zondag 29 juli 2018

DBL NIEUWS / ZORG&ZEKERHEID LEIDEN BASKETBALL: 'Maurice Watson Jr. nieuwe floorleader ZZ Leiden'

Maurice Watson Jr. de nieuwe PG van ZZ Leiden (Foto: Watson in actie voor de Creighton Bluejays, lees het bijbehorende artikel op 'Whiteandbluereview.com',

'Maurice Watson Jr. Carries Bluejaysto Bounce Back Win Over Georgetown'

Maurice Watson Jr. Carries Bluejays to Bounce Back Win Over Georgetown'

ZZ-Leiden kaartverkoop


Zorg en Zekerheid Leiden Basketball - Persbericht

 
Leiden, 27 juli 2018

Maurice Watson Jr. nieuwe floorleader ZZ Leiden

Maurice Watson Jr. wordt bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball de opvolger van Carrington Love. De 25-jarige Amerikaan zette vandaag zijn handtekening onder een eenjarig contract bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.

Watson (geboren 8 maart 1993) is afkomstig uit Philadelphia. De 1.78 meter lange guard begon zijn collegeloopbaan in 2012 bij Boston University. In zijn eerste jaar was de spelmaker goed voor gemiddeld 11.2 punten, 5.4 assists en 1.7 steals. Het seizoen daarop verbeterde Watson die cijfers naar 13.3 punten, 7.1 assists en 2.1 steals.

Vervolgens stapte Watson over naar Creighton, een gerenommeerd college in de sterke Big East Conference. Als redshirt (speler die overstapt van het ene naar het andere college) mocht Watson geen wedstrijden spelen in het seizoen 2014/2015. In het daaropvolgende seizoen deed Watson van zich spreken met gemiddeld 14.1 punten, 6.5 assists en 1.0 steals. Het seizoen 2016/2017 eindige in mineur voor Watson. Bij een onschuldige botsing in het veld begaf zijn kruisband het. Na 19 wedstrijden kwam er een einde aan de collegeloopbaan van Watson.

Met gemiddeld 12.9 punten, 8.5 assists en 1.5 steals sloot Watson zijn laatste seizoen bij Creighton af. In die 19 duels tekende hij zes keer voor een double double (10+ punten en 10+ assists). In dat seizoen was Watson wel de speler met de meeste assists per wedstrijd in de NCAA.
Watson is inmiddels volledig hersteld van zijn blessure en ziet in Leiden de ideale plek om een vervolg aan zijn actieve basketballoopbaan te geven.

Met het vastleggen van Maurice Watson Jr. telt de selectie van de nieuwe coach Rolf Franke nu zes spelers. In een eerder stadium verlengden Clayton Vette, Mohamed Kherrazi, Marijn Ververs en Worthy de Jong hun contract bij de Leidse club. Daarnaast werd de 2.06 meter lange Amerikaan Kenneth Simms ingelijfd. In de komende weken zal de selectie verder vorm krijgen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten