vrijdag 6 juli 2018

DBL NIEUWS ZZ LEIDEN: ZZ Leiden Haalt Ervaren Amerikaanse Center Kenneth Simms

Kenneth Simms is de eerste buitenlandse aanwinst van Zorg en Zekerheid Leiden.


ZZ Leiden haalt Amerikaanse center

Persbericht


Door Martin Hoekstra  LEIDEN, 2 juli 2018 - Zorg en Zekerheid Leiden heeft de eerste buitenlandse aanwinst vastgelegd. De Amerikaanse center Kenneth Simms (31 jaar, 2.06 meter lang) heeft vanochtend een contract getekend dat hem voor één seizoen aan de Leidse club verbindt.Kenneth Simms (geboren 4 augustus 1986) speelde collegebasketbal op Florida International, Missouri-Kansas City en Cumberland. De 2.06 meter lange Amerikaan begon in 2009 aan een Europese loopbaan.

Eerst kwam ‘Kenny’ Simms uit voor het Litouwse Marijampole Suduvi-Arvi, daarna voor het Roemeense SCM CSU Craiova. Twee seizoenen op rij verdedigde hij de kleuren van het Zweedse Södertalje Kings. Met die ploeg speelde hij ook in de EuroChallenge mee. Na één seizoen Luik streek Simms neer in Finland, waar hij voor het eerst voor KTP Basket uitkwam, zowel in de Finse competitie als in de EuroChallenge. 

Vervolgens voerde zijn reis hem door Italië (Pallacanestro Generale Mantovana), Hongarije (Kaposvari KK), maar in de zomermaanden ook naar competities in Uruguay, de Dominicaanse Republiek en China.Afgelopen seizoen begon Simms weer bij het Finse KTP Basket. In 31 wedstrijden kwam de Amerikaan tot 15.74 punten en 9.94 rebounds. Daarnaast tekende hij ook voor 1.32 blocks. Simms werd naarmate het seizoen vorderde, overgenomen door Joensuun Kataja Basket. In 14 wedstrijden kwam de center, die ook op de 4 kan spelen, tot 11.64 punten en 7.14 rebounds. Na afloop van de Finse competitie werd hij nog aangetrokken door Quimper UJAP. 

De ploeg uit de Franse Pro-B kampte met blessures en zocht wat extra spelers voor de laatste vijf wedstrijden. Simms kwam daar niet veel aan spelen toe. 

Met het vastleggen van de ervaren Amerikaan Kenneth Simms telt de selectie van de nieuwe coach Rolf Franke nu vier spelers. Eerder verlengden Mohamed Kherrazi en Worthy de Jong hun contract bij de Leidse club. Ook Marijn Ververs maakt komend seizoen deel uit van de Leidse keurtroepen. In de komende weken zal de selectie nader vorm krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten