woensdag 28 augustus 2019

DBL NIEUWS: Nu al Forse Bressen in Roster van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam Basketball; Twee Amerikanen Afgehaakt

Trevor Setty  - hier met onvervalst TTD-kleurig haar - is de tweede Amerikaan in een week die afhaakt bij Zeeuw & Zeeuw Rotterdam Feyenoord Basketbal (heb ik nu de naam volledig en correct, of moet ik ook nog iets met Forward Lease?)...een aderlating die de voorbereiding op het nieuwe seizoen behoorlijk zal beïnvloeden...

PERSBERICHT Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam Basketball

TREVOR SETTY TERUG NAAR DE STATES


Trevor Setty (29) verlaat Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. De forward kreeg onlangs een prachtig aanbod vanuit de Verenigde Staten, dat hij ‘a once in a lifetime opportunity’ noemt.

Aanstaande woensdagavond zal hij na de trainingswedstrijd tegen Lokomotief in het Topsportcentrum aan zijn teamgenoten en aan de fans, die hierbij allen zijn uitgenodigd, zijn vertrek nader toelichten.


Setty speelde seizoen 2017-2018 voor het eerst in Rotterdam. Daarna vertrok hij naar Luxemburg om samen te spelen met zijn jongere broer, maar in oktober was hij alweer terug. Setty speelde daarna 27 wedstrijden en kwam daarin gemiddeld tot 14.5 punten.

Het bestuur van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord betreurt zijn vertrek. “Trevor is een fantastische kerel met het groot hart. Hij was buiten wedstrijden om actief in maatschappelijke projecten als Playing for Success en kon bij voorbeeld gewoon bij een jonge fan op school langskomen om zijn spreekbeurt over basketbal kracht bij te zetten. Ik ga hem persoonlijk heel erg missen en heel veel mensen met mij,” aldus Paul de Vos, algemeen directeur bij de club.

Trevor Setty is in de tijd dat hij in de Maasstad basketbalde, een echte Rotterdammer geworden. Een uitstapje bij de start van vorig seizoen naar Luxemburg beviel hem met name slecht omdat hij de stad miste. “Ik was toen dolblij dat ik weer in Rotterdam mocht spelen en was zeker van plan mijn tweejarig contract uit te dienen. Ik ben dankbaar dat het management wil meewerken aan de ontbinding van mijn contract want er komt nu iets heel moois voorbij, waardoor ik van heel dichtbij de NBA kan meemaken.”


Setty schreef mooie woorden in een bericht dat in zijn geheel op de Facebook-site van de club te lezen is. Het begint als volgt: “My time with Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball and the phoenix city of Rotterdam has come to a finished chapter. I’m saddened by its abrupt ending (yet excited for the next opportunity) and will forever hold a large piece of my heart dedicated to this city and the people I have embraced through my time here. I have been blessed throughout my travels with beautiful people and here are some of the best.“

Pookie Powell  - als geplande PG misschien wel de belangrijkste hoeksteen van het nieuwe Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam Basketball onder leiding van de nieuwe coach Toon van Helfteren -  heeft het vanwege familie-omstandigheden af laten weten -  de nieuwe coach moet dus nu al opnieuw naar de telefoon en wellicht het tekenbord; jammer..!

PERSBERICHT Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam Basketball

POOKIE POWELL VERONTSCHULDIGT ZICH


Hij werd door Zeeuw&Zeeuw Feyenoord Basketball als eerste Amerikaan vastgelegd, Pookie Powell, de pointguard waar veel van werd verwacht. Maar Pookie is afgelopen week niet naar Rotterdam afgereisd.

Nadat hij zijn contract ondertekend had, overleed zijn oma. Dit had een dermate grote impact op zijn familie dat hij zich niet kon focussen op een carrière in Europa. Hij verontschuldigt zich in een mail waarin hij zijn situatie nader toelicht:


“ I apologize for the late response and inconveniencing you and the team for not coming to Holland. I just feel like mentally I’m not in the stage to play basketball right now. (…)
I wanted to be all there mentally for the team and I am in the process of finding that now.”


De technische staf van Zeeuw & Zeeuw buigt zich nu over een andere invulling van de point-guard positie.


Overigens haalde ZZ Feyenoord Basketball vlak voor het slechte nieuws al een heel behoorlijke Back-up PG binnen, dus die zal de komende oefenwedstrijden wel starten.... 

PERSBERICHT Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam Basketball

BRUINING TERUG IN ROTTERDAM

Mack Bruining (22) komt van Apollo Amsterdam over naar Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. De geboren Rotterdammer speelde in zijn vroege tienerjaren al bij Rotterdam Basketbal. Na een korte periode bij het Rijswijkse Lokomotief vertrok hij op zijn vijftiende naar Rode Ster Belgrado, waar hij drie jaar speelde.

Op zijn 18e kwam Bruining terug naar Nederland waar hij zich aansloot bij Apollo Amsterdam. Hij speelde daar vier seizoenen als back-up pointguard. In zijn eerste seizoen kwam hij tot 5 speelminuten, afgelopen seizoen waren dat er al 22. Hij scoorde daarin gemiddeld 7 punten.

Bruining zegt over zijn overgang naar Rotterdam: “Ik vind het een eer om mijn eigen stad te vertegenwoordigen, ik heb er ongelooflijk veel zin in.”
 

Bij het team van Toon van Helfteren komt hij als pointguard achter de Amerikaan Pookie Powell. Van Helfteren daarover: “Ik vind dat Mack zich het afgelopen jaar goed ontwikkeld heeft en ik verwacht dat hij nog verder kan groeien. Daarbij is het natuurlijk leuk dat er weer een Rotterdammer aansluit.” 

Bruining in actie voor Apollo tegen ZZ Leiden. Foto: Sander Baks

En nu maar hopen dat de eerder gecontracteerde Amerikanen Keyshawn Woods en Austin Tyler Lawton inmiddels wel ingescheept of zelfs gearriveerd is in het Rotterdamse...

PERSBERICHT Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam Basketball

ZEEUW & ZEEUW CONTRACTEERT WOODS


Keyshawn Woods komt naar Rotterdam om te spelen voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Woods komt van een gerenommeerde school: Ohio State University (NCAA, Big Ten).

Woods (23) is 1m90 en kan goed uit de voeten op de twee- en de drie-positie. Hij speelde twee jaar in de NCAA bij Wake Forest en het laatste seizoen dus bij Ohio State. Hij kwam in dat jaar gemiddeld tot 8 punten en 3 rebounds.

“Met Keyshawn halen we de noodzakelijke creativiteit aan boord. Hij is sterk en goed in staat om te creëren. Het is fijn om zo’n jongen toe te kunnen voegen aan ons team,” aldus technisch directeur Armand Salomon.

Zeeuw & Zeeuw heeft nu in korte tijd vier 23-jarigen gecontracteerd. De drie Amerikanen Powell, Lawton en Woods en de Nederlander Willem Brandwijk. Het gehele kwartet debuteert in de Nederlandse eredivisie. Met daarbij de 22-jarige Coen Stolk heeft Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball straks een van de jongste teams in de Dutch Basketball League.

Keyshawn Woods, 1m90, OG/SF van de Grote Universiteit Ohio State, gecontracteerd door ZZ Feyenoord Basketball

PERSBERICHT Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam Basketball

CENTER VOOR ZEEUW & ZEEUW


Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball heeft naast Pookie Powell een tweede Amerikaan aangetrokken. Het is de 23-jarige Austin Tyler Lawton.

Lawton (2.04m)  komt van Clafton University (South Carolina), een NCAA II-team. In zijn laatste jaar pakte hij gemiddeld 7 rebounds en scoorde 13.65 punten.

“Met Austin, onze nieuwe man inside, begint ons team al goed in balans te komen”, aldus directeur technische zaken Armand Salomon, “er zijn nog een paar stapjes nodig om met een goed gevoel te kunnen starten aan het nieuwe seizoen.”

Coach Toon van Helfteren beschikt inmiddels over Michael Kok, Trevor Setty, Coen Stolk, Willem Brandwijk, Pookie Powell en nu dus Austin Lawton. Over ruim twee weken beginnen de trainingen.

Austin Tyler Lawton, 2m04 de beoogde Grote Man Inside voor ZZ Feyenoord Basketball, hij komt van een relatief kleine school  - Clafton University (South Carolina), een NCAA II-team - 

 Geen opmerkingen:

Een reactie posten