Mijn Passie? Delen(want 'Gedeelde Vreugd=Dubbele Vreugd & Gedeelde Smart=Halve Smart).Zie mijn Blog-bijdragen dus als mijn middel om wat me interesseert te delen. Als Links, Reposts, en regelmatig in de vorm van Column, Analyse of Commentaar & al dan niet bijtend, ironisch, of roerend statement. Mijn intentie is iedere dag iets van waarde door te geven...
Ik krijg ook graag feedback; dus Volgen en Reageren stel ik zeer op prijs!
"Om redenen die hier buiten beschouwing kunnen worden gelaten,
wilde ik laatst weten hoeveel ik weeg. Dus, dacht ik, laat ik de
volgende keer in de sportschool eens op de weegschaal gaan staan, een
handig apparaat, dat niet alleen vertelt hoe zwaar je bent, maar van
alles aan je doorlicht en berekent, je hele zompige textuur, zodat je
na afloop altijd wel van iets kunt denken dat het meevalt,
bijvoorbeeld je metabolische leeftijd."
&
Bijschrift toevoegen
"Het was wonderlijk, dacht ik later, onderweg naar de Kijkshop aan
de overkant van de straat, waar ik een weegschaal kocht – die het
niet deed, en de Kijkshop ging failliet – op hoeveel plekken je als
mens alleen al op één dag de tyfus kon krijgen. Je hoefde er bijna
niets voor te doen. Gewoon blijven staan, zij deden de rest."
Na het missen van het
WK van 2019 had Eddy Casteels aangekondigd niet door te gaan als coach
van de Belgian Lions. De Belgische basketbalfederatie heeft er niet lang
over gedaan om een opvolger te vinden. Dat is niemand minder dan Dario
Gjergja.
Topcoach uit Belgische competitie moet onze nationale ploeg naar succes leiden
door Kevin Vanbuggenhout | 12 juli 2018 (Artikel overgenomen van 'Basketbalkrant.be/nl', originele artikel en nog veel meer Basketball daar --- Hier ---)
De succescoach van BC
Oostende krijgt nu als opdracht om onze nationale basketploeg naar het
EK van 2021 te loodsen. De Kroaat blijft tevens aan de slag in Oostende.
Gjergja is in de eerste plaats de federatie zeer erkentelijk en
strooide ook met complimentjes naar zijn voorganger.
"Ik wil in eerste instantie de Belgische basketbalfederatie bedanken voor het vertrouwen", zegt Gjergja aan HNB.
"Ten tweede wil ik Eddy feliciteren met het werk dat hij dertien jaar
gedaan heeft. Ik beloof dat we met de ganse groep dit werk willen
verderzetten en op zoek gaan naar kwalificatie voor Eurobasket 2021".
Het was een mooie Tour, en al hoewel ik niet heel goed kan vergelijken omdat ik ten tijde van 'de Tour' meestal in het buitenland was, vind ik dat NOS-Studio Sport die ook erg goed gebracht heeft -in Beeld en Geluid-.
CITAAT(Ik meen in Radio Tour de France, afgelopen week):
"The King of Wales gaat de Tour winnen dit jaar."
BIJZONDER FEIT(De Avondetappe):
"Tom Dumoulin en Chris Froome zijn de twee Toppers die in 2018 zowel de Giro als de Tour reden. Tellen we hun tijden voor de totale twee Rondes bij elkaar op, dan zien we dat die van Froome 13 seconden beter is als die van Dumoulin..."
Trekken we de toch ietwat te gemakkelijk gegeven tijdstraf van Dumoulin (wegens stayeren achter een auto na zijn pech op 'Mur de Bretagne') ervan af, dan zou Tom dus 7 seconden beter zijn dan Froome...en dat over bijna 8.000km fietsen...
(AD)
door Kevin Vanbuggenhout | 26 juli 2018 (Dit artikel is overgenomen van 'Basketbalkrant.be/nl/nieuws/' het origineel en nog veel meer --- Hier ---)
Door de ervaring die
onze speelsters in het buitenland kunnen opdoen, zal onze nationale
basketbalploeg er enkel beter van worden. Op dat vlak is er goed nieuws.
Twee Belgian Cats gaan komend seizoen in hetzelfde land aan de slag.
Nauwelaers en Raman zullen hun kunstjes vanaf nu in Spanje vertonen.
Voor
Jana Raman (rechts bovenin) gaat het haar eerste buitenlands avontuur
worden. De power forward van Kangoeroes Willebroek vindt in Valencia wel
haar landgenoot Sam Van Rossom terug. Raman gaat voor Claret Valencia
Benimaclet spelen.
Heleen Nauwelaers proefde wel al eens van het
buitenland bij het Franse Mondeville. Voordien was ze actief bij BC
Sint-Katelijne-Waver. Ook Nauwelaers heeft in Spanje een nieuwe
uitdaging gevonden. Club Balonceste Bembibre kan vanaf heden op haar
diensten rekenen.
Belgian Cat Jana Raman komt komend seizoen uit in de Spaanse tweede klasse voor Claret Valencia Benimaclet.
Dat maakte haar agentschap
donderdag bekend. Raman gaat zo in dezelfde stad spelen als haar
partner, Sam Van Rossom, die bij de mannen voor Valencia (eerste klasse)
uitkomt. De 27-jarige Gentse (1m87) speelde sinds 2014 bij Kangoeroes na eerder vijf seizoenen in Waregem te
hebben vertoefd. Valencia wordt haar eerste buitenlands avontuur. Raman
doorliep alle Belgische jeugdselecties en veroverde vorig jaar met de
Belgian Cats brons op het EK in Praag. (BELGA)
NRC is niet de meest linkse krant van Nederland; in tegendeel! Dus als NRC-columniste Marike Stellinga een lans breekt voor de Nederlandse Burger -tegenover 'het Bedrijfsleven- als het gaat om het verhalen van de kosten van het Klimaat-beleid, dan spreekt daar zeker geen Linkse Rakker. Ik ben het geheel met haar eens als het om onderstaande Column gaat. (AD)
NRC Opinie
Red het klimaat, begin niet bij burgers
Marike Stellinga
De burger moet minder vlees eten, minder kleren kopen, minder vliegen, zijn huis isoleren en zijn gasfornuis aan de straat zetten. Ik vind het allemaal prachtig, de ideeën om het klimaat te redden. Maar het gaat me te veel en te vaak over wat burgers aan hun leven moeten veranderen.
Een veel groter deel van de milieuschade wordt veroorzaakt door het grote bedrijfsleven (industrie, transport, landbouw), maar die betalen opvallend weinig milieubelasting. Want: hoe meer energie een bedrijf verbruikt, des te minder belasting het betaalt. In de industrie is een groot deel van het energieverbruik zelfs onbelast. De verdeling van klimaatlasten tussen huishoudens en grote bedrijven was al erg scheef, maar wordt door het regeerakkoord van Rutte III nog schever, constateert adviesbureau CE Delft. Vooral de eenmanszaken en kleine bedrijven moeten meer betalen van dit ‘groenste kabinet ooit’. „De zware industrie gaat het minst betalen.”
In Nederland betaalt de vervuiler dus vaak weinig. Dat is gek, want grote vervuilers wel belasten, is essentieel om het klimaat te ‘redden’ zoals dit kabinet wil.
Het Planbureau voor de Leefomgeving, dé klimaatfluisteraar van het kabinet, adviseert milieubelastingen minder te focussen op consumenten en meer op producenten. Niet alleen omdat vervuilende producten te goedkoop zijn (De schade die ze veroorzaken zit niet in de prijs). Ook omdat het belasten van vervuilende productieprocessen de beste manier is om bedrijven ertoe te zetten schoner te produceren. „Onmisbaar”, noemt het Planbureau zo’n belasting.
Lees ook: "Het gezin betaalt energiekosten voor industrie" Burgers hebben veel minder opties om hun milieuschade te beperken dan bedrijven. Burgers kunnen iets wel of niet kopen, terwijl bedrijven kunnen zoeken naar andere grondstoffen, nieuwe technieken – de zo gewenste groene innovatie die nodig is om de ambitieuze klimaatdoelen überhaupt te halen. Het geeft ‘schone’ bedrijven een voordeel. Nu is vervuilend produceren bizar genoeg vaak goedkoper dan schoon.
Als klimaatminister Eric Wiebes (VVD) wordt gevraagd of vervuilende bedrijven niet meer moeten betalen, reageert hij afhoudend. Hij voert daarvoor twee argumenten aan. Eén: belastingen berekenen bedrijven door in hun producten, dan betaalt de burger alsnog. Ja, dat is precies de bedoeling – dat ‘vieze’ producten duurder worden.
Twee: dan jagen we bedrijven weg uit Nederland. Bewijs voor dat wegjagen is zwak, zeggen denktanks als het CPB en de Oeso. Het kabinet kan de belasting geleidelijk invoeren, en verzachten met subsidies voor innovatie. Bovendien kan Wiebes buurlanden proberen te overtuigen om samen de industrie te belasten. Dat doet hij nu alleen voor elektriciteitsbedrijven.
De komende weken krijgen we allerlei klimaatplannen over ons uitgestort omdat op 10 juli bedrijven, vakbonden en activisten een (halfbakken?) klimaatakkoord presenteren. Onthou daarbij dit: als het kabinet echt wat wil veranderen, kan Wiebes grote bedrijven niet blijven ontzien. Met alleen het op zijn kop zetten van het leven van burgers kiest Nederland voor de moeizame en dure weg, met beperkt effect op het klimaat. Red het klimaat, richt je niet alleen op de burger.
Marike Stellinga is econoom en politiek verslaggever. Ze schrijft elke week op deze plek over politiek en economie.
Lodewijk Asscher (PvdA) noemde zijn nieuwe regels voor ontslag en flexwerk “een raspaard dat nog decennialang door onze arbeidsmarkt gaat huppelen.” Drie jaar later is het raspaard geslacht. Heeft alweer een nieuwe wet wel zin?
Heel mooi dat principe van ‘de vervuiler betaalt’ dat economen propageren, maar wat als andere landen de vervuiler niet laten betalen? Zeg maar dag met je handje tegen de industrie! Die bedrijven stoten veel broeikasgas CO 2 uit maar concurreren ook op een wereldmarkt.
Die nieuwe economie waarin binnen de kortste keren een goedkope taxi voor je neus staat en je maaltijd snel bezorgd wordt, is heerlijk voor consumenten. Maar is die ook heerlijk voor de mensen die erin werken? Zijn de mannen en vrouwen die op hun fiets stappen met een pizza in hun rugzak of chauffeur op afroep zijn, genoeg beschermd?
Anderhalf jaar geleden voerde Europa een indringend gesprek over de democratische legitimiteit van handelsverdragen. Deze week was het zoeken naar kritische geluiden. Is dat terecht?
Maurice Watson Jr. de nieuwe PG van ZZ Leiden (Foto: Watson in actie voor de Creighton Bluejays, lees het bijbehorende artikel op 'Whiteandbluereview.com',
Maurice Watson Jr. Carries Bluejays to Bounce Back Win Over Georgetown'
Zorg en Zekerheid Leiden Basketball - Persbericht
Leiden, 27 juli 2018
Maurice Watson Jr. nieuwe floorleader ZZ Leiden
Maurice Watson Jr. wordt bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball de opvolger van Carrington Love. De 25-jarige Amerikaan zette vandaag zijn handtekening onder een eenjarig contract bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Watson (geboren 8 maart 1993) is afkomstig uit Philadelphia. De 1.78 meter lange guard begon zijn collegeloopbaan in 2012 bij Boston University. In zijn eerste jaar was de spelmaker goed voor gemiddeld 11.2 punten, 5.4 assists en 1.7 steals. Het seizoen daarop verbeterde Watson die cijfers naar 13.3 punten, 7.1 assists en 2.1 steals. Vervolgens stapte Watson over naar Creighton, een gerenommeerd college in de sterke Big East Conference. Als redshirt (speler die overstapt van het ene naar het andere college) mocht Watson geen wedstrijden spelen in het seizoen 2014/2015. In het daaropvolgende seizoen deed Watson van zich spreken met gemiddeld 14.1 punten, 6.5 assists en 1.0 steals. Het seizoen 2016/2017 eindige in mineur voor Watson. Bij een onschuldige botsing in het veld begaf zijn kruisband het. Na 19 wedstrijden kwam er een einde aan de collegeloopbaan van Watson. Met gemiddeld 12.9 punten, 8.5 assists en 1.5 steals sloot Watson zijn laatste seizoen bij Creighton af. In die 19 duels tekende hij zes keer voor een double double (10+ punten en 10+ assists). In dat seizoen was Watson wel de speler met de meeste assists per wedstrijd in de NCAA. Watson is inmiddels volledig hersteld van zijn blessure en ziet in Leiden de ideale plek om een vervolg aan zijn actieve basketballoopbaan te geven. Met het vastleggen van Maurice Watson Jr. telt de selectie van de nieuwe coach Rolf Franke nu zes spelers. In een eerder stadium verlengden Clayton Vette, Mohamed Kherrazi, Marijn Ververs en Worthy de Jong hun contract bij de Leidse club. Daarnaast werd de 2.06 meter lange Amerikaan Kenneth Simms ingelijfd. In de komende weken zal de selectie verder vorm krijgen.
DEN BOSCH
- De New Heroes Basketball Academy Den Bosch houdt in de zomervakantie
op dinsdagen en donderdagen een serie instuiven in Bossche sportzalen,
waar jongens en meiden van 8 tot en met 12 jaar gratis kunnen
basketballen.
Het met New Heroes verbonden basketbal-opleidingshuis wil kinderen in
beweging te krijgen, als uitvloeisel van de nationale
sport-stimuleringscampagne SportImpuls, waarmee de Academy zich een jaar
geleden verbond. In eerste instantie ging trainer Ralf Schilder van de
Academy langs bij scholen Den Bosch. Nu doet hij dat 'buitenschools' in
de periode tot eind oktober.
In de vakantieperiode, dus tot en met 18 augustus, is er steeds op de
dinsdag en donderdag in de sportzalen aan de Rijnstraat, Weberstraat en
Meerwijkweg een instuif van een uur. Na de vakantie zijn de clinics
steeds op de zaterdagen, in dezelfde zalen en volgens hetzelfde
tijdschema: in de zaal aan de Rijnstraat van 09.00 tot 10.00 uur, in die
aan de Weberstraat van 10.30 tot 11.30 uur en in die aan de Meerwijkweg
van 12.00 tot 13.00 uur. De laatste van de serie is op zaterdag 27
oktober. Ralf Schilder, trainer van de U14-eredivisieploeg van New Heroes,
leidt de clinics en wordt geassisteerd door collega's van de Bossche
academy. Aanmelden is niet nodig. Deelnemende kinderen dienen alleen een
sporttenue te dragen en een paar indoor-sportschoenen. Voor
basketballen wordt gezorgd.
'Plein Basketball': Reebok Blacktop series in Den Haag, 1993
iBasketball koestert de geschiedenis van de sport. Hier is het vijfde en laatste juweeltje uit het videoarchief. Unieke beelden van een enorm streetball evenement in Den Haag in 1993. De Reebok Blacktop Series namen bezit van Het Plein, pal voor de Tweede Kamer. In de jaren ’90, toen ene M. Jeffrey Jordan goddelijk goed basketball liet zien, het Dream Team de wereld in vuur en vlam zette, en iedereen de NBA via kabel-tv kon volgen, mocht je nog gewoon “pleintjesbasketball” zeggen. De toernooien schoten als paddestoelen uit de grond, en grote sponsors zoals Reebok (met Shaq!) en de NBA zelf pompten serieuze bedragen in het internationale 3-tegen-3.
Die vibe, gecombineerd met de tomeloze inspanningen van basketballorganizers zoals Aart Dekker, die honderden vrijwilligers wist te mobiliseren, zorgde voor spectaculaire basketballevenementen in Nederland.
Deze unieke video uit 1993, tijdens het toernooi op Het Plein in hartje Den Haag, is daar een voorbeeld bij uitstek van. De precieze datum was 12 juni 1993.
We zien beelden van een heuse Legends game, en de jeugd speelt om uiteindelijk kans te maken op de Europese finale in Milaan.
Met dank aan Aart Dekker voor de beelden. Productie: Elza van Swieten, geassisteerd door Christine Hordijk.
Arie Int Veld en ik delen een aantal visies op het Nederlandse Basketball, en alhoewel we decennia in leeftijd schelen, hebben we alle twee een ICT-achtergrond, die elkaar dan weer niet overlapt.
Ik had onder andere over vele jaren Video opgespaard -enkele decennia aan op aloude video-tapes aan Basketball-historie- precies over de periode die Arie niet of slechts deels heeft meegemaakt. Ik ben nauwelijks onderlegd als het om Video gaat, en dat is nou juist een van Arie's Specialismen.
Vanwege een noodzakelijke verhuizing heb ik veel van dat oude spul opgegraven, Arie maakt het mij mogelijk een en ander te Digitaliseren, en Arie brengt een deel daarvan dan weer On-line. En zo helpen we elkaar, en proberen we een bijdrage te leveren aan de mogelijkheden voor de Generaties Basketball Liefhebbers die nauwelijks toegang hebben tot de Nederlandse (en Internationale) Basketball Historie, om zich te verdiepen in die Historie.
Want: zonder Kennis over de Historie, is het heel lastig het Heden en de Toekomst goed te Begrijpen...
Maar het is natuurlijk niet alleen maar Educatief, het is ook gewoon Leuk, en heus niet alleen voor de Jeugd & Jongeren; van Jong tot Oud zullen er mensen zijn die het erg Leuk zullen vinden om terug te kijken naar dingen die zich in het (verre) Verleden afspeelden, want...
Basketball is Fun!!!
Iets meer dan mijn halve leven geleden kwam ik -voor een studie- naar Den Haag. Een stad waar de mooie Basketball-sport een roerig, en soms zelfs nogal negatief Verleden heeft. Er zijn misschien wel meer dieptepunten dan hoogtepunten, maar Den Haag is natuurlijk wel de Derde Grootste Stad van Nederland, en het Politieke Hart, een heel erg MultiCulti-stad met heel veel Diverse Jeugd, en dus met heel veel Talent. Daarnaast zijn er meerdere heel Bijzondere Gebeurtenissen op Basketball-gebied die zich juist in Den Haag voltrokken. En ik hoop dat ik als Import-Hagenaar een paar duwtjes in de goede richting heb gegeven. En dan is het moment waarop je weer vertrekt uit zo'n stad waar je 'Import' was, natuurlijk een mooi moment om nog eens op terug te kijken.
Toen ik uit Dordrecht -waar het Topbasketball teloor was gegaan door een gebrek aan Sponsoring- vertrok, speelde ik in eerste instantie een paar jaar bij BV Voorburg -nu CobraNova- daarna nog even bij HBV The Jumpers, en daar sloeg het fysieke noodlot voor mij toe; zelf basketballen was er in een klap niet meer bij. Dus wat doe je dan? Dan ga je in plaats van Spelen en daarnaast nog wat Coachen, en verleg je je focus van het Consumeren van de Sport naar het 'Giving Back' en 'Paying It Forward', en dan komt er ook weleens wat nieuws op je pad...
In Dordrecht kenden wij een sterke Pleintjes-Basketball-cultuur; de harde kern van de Generatie Basketballers die door Maarten van Gent in korte tijd werden opgestuwd richting Nationale en Internationale Top, brachten talloze uren door op de Pleintjes van Dordrecht. In 1992 was ik samen met Marcel van Sitteren -wie kan mij vertellen waar hij gebleven is?- Luc Reuvers en Ellen Gommers aanwezig bij het Pre-Olypische Toernooi voor de Spelen van Barcelona. Bij de Finale-ronde van dat Grootse Toernooi, bracht de NBA samen met een ander bedrijf het Amerikaanse 3X3 voor het eerst naar Europa. En wat ik daar zag, wilde ik graag overbrengen naar Nederland, naar Den Haag...want daar woonde ik nu eenmaal. Het toeval speelde trouwens ook een rol, maar daar zal ik nu niet over uitweiden...
Bij Jumpers zei Frans du Chatiniertegen mij "Wil jij niet eens met de gemeente gaan praten? Die willen van alles, en volgens mij kan jij daar wel wat in betekenen..." Dat deed ik, en dus organiseerden wij (mede) -Jan Lievaart en ik, met hulp van vele anderen en die hulp kwam ook van ver buiten Den Haag als het nodig was- om te beginnen de BlackTop Series Den Haag -van de NBB-reeks die een jaar of vier, vijf liepen- van 1993 en 1994, daarna volgden de Converse NBA 3-on-3 van 1994 en 1995, een NBA-Festival, een NBA Jam Session van negen dagen op de Megafestatie, in Samenwerking met de NBA, Converse, Sport Marketing Bureau's, en andere bedrijven en organisaties. En -ik geloof dat ik dat wel mag zeggen- veel van die Events waren best wel groot...zelfs in termen van vandaag de dag, al denk ik dat er misschien tegenwoordig wel vele malen meer geld mee is gemoeid. Voorbeelden? BlackTop Series: 2x 125 Teams/525 Deelnemers en vele tientallen Vrijwilligers. NBA 3-on-3: 70+ Velden, 600-700 Teams, 140 Vrijwilligers per dag, misschien wel enkele honderdduizenden Toeschouwers/Voorbijgangers. Ik zal hier stoppen; maar andere genoemde Events kwamen ook aan die soort aantallen, ook al lag de verdeling heel anders.Ik ben er nog steeds trots op... Nog een getal: $250.000, dat was in mijn geheugen de begroting voor een weekend NBA 3-on-3...en door onze fantastische Vrijwilligers-Crew kon het voor dat bedrag, anders was dat nog veel hoger geweest.
Dat -om deze soorten aantallen op de langere termijn te kunnen blijven bedienen, en dat was wel mijn doel- je onder andere Video nodig zou hebben om meer partijen te kunnen interesseren, dat was mij wel duidelijk. Maar een fatsoenlijke Video in elkaar draaien was toen heel wat moeilijker dan heden ten dage. De Haagse Ondersteunings-Functie Vrijwilligers(HOF) en Vrijwilligers Elza van Swieten, geassisteerd door Christine Hordijk, deden goed werk.
Het resultaat zag je hierboven. Velen zullen er glimpjes van hun (verre) Verleden in herkennen. Een voorbeeldje: wij hadden ook een U12-Divisie en ergens is daar een U12 Arvin Slagter zichtbaar. In de Video van 1994 -die volgt hopelijk later- is Dan Gadzuric een fractie van een seconde in beeld; die speelde -net als de veel in beeld komende Vincent Krieger- toen al in de NCAA, maar deed gewoon mee bij een van de edities.
En vele, vele, anderen dus...
Veel plezier!
En mochten er nog mensen zijn die ander materiaal -Foto's, of wat dan ook- hebben van deze Events, dan zou ik er graag kopietjes van krijgen.
In het Nederlandse Basketball was het jaren Bonton om te roepen 'dat we -de Orange Lions- nog eens van Luxemburg zouden gaan verliezen'. Badinerend naar basketball-land Luxemburg -want die zijn, zeker als het om de MU20 gaat, echt niet zo slecht, en soms zelfs best goed, want Luxemburg is een nogal internationaal landje- en vertekenend, want als het waar is zou iedere Nederlandse Nationale Ploeg 'dus' dik moeten winnen van het Luxemburgse equivalent van Oranje...en dat is soms teveel gevraagd, dus haal je jezelf ook nog eens onnodig naar beneden als het een keertje niet gladjes loopt.
Vandaag moeten de MU20 Orange Lions tegen Luxemburg Rebounden van de nederlaag gisteren; een keer meer verliezen en een eventuele kans op een Top-8-klassering raakt buiten zicht.Elay Wirjo werkt zich rot aan twee kanten van het veld; na een driepunter van Luxemburg opent Wirjo de score met een dunk op een drive door het midden. Luxemburg het niet de lengte en kracht van Rusland, en daardoor loopt de Oranje aanval wat soepeler dan gisteren, maar het speelt leuk teambasketball en Nederland stopt dat niet voldoende af in het eerste kwart; 15-13 Luxemburg na tien minuten.
Met een catch and shoot driepunter opent Wirjo ook kwart-2 en leidt Oranje weer(15-16). Het Nederlandse surplus aan talent begint zich te vertalen in de stand; langzaam lopen de Orange Lions uit. Efficiënt speelt Oranje echter nog niet, en Luxemburgse driepunters zorgen ervoor dat het gat beperkt blijft. 'Energiek, aggressief en goed verdedigen en dan de tegenstander eruit rennen', zo vatte Bondscoach Toon van Helfteren de kracht van de Oranje Basketball A-ploeg pas samen. Het eerste doet de MU20 in kwart-2 al aardig, de productie van het tweede laat nog wat te wensen over; 24-34 is de ruststand.
In het derde bedrijf wordt wel duidelijk dat het Nederlandse talent teveel is voor het Luxemburgse, en dat de Orange Lions een overwinning zullen kunnen bijschrijven als er geen gekke dingen gebeuren. Maar te slordig aanvallen voorkomt dat de wedstrijd al snel op slot gegooid wordt, af en toe een Groot Hertogdomse driepunter flatteert de score nog ietwat. Als Oranje Luxemburg over de 24 seconden presst en Maik Bouwer een paar schoten maakt wordt de grens van +15 genomen. Het einde van kwart-3 komt bij (slechts) 40-52.
Als Oranje niet scoort, en Luxemburg wel -twee driepunters- komt het terug tot 46-52. Maik Bouwer zet met 2:2 vrije worpen de eerste Nederlandse punten in het laatste kwart op het bord, coach Steenmetz brengt zijn misschien wel sterkste vijf (terug), en dan zijn de punten voor dat andere Rood-Wit-Blauw wel op; de MU20 Orange Lions lopen door naar een 47-66 eindstand.
Hard werken levert de eerste overwinning op. Goed voor de het moreel. Maar willen de MU20 Orange Lions echt potten breken in het vervolg, dan moet (vooral) de aanvallende efficiency flink omhoog.
KWARTSTANDEN: 15-13, 9-21, 16-18, 7-14.
Game changer
Die was er niet echt; Oranje was beter en speelde heel regelmatig richting de +19 winst. Driepunters van Luxemburg hielden het verschil optisch beperkt.
Opnieuw speelden alle twaalf spelers en scoorde bijna iedereen.
Steenmetz: "Luxemburg is een team dat goed gecoacht wordt, heel hard werkt en er alles aan doet om lang in de wedstrijd te blijven. En dat is ze ook voor een deel gelukt. Met Boyd weer terug op de Pointguard hadden we weer wat meer organisatie en controle. Het was met momenten heel goed, maar met momenten ook heel druistig wat resulteerde in rommelbasketball. Net voor rust hadden we een goede periode en maakten we een kleine run. Elke keer als Luxemburg terug kwam, namen we controle en hielden we het verschil.”
Basketball-schrijver en voormalig Scout Internationaal Jeugd Basketball Aart Dekker volgde de MU20 in de B-Divisie van het Fiba Europese Kampioenschap sinds de eerste Editie in 2004, vrijwel altijd in levende lijve. Dat zat er dit jaar niet in, de NBB verzocht hem vanuit eigen huis de wedstrijden te verslaan als Vrijwilliger/Liefhebber. Dat doet hij zoveel als het kan.
Het
lukt de Russische MU20 maar niet om te promoveren naar de A-Divisie,
en opnieuw is het gevolg dat de Orange Lions al vroeg in het toernooi
een top-land tegenkomt in een sleutelwedstrijd. Oranje begon erg
overtuigend; gaf de Russen in de verdediging nauwelijks kansen en
viel de Russische basket agressief aan. Dat leverde binnen twee
minuten een 9-0 voorsprong en een Time-out van Rusland op. Daarna
verdampte de overtuiging in de aanval beetje bij beetje, en slopen er
ook verdedigend wat foutjes in. Door een Buzzer-beater van de eigen
vrije worplijn van Sam van Oostrum stonden de Lions na een kwart wel
met 14-12 voor.
Het
eerste deel van het tweede kwart kostte Nederland de wedstrijd;
Rusland ging erop en erover in de stand tot bij 16-28 Oranje ook weer
wat ging scoren. De grootste schade zat hem niet in die achterstand,
maar in het toegenomen vertrouwen bij de Russen. Bij rust was het
25-32.
Na
de rust kwam Nederland sterk en snel terug tot 30-34, om daarna
Rusland toch weer een voorsprong van tien punten te gunnen. Er werd
hard geknokt, maar niet overtuigd genoeg geschoten. Meer verdedigende
druk en wat Zone-defense hielp ook om in de wedstrijd te blijven.
Dankzij een Buzzer-beater driepunter van Rusland liep de achterstand
wel op tot 42-53 aan het eind van het derde kwart.
Binnen
een minuut en na zes Russische punten extra moest coach Ferry
Steenmetz vluchten in een Time-out (42-59). Het verschil bleef een
tijdje tegen de min twintig hangen, totdat de Orange Lions eindelijk
tot een reeks beter uitgespeelde aanvallen wist te komen; vooral Maik
Bouwer werd een aantal keren goed in stelling gebracht. En zoals dat
vaak gaat vallen dan ook ineens de schoten van buiten beter. Met nog
2:20 op de klok met 61-67 op het scorebord gloorde er zelfs nog een
kansje op winst, maar dat werd niet ten volle benut.
De
Oranje MU20 ging zeker niet af, maar haalde er lang niet uit wat er
inzat. Dit Rusland is niet onverslaanbaar, en de Orange Lions moeten
nu zelf op volle stoom komen en dan maar hopen dat niet zoals vorig
jaar hun groep beslist wordt in wedstrijden van hun opponenten.
KWARTSTANDEN:
14-12, 11-20, 17-21, 21-20.
Game
changer
De Russische Time-out binnen twee minuten, bij 9-0 voor
Oranje, brak het momentum van Nederland en dat kwam nooit meer echt
terug.
Top
performers
Dylan van Eck 11 punten en 4 rebounds. Sam van Oostrum
5 assists, 3 turnovers, 2 steals. Iyen Enaruna 8 rebounds.
Opvallend
Alle
MU20 Orange Lions speelden tenminste acht minuten, en iedereen
scoorde.
Steenmetz:
"We schoten uit de startblokken. Na de Time-out van Rusland
kwamen we langzaam in de wurgreep, en daar zijn we nooit echt uit
gekomen. Tweede helft gelijk op gespeeld. Morgen beter.”
Basketball-schrijver en voormalig Scout Internationaal Jeugd Basketball Aart Dekker volgde de MU20 in de B-Divisie van het Fiba Europese Kampioenschap sinds de eerste Editie in 2004, vrijwel altijd in levende lijve. Dat zat er dit jaar niet in, de NBB verzocht hem vanuit eigen huis de wedstrijden te verslaan als Vrijwilliger/Liefhebber. Dat doet hij zoveel als het kan.
Hidde Roesink speelt in het Seizoen 2018-2019 in de DBl bij 'The Dutch Windmills'
Dutch Windmills haalt Roessink
DORDRECHT, 1 3juli 2018 - Dutch
Windmills heeft Hidde Roessink vastgelegd. Roessink (2000) is een 2.04
meter lange small forward. Roessink is naast Floris Versteeg en Jito Kok
de derde aanwinst die Dutch Windmills, de nieuwkomer in de Dutch
Basketball League, bekend maakt.
Roessink heeft in zijn jeugd bij
verschillende clubs zijn opleiding genoten, maar had zijn doorbraak
afgelopen seizoen bij Dreamfield Dolphins uit Bemmel, waar hij een
dragende speler was voor het team van coach Chris Stomp dat naar de
promotiedivisie promoveerde.
Met Roessink is 'lengte' op de positie van de Nederlanders
gewaarborgd en zal de directie van Dutch Windmills gaan schakelen naar
de kleinere mannen.
Coach Geert Hammink: "Ik ben ervan overtuigd dat we met Hidde een
uitzonderlijk talent hebben kunnen tekenen. Natuurlijk heeft hij nog het
een en ander te leren. We gaan ons uiterste best doen om Hidde op
eredivisieniveau te laten wennen, ontwikkelen, en uiteindelijk om hem in
de positie te brengen ons te helpen wedstrijden te winnen."
Bericht overgenomen van de DBL-site, originele Bericht --- Hier ---
De Nieuwe Wetenschappelijke Ontdekking van het artikel hieronder, gaat in ieder geval NIET op voor bovenstaande 71-jarige Kleuter.... (Foro uit deze Serie --- Hier ---, daar nog meer (foto's en info) hierover.)
Kleuters hebben steeds meer zelfbeheersing
Psychologie Kleuters van nu kunnen een snoepje beter laten liggen dan die van veertig jaar geleden. Hoe komt dat?
Hendrik Spiering
Welke kleuters konden zich beter beheersen, die uit de jaren zestig of die van nu?
De uitslag komt misschien als een verrassing: moderne kleuters hebben
meer zelfcontrole. Dit blijkt een uitvoerige vergelijking van scores op
de marshmallowtest uit de jaren 60, 80 en 2000, die een team van
psychologen deze week heeft gepubliceerd in Developmental Psychology. Huidige kleuters konden gemiddeld een derde langer wachten dan hun voorgangers veertig jaar eerder.
De marshmallowtest is een beroemde, simpele psychologische test op
zelfcontrole. Hoe lang kan een vierjarige van een snoepje afblijven dat
voor hem ligt, met de belofte dat hij dan na tien minuten of zo een tweede krijgt?
De simpele test geldt als meting van zelfcontrole. Wie zo jong al zijn
snoeplust lang kan onderdrukken, zal ook later in het leven meer succes
hebben op school en het werk, al wordt die samenhang ook wel betwijfeld.
De onderzoekers, onder leiding van Stephanie Carlson (universiteit
van Minnesota), konden met statistische analyses uitsluiten dat de
verbeterde scores het gevolg waren van verschillen in leeftijd,
achtergrond, sekse of meetmethodes.
Abstracter denken
Wat is dan de oorzaak? De psychologen wijzen op het stijgende IQ
sinds de jaren zestig (3 punten per 10 jaar, het Flynn-effect). Maar ze
wijzen ook op experimenten waaruit blijkt dat kinderen nu op jongere
leeftijd al abstracter kunnen denken dan vroeger, waardoor ze nu beter
het soort emotionele keuzes als in de Marshmallowtest aankunnen. De
grote toename van het voorschoolse onderwijs, dat ook nog eens veel
sterker dan ooit gericht is op schools kennis, zou daar debet aan kunnen
zijn. Een andere factor is de andere wijze van opvoeding: doordat de ouders
hun kinderen tegenwoordig meer autonomie geven zouden ze ook meer
zelfbeheersing leren dan in de oudere autoritaire ‘bevelsopvoeding’ die
in de jaren zestig nog normaler was.
En ja, de psychologen hebben ook een antwoord voor de mensen die
kleuters nu vooral mateloos op tablets in de weer zien. De
beschikbaarheid van moderne elektronica maakt het sommige kinderen
moeilijker om zich te richten op minder bevredigende taken, zoals
huiswerk of grasmaaien, maar – ironisch genoeg, zeggen de psychologen –
het abstracte denken en het concentratievermogen dat de kinderen
aanleren met al die apps maakt het hen ook makkelijker zelfcontrole toe
te passen als ze iets echt graag willen. Beter dan vroeger in ieder
geval.
Vandaag beginnen de Orange Lions MU20 aan hun EK in de B-Divisie. Een mooi moment om even terug te kijken; naar hetzelfde Toernooi in 2013, dus precies vijf jaar geleden bijvoorbeeld.
Waar zijn de spelers van toen nu? En hoe doen ze het als Basketballers?
Ik maakte met Jan Lievaart samen van alle spelers een kort profiel, en we interviewden ze in kleine groepjes. Hierboven staan de profielen, van enkele spelers kon ik de post op iBasketball niet terug vinden, daar heb ik een Link toegevoegd naar hun Stats op het toernooi in 2013. (Mocht iemand de ontbrekende posts wel terug kunnen vinden, stuur mij dan even de Link, dan completeer ik het bovenstaande.
Als Bonus de Stats van Devon van Oostrum -de nieuwe PG van New Heroes Den Bosch- die in hetzelfde Toernooi speelde: --- Fiba Stats ---
Met het aantrekken van Floris Versteeg een dag eerder nam het nieuwe DBL-team de Dutch Windmills Dordrecht een aanloopje, met het aankondigen van Jito Kok sloeg het een stevig honkslag; Orange Lions International is een speler waar de meeste DBL-clubs goed af zouden zijn. Bovendien geven de Windmills met deze Move het goede voorbeeld voor waar het met de DBl naar toe moet; goede spelers uit het buitenland terughalen naar Nederland. De spoeling voor wat betreft volwassen Nederlandse Spelers is met een DBL die groeit wat betreft aantal teams immers nogal dun.
Jito Kok geldt al heel lang als een van de meest belovende spelers van zijn lichting, maar hij is in Nederland wat betreft de DBl een onbeschreven blad, omdat hij zijn latere jeugdjaren en de jaren daarna geheel in het buitenland doorbracht. Ook als Oranjeklant is nog relatief onbekend, omdat hij meestal pas vrij laat van de bank komt. Maar dat neemt niet weg dat hij groot, sterk, atletisch en al behoorlijk gepokt en gemazeld is. Zeker als Verdediger en Rebounder zal hij bij de betere spelers in de DBL kunnen horen, maar verwacht hem in Dordrecht ook als Scorer bij de beteren en daarvan zal een flink deel in de vorm van Dunks kunnen worden genoteerd. Een 'Steal' voor de nieuwelingen uit Dordt dus.
Vooral als College-speler bij San Diego State timmerde Kok flink aan de weg;
-zie --- Hier --- veel informatie en video van ESPN over hem
-nog veel meer bewerkte statistische gegevens van 'the Sports-Reference.com' --- Hier ---
-Jito Kok op Wikipedia
Zijn afscheid van San Diego State zag er zo uit:
Senior Night - Jito Kok and Duda Sanadze
Seniors Kok and Sanadze talk about their favorite memories at USD as
they prepare for their final home game at the Jenny Craig Pavilion. The
Toreos will face WCC foe Portland on Saturday at 6:00 p.m.
For all the latest news on your favorite Torero teams, visit
www.USDToreros.com
Follow the Toreros on Twitter @USDToreros
Het onderstaande bericht is overgenomen van de DBL-site, het originele bericht vind je --- Hier ---
Dutch Windmills lijft Kok in
DORDRECHT, 11 juli 2018 -
International Jito Kok zet zijn basketballoopbaan voort bij de Dutch
Windmills. Kok (geboren in Wageningen) is een 24-jarige center/power
forward van 2.06 meter die inmiddels een vaste waarde is geworden bij de
Orange Lions.
Kok speelde eerder voor San Diego
University en de afgelopen periode voor Lavrio in Griekenland, Rapla in
Estland en voor Valladolid in Spanje
Met het aantrekken van Jito Kok zet Dutch Windmills wederom in op een
talentvolle jonge speler met internationale ervaring. Hiermee laat
Dutch Windmills als nieuwkomer in de Dutch Basketball League DBL zien
dat het serieus werk wil maken van topbasketbal in Dordrecht.
De directie van Dutch Windmills heeft naast Kok ook een
assistent-coach vastgelegd die naast hoofdcoach Geert Hammink
verantwoordelijk wordt voor het team. Stefan Philipsen is aangesteld als
assistent-coach en gaat deze functie combineren met zijn taak als
universitair docent.
Hoofdcoach Hammink: “Twee goede mensen toegevoegd aan de groeiende
Dutch Windmills familie! Ook twee bijzonder intelligente mensen met een
berg aan basketbal-IQ. Met Jito hebben we nu aan beide kanten van het
veld een dominante en atletische optie die ongetwijfeld met regelmaat
het publiek uit de stoelen krijgt.”
Via dit Hoekje van mijn Blog, ben ik Boeken-Handelaar;
Te Geef Boek: Gratis/Tegen Verzendkosten(ophalen gratis) bij mij te verkrijgen Boeken, eBooks:
-TTD-Manifest 'Het Begon op Straat, Eindigt het ook weer op Straat'(2001, .pdf, voor de Early-birds, 1e 100 Gratis)
Zoek Boek: als je een specifiek Boek, tegen een Goede Prijs Zoekt, kan je dat -Hier- melden. Ik ga op Zoek, als ik binnen 2 weken iets voor je gevonden heb, hoor je dat.
Stef Bos zingt in 'Papa' "Misschien ben ik niet geworden wat jij wou". Mijn Pa zag in mij een in Wageningen opgeleide Ir; ik koos de IT. Waarschijnlijker alternatief: dat ik --naast duursporter (hardlopen, schaatsen, langlaufer, (berg-) wandelaar, en basketballer-- organisator, journalist, en/of cabaretier was geworden...
Ik ben een nogal idealistisch ingestelde persoon met een sociale inslag en probeer daar invulling aan te geven door mezelf in te zetten als vrijwilliger; iets doen voor anderen. Met een achtergrond die van jongs af aan het beoefenen van de prachtige sport Basketball omvatte, ligt het vrijwilliger zijn in het basketball natuurlijk voor de hand. Ik begon daar al jong mee, en ben daar tot de dag van vandaag (inmiddels al tientallen jaren). In al die jaren heb ik al van alles gedaan: vrijwilligersfuncties binnen Clubs, de Landelijke en Rayonale Bond, en heb daarnaast zelfstandig allerlei Toernooien, Wedstrijden en andere Activiteiten georganiseerd. Daarnaast schrijf ik ook over basketball in diverse Media. Tenslotte is mijn passie het vinden en helpen ontwikkelen van (Jeugdig Basketball-) Talent.
"Beste vriend, ik schrijf je een lange brief, want ik heb geen tijd om een korte te schrijven."Johann Wolfgang von Goethe Schrijven als hulpmiddel en uitlaat-klep, het duurde lang voor ik het doorhad; Schrijven werkt voor mij! Ik kan er mijn emoties mee kanaliseren, gedachten door ordenen en (beter door) overbrengen op anderen. Het gaat dan vaak om Basketball (belangrijk in mijn leven), Politiek (zowel een grote ergernis als betrokkenheid voor mij), Muziek, Cabaret, Boeken en Film, en alles dat met mensen te maken heeft zijn ook hobby's en/of fascinaties van me.
Nevendoel van Aart's Blog
Ik ben van mening dat er vandaag de dag te weinig gelezen wordt; kranten, magazines en lange diepgravende artikelen op het Internet...
Alhoewel ik me er heel goed van bewust ben dan mijn Blog die ontwikkeling niet zal keren, wil ik via deze blog toch proberen om mijn lezers (iets) meer te laten lezen. Dus deel ik -behalve eigen teksten- ook stukjes/artikelen&posts van kranten(o.a. NRC, Trouw, Volkskrant), Magazines(o.a. SI, ESPN), en content van Sites en uit mijn 'Oude Doos met Knipsels'. Een beperkte selectie van wat ik de moeite waard vind.
In de hoop dat - al is het maar af en toe een enkel iemand - deze waardevolle Media ontdekt, doorklikt en - vroeger of later - ook zelf naar die media gaat om te lezen...l leest er maar een persoon per post, een(1) stukje meer dan hij/zij anders zou hebben gedaan, dan is mijn moeite niet verspild.
(*) Mocht een van de bronnen van door mij gedeelde content vinden dat mijn delen onrechtmatig is, dan verzoek ik dat mij te melden.
Steun onze club TTD
Jarenlang stopte ik mijn ziel en zaligheid in de Haagse Inner-City-Basketballvereniging Team Ten Dreamers The Hague. We hadden veel succes, en waren een bijzondere, 'Multiculti-club' (and proud about it!) met veel talentvolle jeugd.
Doordat de gemeente Den Haag toegezegde steun uiteindelijk niet nakwam waren we genoodzaakt onze activiteiten te stoppen. Maar TTD slaapt slechts; ooit komen we terug! Steun ons daarbij door hieronder één of meer Sponsorloten te nemen bij de SponsorBingoLoterij! Clicken op de banner, en de rest wijst zichzelf!
Natuurlijk, het is spreken voor eigen parochie. Maar toch, ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat ik de Vriendenloterij een leuke loterij vind. Waarom? Omdat ik steeds vaker iets win; mijn 'Winlog' vanaf November 2014:
-nov'14: DVD-pack Penoza
-dec'14:DVD-pack Overspel (s1+2)
-dec'14: Boek'En uit de bergen kwam...echo'
-dec'14: Boek 'de MS van Tess'
-feb'15: DVD-pack Nieuwe Buren
-mrt'15: 2x Cadeaukaart Bloemen
-dec'15: 3x CadeaukaartRituals(2xEuro10,-), Gratis Lot
Dus het loont voor TTD en voor JOU; MEEDOEN ALLEMAAL! (AD)
Zit je op Google+ en wil je op de hoogte blijven van nieuwe TTD-ontwikkelingen? -Hier clicken- TTD-U16Kern rond 1996:
Basketball speelt een belangrijke rol in mijn leven. Toen ik 14 was zag ik voor het eerst een wedstrijd. Ik zag balkunstenaar Jerome Freeman voor Frisol/Rowic tegen (ik meen) Jugglers spelen; mijn leven was veranderd.
Het duurde nog wel even voor ik lid werd van Frisol/R, toen was 15. Het is niet zo dat Basketball voor mij 'alles' was (of is). Het is wel een belangrijk onderdeel; ik werd 'Basketballer', en dat zal ik blijven voor de rest van mijn leven. Daarbij maakt het niet eens veel uit dat ik zelf niet meer kan spelen; ik was Speler en nu doe ik andere dingen in het Basketball.
Hoe het Nederlandse Basketball reilt en zeilt, telt dus voor mij; het houdt mij bezig en ik zou graag beter zien gaan. Dus wil ik daar mijn steentje aan bijdragen.
Het kan zijn door Kinnesinne, Frustratie, Sensatielust, Domme Onwetendheid, Profileringsdrang, Persoonlijke Aversie, enzovoort; er wordt in en rond het Nederlandse Basketball nogal eens met modder gegooid. Daar baal ik weleens van.
Basketball is een schitterende sport; met voetbal de grootste teamsport ter wereld, spectaculair en een mooie metafoor voor het 'gewone leven'; alles zit erin.
Alleen weten in Nederland slechts relatief weinig mensen dat, en dat is jammer, want de sport Basketball verdient een groter en belangrijker podium in de Nederlandse samenleving.
O.a. daarom schrijf/deel ik, op deze Blog of in mijn column op www.iBasketball.nl .
Aanraders; Links naar Familie, Vrienden en Bekenden