woensdag 11 juli 2018

SHARTIE AART DEKKER / DBL NIEUWS / DUTCH WINDMILLS DORDRECHT / BIO, VIDEO&MEER: Eerste Topper voor Dutch Windmills - 'Dutch Windmills lijft Kok in'

Jito Kok is de volgende aanwinst voor de Dutch Windmills.
   © Luka de Kruijf

SHARTIE Aart Dekker: Steal voor Dutch Windmills


Met het aantrekken van Floris Versteeg een dag eerder nam het nieuwe DBL-team de Dutch Windmills Dordrecht een aanloopje, met het aankondigen van Jito Kok sloeg het een stevig honkslag; Orange Lions International is een speler waar de meeste DBL-clubs goed af zouden zijn. Bovendien geven de Windmills met deze Move het goede voorbeeld voor waar het met de DBl naar toe moet; goede spelers uit het buitenland terughalen naar Nederland. De spoeling voor wat betreft volwassen Nederlandse Spelers is met een DBL die groeit wat betreft aantal teams immers nogal dun.

Jito Kok geldt al heel lang als een van de meest belovende spelers van zijn lichting, maar hij is in Nederland wat betreft de DBl een onbeschreven blad, omdat hij zijn latere jeugdjaren en de jaren daarna geheel in het buitenland doorbracht. Ook als Oranjeklant is nog relatief onbekend, omdat hij meestal pas vrij laat van de bank komt. Maar dat neemt niet weg dat hij groot, sterk, atletisch en al behoorlijk gepokt en gemazeld is. Zeker als Verdediger en Rebounder zal hij bij de betere spelers in de DBL kunnen horen, maar verwacht hem in Dordrecht ook als Scorer bij de beteren en daarvan zal een flink deel in de vorm van Dunks kunnen worden genoteerd.  Een 'Steal' voor de nieuwelingen uit Dordt dus.

Vooral als College-speler bij San Diego State timmerde Kok flink aan de weg;
-zie    ---  Hier  ---  veel informatie en video van ESPN over hem
-nog veel meer bewerkte statistische gegevens van 'the Sports-Reference.com'   ---  Hier  ---
-Jito Kok op Wikipedia

Zijn afscheid van San Diego State zag er zo uit:

Senior Night - Jito Kok and Duda Sanadze

Seniors Kok and Sanadze talk about their favorite memories at USD as they prepare for their final home game at the Jenny Craig Pavilion. The Toreos will face WCC foe Portland on Saturday at 6:00 p.m. For all the latest news on your favorite Torero teams, visit www.USDToreros.com Follow the Toreros on Twitter @USDToreros
Gepubliceerd op 26 feb. 2016


AART DEKKER


Het onderstaande bericht is overgenomen van de DBL-site, het originele bericht vind je ---  Hier  ---

Dutch Windmills lijft Kok in


DORDRECHT, 11 juli 2018 - International Jito Kok zet zijn basketballoopbaan voort bij de Dutch Windmills. Kok (geboren in Wageningen) is een 24-jarige center/power forward van 2.06 meter die inmiddels een vaste waarde is geworden bij de Orange Lions.
 


Kok speelde eerder voor San Diego University en de afgelopen periode voor Lavrio in Griekenland, Rapla in Estland en voor Valladolid in Spanje

Met het aantrekken van Jito Kok zet Dutch Windmills wederom in op een talentvolle jonge speler met internationale ervaring. Hiermee laat Dutch Windmills als nieuwkomer in de Dutch Basketball League DBL zien dat het serieus werk wil maken van topbasketbal in Dordrecht.

De directie van Dutch Windmills heeft naast Kok ook een assistent-coach vastgelegd die naast hoofdcoach Geert Hammink verantwoordelijk wordt voor het team. Stefan Philipsen is aangesteld als assistent-coach en gaat deze functie combineren met zijn taak als universitair docent.

Hoofdcoach Hammink: “Twee goede mensen toegevoegd aan de groeiende Dutch Windmills familie! Ook twee bijzonder intelligente mensen met een berg aan basketbal-IQ. Met Jito hebben we nu aan beide kanten van het veld een dominante en atletische optie die ongetwijfeld met regelmaat het publiek uit de stoelen krijgt.”Geen opmerkingen:

Een reactie posten