donderdag 29 augustus 2019

SHARTIE AART DEKKER / DBL NIEUWS / ZZ FEYENOORD BASKETBALL ROTTERDAM: 'Van der List Blijft Bij Zeeuw & Zeeuw'

Jeroen van der List blijft bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball.
   © Luka de Kruijf

SHARTIE AART DEKKER

Met de regelmaat van de klok volgen de Persberichten van Zeeuw & Zeeuw(ZZ) Feyenoord Basketball Rotterdam zich op; eerst louter positief, maar laatstelijk kwamen er ook tegenvallers... Vandaag dan het nieuws dat Jeroen van der List heeft bijgetekend, positief zou je in eerste instantie kunnen denken; welke club/coach wil nu niet een echt lange, atletische speler erbij die ook nog eens kan schieten  - met gemak de Driepunter aan kan - ...?

Maar er is ook een andere kant van de medaille als het om vd List gaat; ondanks dat NBA-lijf kleeft er toch al lang iets aan hem van 'zich niet naar Talent ontwikkeld' & (wellicht) 'niet zo gemakkelijk te coachen'. Vooral om het laatste had ik nu niet direct de combinatie vd List/coach Toon gedacht...

En dan waren er de hoofdstukjes 3X3 & Blessures; die zorgden ervoor dat hij vorig seizoen niet genoeg inzetbaar was en daarmee lag direct een oorzaak (een van de) vast van het chaotische en zeer tegenvallende seizoen 2018-2019 van Feyenoord.

Het onderstaande Persbericht sluit een herhaling van vorig seizoen zeker niet uit...blijft staan: in potentie kan Jeroen van der List in combinatie met de kwaliteiten en ervaring van coach van Helfteren een belangrijke kracht zijn voor Rotterdam...laten we hopen dat dat ook gaat gebeuren.

(AD)


PERSBERICHT Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam Basketball

VAN DER LIST BLIJFT BIJ ZEEUW & ZEEUW


Jeroen van der List (29) heeft bijgetekend bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Hij begint daarmee aan zijn tweede seizoen in het Topsportcentrum. In zijn eerste jaar combineerde Van der List het spelen in de eredivisie, met de nationale selectie 3x3.

Door een vervelende blessure, als gevolg van overbelasting, kwam hij slechts bij 16 wedstrijden in actie. Met gemiddeld 8.5 rebounds en 14.9 punten was hij wel belangrijk voor zijn team.

Met Van der List heeft Toon van Helfteren, niet alleen lengte, maar ook een enorme brok ervaring in zijn ploeg. De geboren Gouwenaar, in zijn jeugd na Springers al actief bij Rotterdam Basketbal, speelde in de Verenigde Staten, in Frankrijk en in Japan. In de Nederlandse eredivisie speelde hij in Den Helder, Weert en Leeuwarden. Ook kwam hij 18 keer in het veld voor het nationale mannenteam. Van der List won 4 keer de nationale dunkcontest.

De 2.13 lange forward/center moet de oefencampagne nog wel aan zich voorbij laten gaan. Hij komt terug van een blessure en zal naar verwachting pas eind september volledig hersteld zijn. De eerste competitiewedstrijd (thuis tegen ZZ Leiden op 28 september) is het richtpunt.

Van der List: “Ik heb bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord unfinished business. Het liep vorig jaar niet lekker met het team en ik zat met mijn blessures. Ik hoop daarom op een succesvol jaar in Rotterdam, dan kan ik het afgelopen seizoen snel vergeten.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten