vrijdag 30 augustus 2019

GEEN DEMOCRATIE IN HET UK / BORIS DICTATOR BREXIT: Maar dit had hij nooit verteld...Democatie UK Blijkt Niet Erg Robuust... / BREXIT / POLITIEK /

CITAAT(NRC, 30 augustus 2019, 'Dit zijn nu de opties(4)voor het Britse parlement'):

"De Amerikaanse president Donald Trump had een dwingend advies aan toenmalig premier May voor hoe hij de Brexitonderhandelingen met de EU zou aanpakken: sue them. De tegenstanders van de Brexit maken gebruik van die tip.

Er zijn drie rechtszaken, een in Schotland, een in Noord-Ierland en een in Engeland, in voorbereiding tegen de schorsing. De redenering is dat de regering van Johnson onrechtmatig handelt door expres lang te schorsen om het debat te smoren. Een van de zaken wordt aangespannen door Gina Miller, zakenvrouw en activist. In 2017 stapte zij ook al naar de rechter. Toen vond zij dat de regering van May haar boekje te buiten ging door zonder instemming van het parlement de Brexit in gang te willen zetten. Daar is parlementaire goedkeuring voor nodig, betoogde Miller. Na een lange zaak kreeg zij gelijk van het Supreme Court, de hoogste rechter van het land.

Nu dringt Miller er op aan dat de zaak met spoed, dus voor 9 september behandeld wordt. Opnieuw is het een tegenstander van de Brexit die opkomt voor de rechten van het parlement, precies de instantie die volgens Brexiteers na Europese uittreding weer soeverein moet zijn. Maar die tot het zo ver is, dient te zwijgen."Het complete NRC-artikel:

Dit zijn nu de opties voor het Britse parlement

Rekkelijken en preciezen ruziën over de zet van premier Boris Johnson om het parlement lang te schorsen. Wat kan het parlement doen? Vier scenario’s.Lees de rest --- Hier ---

Alle Cartoons zijn van 'The Guardian' de fantastische krant, meer Brexit-cartoons van The Guardian   ---  Hier  ---


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten