwen de tweede helft van de competitie in, te beginnen met de eerste wedstrijd op 10 januari; thuis tegen BS Weert.


Kort Interviewtje met Marcel Aarts: --- Hier ---


Geen opmerkingen:

Een reactie posten