dinsdag 3 november 2015

BASKETBALL / BIJ DE BUREN / BELGIE / NIEUWS / SPORZA: Paul Vervaeck Gesneuveld bij Giants Antwerp, Vervangen Door Roel Moors


Giants-preses: "Willen coach met ervaring, Moors is man voor de toekomst"

MA 02/11/2015 - 07:41De Antwerp Giants schuimen de markt af op zoek naar een nieuwe coach, na het ontslag van Paul Vervaeck. De Giants zoeken een buitenlandse coach die zijn ervaring kan doorgeven aan Roel Moors, de man van de toekomst. "Voor hem is het nog te vroeg, dat vindt hij zelf ook", klinkt het.
Paul Vervaeck kreeg zondag zijn ontslag na de zware thuisnederlaag tegen Limburg United. "Ik denk dat het duidelijk was dat er zeker dit seizoen te weinig grip was op de ploeg. Er is te weinig teamwork en dat moet toch geleid worden door de coach. De ploeg mist energie en defensief is er te weinig samenhang. We moesten ingrijpen", zegt Roger Roels aan ATV.
De Antwerp Giants hebben er nooit een geheim van gemaakt dat Roel Moors de gedroomde coach, maar door het ontslag van Vervaeck wordt Moors nu vroeger dan verwacht voor de leeuwen gegooid. Voorzitter Roels (foto) benadrukt wel dat het om een interimopdracht gaat.
"We hebben Roel dit jaar niet aangesteld als coach omdat we het voor hem te vroeg vonden en dat vond hij zelf ook. Nu moet hij toch tijdelijk de positie van Vervaeck innemen, maar we willen op korte termijn een coach halen die iets brengt wat we op dit moment niet hebben. Iemand waar Roel verder van kan leren, zodat hij zich kan klaarmaken voor de toekomst."
"Roel was een klassespeler met gezond verstand. Hij zal zich niet vergalopperen. We hebben er alle vertrouwen in dat die interimperiode goed zal verlopen. Of we nog nieuwe spelers zullen halen? We zijn ervan overtuigd dat er genoeg talent is. We hebben een mix tussen jeugd en Amerikanen, maar we missen misschien iemand om alles aan mekaar te lijmen. Daar moet een oplossing voor gevonden worden."
In Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen laat sportief manager Leo De Rycke verstaan dat die oplossing wellicht niet uit België komt. "We gaan op de buitenlandse markt op zoek naar een coach. Iemand die zijn ervaring kan doorgeven aan Roel. Opnieuw als ploeg spelen is de eerste prioriteit", zegt De Rycke.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten