vrijdag 16 augustus 2019

SHARTIE AART DEKKER / DBL NIEUWS / KHERRAZI: Landstede Mooie Oplossing voor het Heikele Probleem ZZ Leiden vs. Orange Lion Mohamed Kherrazi / PERSBERICHT / LANDSTEDE BASKETBALL ZWOLLE /

Mohamed Kherrazi(R), hier naast zijn broer Hichem, verlaat na vele jaren ZZ Leiden

SHARTIE AART DEKKER

Landstede Mooie Oplossing voor het Heikele Probleem ZZ Leiden vs. Orange Lion Mohamed Kherrazi

Voor degenen die 's zomers een soort van virtuele kaart van het DBL-landschap in het hoofd hebben stond er vorige week nog minimaal een prominente vraag open: "Wat gaat er gebeuren met Mohamed Kherrazi?" Het was wel duidelijk dat hij na een paar publieke aanvaringen met en daarop volgende schorsingen door zijn club Zorg en Zekerheid Leiden, ondanks een doorlopend contract, daar niet zou blijven. In Leiden moest dus een probleem worden opgelost, en dan moest hij ook nog een nieuwe club zien te vinden en Kherrazi bij 'zomaar een DBL-club', leek me geen goede oplossing...

Het bericht dan zo langzamerhand niet uit kon blijven  - het vertrek van 'Mo' bij Leiden, de club waar hij maar liefst acht jaar(!) speelde -  kwam dan eindelijk deze week, gelukkig nog wel (ruim) voor het nieuwe seizoen van start gaat; want nog langer wachten zou voor beide partijen schadelijk zijn geweest. Het (onderstaande) Persbericht laat de reden van het vertrek verder ongenoemd, misschien is dat jammer, gezien het gemor dat af en toe uit de krochten van de harde kern van Leidse Fans klinkt. Aan de andere kant is er in Leiden waarschijnlijk al veel over gesproken, en valt het te betwijfelen of daar nog veel aan toe te voegen zou zijn.

Restte de vraag waar 'Krijger Mo' nu terecht zou komen...

Welnu, het antwoord op die vraag kwam vrijwel tegelijk met het nieuws van zijn vertrek bij ZZ Leiden; Landstede Basketball Zwolle is zijn nieuwe club (lees het officiële bericht onderaan). Eigenlijk helemaal niet verrassend als we de transfers van andere clubs naar Landstede de laatste jaren op een rijtje zetten; de club van Herman van den Belt pikte nogal eens goede ervaren Nederlandse spelers op die op een of andere manier buiten de boot vielen bij een van de andere DBl-Top-4-clubs, en tot nu toe pakte dat meestal goed uit voor zowel Landstede als de betreffende spelers.

Orange Lion Mohamed Kherrazi dus als de zoveelste bouwsteen van de Topclub Landstede Basketball Zwolle; wij Basketball-Liefhebbers kunnen blijven genieten van 'Krijger Mo' in de Nederlandse competitie en Landstede heeft er een Internationaal gepokte en gemazelde speler bij voor de Fiba Europe Cup en het verdedigen van de eerste Nationale Titel.


(AD)Zorg en Zekerheid Leiden Basketball - Persbericht


Leiden, 11 augustus 2019

Mohamed Kherrazi verlaat Zorg en Zekerheid Leiden


Na acht seizoenen verlaat Mohamed Kherrazi Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 2.00 meter lange forward heeft in goed overleg met de club zijn nog één jaar doorlopend contract laten ontbinden, om op die manier vrij te zijn om aan een nieuwe uitdaging te beginnen.

Mohamed Kherrazi (geboren 29 juni 1990) debuteerde in het seizoen 2011/2012 voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Als speler van de Leidse ploeg maakte de 2.00 meter lange forward in 2013 zijn debuut in Oranje. Bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball maakte Kherrazi één landskampioenschap, twee bekerwinsten en twee zeges in de strijd om de SuperCup mee.

Kherrazi veroverde drie keer de prijs voor de beste verdediger van de Dutch Basketball League (in de seizoenen 2014/2015, 2015/2016 en 2018/2019). Tevens maakte hij in vijf opeenvolgende seizoenen deel uit van het All Defense Team van de DBL.

Afgelopen seizoen werd Kherrazi in de tweede seizoenshelft geplaagd door blessures, waardoor hij een aantal weken buitenspel stond. In het reguliere seizoen speelde de forward 24 wedstrijden. In gemiddeld iets meer dan 28 minuten kwam Kherrazi tot 8.4 punten en 6.7 rebounds. In vijf wedstrijden voor de play-offs tekende de international voor 7.5 punten en 5.0 rebounds.

In de strijd om de FIBA Europe Cup kwam Kherrazi veertien keer in actie. In gemiddeld bijna 30 minuten speeltijd noteerde Kherrazi 7.6 punten en 6.7 rebounds.

Kherrazi trok in de afgelopen acht seizoenen 353 keer het tenue van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball aan. Alleen Worthy de Jong is vaker namens de Leidse club in officiële wedstrijden uitgekomen, namelijk 399 keer. In totaal was Kherrazi goed voor 2538 punten en 1940 rebounds.

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball dankt Kherrazi voor zijn nimmer afnemende inzet in die acht seizoenen en wenst hem veel succes bij een nieuwe werkgever.
*

Landstede lijft Kherrazi in


ZWOLLE, 12 augustus 2019, Overgenomen van de DBL-site

Originele bericht van de DBL-site   ---  Hier  ---

Landstede Basketbal heeft zich versterkt met 53-voudig international Mohamed Kherrazi. De 29-jarige power forward komt over van Zorg en Zekerheid Leiden, de club waar hij de afgelopen acht seizoenen voor uitkwam.


Met Zorg en Zekerheid Leiden werd Kherrazi één keer landskampioen, won hij twee keer de beker en twee keer de supercup. Kherrazi maakte in 2013 zijn debuut voor Oranje. De 2.00 meter lange international had in Leiden nog een contract voor één jaar, maar dat heeft hij in goed overleg met de club laten ontbinden. Voor Landstede Basketbal aanleiding om toe te happen.

“Uiteraard zijn we erg blij met het contracteren van Mohamed”, reageert Adriaan van Bergen, manager van Landstede Basketbal. “Dat hij beschikbaar kwam was een kans waar wij direct op zijn ingesprongen. We zochten naar een vervanger voor Olaf Schaftenaar en ik denk dat we daar met het aantrekken van Mohamed Kherrazi goed in zijn geslaagd.”


In de Dutch Basketball League (DBL) werd Kherrazi al drie keer uitgeroepen tot beste verdediger van de competitie. Tevens maakte hij in vijf opeenvolgende seizoenen deel uit van het All Defense Team van de DBL. “Mohamed is een strijder, een goede verdediger, een sterke rebounder en hij beschikt over de nodige ervaring. Ook op internationaal gebied, want hij speelde al meer dan vijftig wedstrijden voor het Nederlands team en hij kent de FIBA Europe Cup. Voor ons is die Europese competitie nieuw, dus zijn ervaring komt dan goed van pas”, aldus Van Bergen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten