zaterdag 28 november 2015

NIEUWS / DONAR GRONINGEN: Garrick Sherman vertrekt bij Donar en (Update) Gaat Naar Hongarije

Update: Nu weet Eric Boorsma (via DVHN) ook te melden waar Sherman naartoe is gegaan: --- Hier ---Originele bericht van basketballleague.nl --- Hier ---

Update:

Drazen Bubnic is de opvolger van Garrick Sherman. 

Donar trekt Drazen Bubnic aan

Door Martin Hoekstra 
  
GRONINGEN, 24 november 2015 0 Donar heeft vandaag een nieuwe speler vastgelegd. De 29-jarige Drazen Bubnic, geboren in Kroatië, is de opvolger van Garrick Sherman. De 2.07 meter lange Bubnic zal de rest van het seizoen voor Donar uitkomen.
Bubnic, geboren op 13 januari 1986 speelde tot voor kort in Slovenië en heeft al bij verschillende clubs gespeeld. Bubnic zal morgen al in Groningen arriveren. Donar doet er alles aan om hem al speelgerechtigd te krijgen voor de wedstrijd van aanstaande dinsdag. Ivica Skelin, de afgelopen jaren nog coach van Donar heeft een positief advies gegeven over deze speler.
Van 2004 tot en met 2007 kwam Bubnic uit voor Hermes Analitica (Kroatië). Daarna stapte hij over naar Slovenië, waar hij achtereenvolgens uitkwam voor Geoplin Slovan, Elektra Sostanj, KK Koper, Zlatorog Lasko, Helios Domzale, Union Olympija, Rogaska en recentelijk nog Sencur GGD.
Voor die laatste club speelde Bubnic dit seizoen drie wedstrijden. In gemiddeld 10.7 minuten speeltijd tekende de forward voor gemiddeld 2.0 punten en 1.7 rebounds.

Garrick Sherman vertrekt bij Donar

Van Basketballleague.nl, Door Martin Hoekstra, Originele bericht --- Hier ---GRONINGEN, 23 november 2015 – Garrick Sherman maakt geen deel meer uit van de selectie van Donar. Beide partijen zijn samen overeengekomen om het contract met de 2.10 meter lange center te ontbinden. Ondanks uitstekende cijfers in voorgaande jaren kon Sherman in Groningen niet overtuigen.

De 25-jarige Sherman, die eerder in Polen en Georgië speelde, stond bekend als een echte center en een uitstekende rebounder. Door zijn lengte (2.10 meter) en gewicht (116 kilo) kon hij in het verleden altijd prima uit de voeten onder de borden.

Daar is in Groningen, ondanks een sterke wedstrijd afgelopen zaterdag in Rotterdam (14 punten, 7 rebounds), niet veel van gebleken. Sherman had door een blessure meteen al een achterstand en slaagde er niet in zijn spel op te krikken naar het door Donar gewenste niveau.

In de Dutch Basketball League kwam Sherman in zeven wedstrijden tot 7.0 punten en 5.0 rebounds. In de vijf duels voor de FIBA Europe Cup kwam de Amerikaan niet verder dan gemiddeld 5.0 punten en 2.8 rebounds.

Donar heeft inmiddels een begin gemaakt met de zoektocht naar een opvolger voor Sherman. De Groningers hopen zo spoedig mogelijk een nieuwe speler te kunnen presenteren.


Aankondiging op de site van Donar --- Hier ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten